Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Arya-andilek píše:
Mluvíte mi ze srdce, také bych ráda miminko, ale mám z toho strach…jestli nebudu litovat, ze jsem si neuzivala zivota bezdetne zeny dele, te zodpovednosti a taky jak to budeme zvladat financne. a toho se prave nejvic boji i pritel… dekuju za vase komentare, ktere tu pisete, to cloveku doda odvahu
A kolik ti je,?Ty ho tět plánuješ?
Všude se píše, jak mateřství člověka změní a jak člověku dítě „naplní“ život. Mám své dítě ráda a udělám vše pro to, aby bylo zdravé a šťastné. Ale že bych cítila nějaké naplnění nebo změnu, to ne… Jen jsem víc nevyspalá a nemám čas skoro na nic z toho, co naplňovalo můj život před mateřstvím. Myslím si, že když člověk žije podle svých představ, nepotřebuje dítě, aby jeho život naplnilo. Je to jen změna…
@Minon píše:
Všude se píše, jak mateřství člověka změní a jak člověku dítě „naplní“ život. Mám své dítě ráda a udělám vše pro to, aby bylo zdravé a šťastné. Ale že bych cítila nějaké naplnění nebo změnu, to ne… Jen jsem víc nevyspalá a nemám čas skoro na nic z toho, co naplňovalo můj život před mateřstvím. Myslím si, že když člověk žije podle svých představ, nepotřebuje dítě, aby jeho život naplnilo. Je to jen změna…
Tak nesouhlasím, časem to změní uvidíš
@sunnyho.motylek píše:
A kolik ti je,?Ty ho tět plánuješ?
Je mi 23 a ano, ted s pritelem na miminku zaciname pracovat:)
@Arya-andilek píše:
Mě je 24 a mám kluka pulročního, tak přeju hodně štěstí ![]()
@Minon píše:
Po pravdě: mám méně času na sebe s své přátele, více vrásek a starostí…méně peněz a děsný strach s každou zvýšenou teplotou, zakašláním a nudlí ![]()
@Arya-andilek píše:
já otěhotněla v 22ti letech a nelituju ![]()
Zakladatelka to popsala naprosto dokonale, přesně tak to cítím i já…mateřství mě naplňuje, přijde mi, že můj život má konečně nějaký smysl. K dceři cítím tak velkou lásku, že se to slovy popsat nedá, když se na mě usměje, jsem v koncích…
Neměnila bych ani náhodou za svůj „starý“ život, takhle mi to vyhovuje a nic bych neměnila ![]()
Ale já přece nenapsala nic o oběti. Píšu právě o tom, že se nedostavila ta oslavovaná všeobjímající láska. Je fajn mít dítě. Ale zrovna tak bylo fajn dělat spoustu jiných věcí.
@Minon píše:
Ale já přece nenapsala nic o oběti. Píšu právě o tom, že se nedostavila ta oslavovaná všeobjímající láska. Je fajn mít dítě. Ale zrovna tak bylo fajn dělat spoustu jiných věcí.
konecne nekdo uprimnej a bez obehranych klise
naopak, myslim si, ze hledat „naplneni“ v diteti, znaci jen to, ze clovek mel predtim zivot prazdnej.
@LouLou píše:
konecne nekdo uprimnej a bez obehranych klisenaopak, myslim si, ze hledat „naplneni“ v diteti, znaci jen to, ze clovek mel predtim zivot prazdnej.
Nemyslím si, že bych měla před tím prázdnej život, přesto děti ten můj život opravdu naplnily a až teď mám vlastně větší chuť do života ![]()
Nevím co je na tom za klišé, být zamilovaný do svých dětí a prožívat to citlivěji a intenzivněji, než třeba nikdo jinej a své city normálně vyslovit na hlas ![]()
Každý to cití zkrátka jinak a nemá to s upřímností co dělat.
No tak logicky…naplnit se da jen neco co je prazdny, nebo ne? ![]()
a s uprimnosti to nema co delat? pak teda uprimny nejste?
@LouLou píše:
No tak logicky…naplnit se da jen neco co je prazdny, nebo ne?
@LouLou píše:
No tak logicky…naplnit se da jen neco co je prazdny, nebo ne?
I kdyby byl teda dle tebe prázdnej, tak no a co, hlavně že teď už je naplněnej ![]()
Když holt se budem bavit polopatě, tak neříkám, že byl prázdný, přes to ale nebyl tak naplněný, tak jako je dnes po narození dětí.
Upřímnost do toho netahej, samo, že jsme upřímné, jen nevím co taháš upřímnost do toho, že někdo napíše, že je do svých dětí zamilovanej a někdo napíše, že to zatím úplně tak necítí, každý to má jinak a každý to jinak prožívá.
A to že já miluji své děti a cítím se po jejich narození naplněná se u tebe hned rovná, že nejsem jako upřímná, jo? ![]()
To máš teda nějaký divný škatulkování lidí
![]()
Mluvíte mi ze srdce, také bych ráda miminko, ale mám z toho strach…jestli nebudu litovat, ze jsem si neuzivala zivota bezdetne zeny dele, te zodpovednosti a taky jak to budeme zvladat financne. a toho se prave nejvic boji i pritel… dekuju za vase komentare, ktere tu pisete, to cloveku doda odvahu