Mateřská láska - co vám dalo mateřství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12505
27.11.12 21:38
@eVerča píše:
Mateřství mě naučilo tomu, že my matky vyrdžíme víc než člověk :pankac:
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
27.11.12 21:55

Maleho miluju víc než kohokoliv jiného na světě, sice je protiva občas, ale nevyměnila bych ho za nic, když ho vydím jaké pokroky už dělá zahřeje mě to u srdce a nejradši bych ho láskou umačkala…a když se na mě usměje? Vše je pak zapomenuto :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
27.11.12 22:02

No jo:) Neverila jsem, ze budu nekdy milovat nekoho vic nez sebe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
27.11.12 23:04

Moc krasne napsane :hug: Uplne jako bych to cele psala ja. Kolikrat vecer stojim vecer u postylky a dekuju za to, jake obrovske stesti me potkalo. Nikdy bych netusila, ze materska laska muze byt tak krasna a silna :srdce: A tobe diky za moc hezkou diskuzi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3118
27.11.12 23:35
:hug:
@Elísek22 píše:
Moc krasne napsane :hug: Uplne jako bych to cele psala ja. Kolikrat vecer stojim vecer u postylky a dekuju za to, jake obrovske stesti me potkalo. Nikdy bych netusila, ze materska laska muze byt tak krasna a silna :srdce: A tobe diky za moc hezkou diskuzi :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
27.11.12 23:53

Tak abych to trochu odlehčila, tak mateřství mi dalo 10 kilo navíc, strie, spánkový deficit a jako bonus k tomu slzení, kdykoliv i v nejblbějším filmu nějaké dítě se slzama v očích volá:mamííííí (naposledy v 2012 před pár dny)

Hlavně to poslední je často poněkud nepohodlné, připadám si i rok po porodu jak uzlíček hormonů :lol: rozněžňuji se i u některých reklam :roll:

No ale každopádně, bude to znít jako klišé, ale mateřství mi dalo smysl života, předtím jsem vlastně jen proplouvala životem a jedním rokem za druhým, vztah fajn, ale jinak prostě o ničem, jeden den jako druhý…teď je na co se každý den těšit, co se zase malej naučí, s čím mě překvapí, kdy se na mě usměje, kdy se mi podívá do očí, nebo co vymyslí za lumpačinu…
a poznala jsem lásku, kdy je člověku až ouzko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
28.11.12 00:09

Mateřství mě dalo to nejkrásnější ze všeho nejkrásnějšího- mé děti :srdce:
Díky mateřství miluju tak, že láska opravdu nemá konce…
Díky mateřství mám v sobě sílu o které jsem nikdy nevěděla a vím, že je to opravdu SÍLA
Díky mateřství jsem změnila přístup k životu a vděčím za to svým dětem :srdce:
Díky mateřství se cítím obohacena o neskutečnou krásu, i přesto, že je to někdy tak strašně těžké.
Díky mateřství jsem se opravdu našla a nyní můžu říct, že teď teprve žiju, teď už má můj život smysl.

Děkuju za tuhle krásnou diskusi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
28.11.12 08:05

Přiznám se, že nejsem mateřský typ.. Nemůžu říct, že by to byl smysl života nebo ses si to nějak extrémně užívala. Ale.. Až se pořádně vyspím, prtě bude víc spát a víc si hrát samo.. ne jenom pořád pištět :-D, jsem si jistá, že to bude hodně o něčem jiném. A pak se mi bude stýskat právě po tom, jak pištěla, chtěla mě pořád u sebe, nenechala mě v klidu ani vyčůrat, pořád po mně šplhala.. :lol: :lol:
Nejhorší je ten pocit, to vědění, že už napořád je tu někdo, o koho se budu bát, komu budu nechávat nevětší dobroty, vařit podle něj, dávat mu přednost před svými plány i potřebamy, ve všem. Že já už napořád budu jenom ustupovat - a dobrovolně, tak nějak automaticky. :-)
Krásné to určitě je.. Ale hlavně šílené, že tohle člověk stvořil, z nic je tu samostatný člověk a tolik tolik se mu toho může stát, tolik nebezpečí je všude okolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6220
28.11.12 08:10

Mateřství :think: vyspěla jsem, naučila jsem se být nesobecká(vše se řídí dle dcery),trpělivější a rozhodně bych neměnila za život před malou..jsem šťastná i když mě leckdy její kňourání a pláč přivádí k šílenství :*,ale těch radostných a krásných okamžiků je víc a tím ty ošklivější mažou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.12 23:36

Mateřství ze mně udělalo nejbohatší ženu na světě, cítím se tak, mám totiž ten největší poklad. Dále absolutně nezávistivou bytost-komu bych mohla co závidět, když JÁ mám dvě nádherné zdravé děti, holku a kluka.Bez dětí pro mně nemá nic smysl.Dalo mi to pořád neuvěřitelný pocit, že JÁ jsem FAKT máma, často stojím v noci u postelí, dívám se na ně a děkuju za ně. Dalo mi to i obrovskou sílu, pro ně jsem schopná čehokoliv. dalo mi to i nekonečný strach o ně, a vzalo mi to klidný spánek:-)Klidně mi v noci může bouchnout za uchem bomba, nevzbudím se, zato když dítě v postýlce zavrní nebo starší hlasitě vzdychne, skáču z postele ve vteřině(jednou tak ze mně manžela málem šlehl infarkt) Taky mi to dalo nekonečnou pýchu a mateřskou hrdost.je mi s nima strašně krásně a užívám si každý den. Samozřejmě jsem normální a jsem ráda, když mám i chvilku pro sebe :) Pro mě mít děti je moje největší výhra, splněný sen.No a v neposlední řadě mi to zvedlo sebevědomí :palec:,ráda se starám(krom manžela a dětí) i o sebe, ráda dobře vypadám, samo, že už nemám figuru jako před dětma, ale jsem tak nějak prostě spokojená no. L2

• Citovat
  • Upravit
2390
1.12.12 23:42

Mateřství mě úplně nejvíc naučilo, jak uklízet hovínka :mrgreen: :mrgreen:
Naučilo mě vydržet hodiny bez spánku, chodit v teplákách, běhat, vysprchovat se a nevyplejtvat půl bojleru, nosit jedny fusekle klidně dýl než je zdrávo, usnout za letu na polštář. A to zdaleka není vše :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
2.12.12 01:26

Mě mateřství naučilo, že není důležité mít vytrhané obočí a umyté vlasy, že když mě někdo poblije - není to ta největší potupa na světě, ale jsem v tu chvíli neskutečně šťastná, že se mu ulevilo! Jako maminka jsem se naučila rozlišovat věci a problémy, které je nutné řešit a které jsou jen rozmar a počkají. Naučilo mě to absolutnímu obětování se a ještě to udělám s radostí a láskou. A dalo mi pocítit absolutní bezmeznou lásku, myslela jsem si, že miluju svého manžela jak nejvíc to jde, ale to jsem nevěděla o síle mateřské lásky. A to ještě malý nemluví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
2.12.12 01:30
@Mar__tanka1983 píše:
Tak abych to trochu odlehčila, tak mateřství mi dalo 10 kilo navíc, strie, spánkový deficit a jako bonus k tomu slzení, kdykoliv i v nejblbějším filmu nějaké dítě se slzama v očích volá:mamííííí (naposledy v 2012 před pár dny)

Hlavně to poslední je často poněkud nepohodlné, připadám si i rok po porodu jak uzlíček hormonů :lol: rozněžňuji se i u některých reklam :roll:

No ale každopádně, bude to znít jako klišé, ale mateřství mi dalo smysl života, předtím jsem vlastně jen proplouvala životem a jedním rokem za druhým, vztah fajn, ale jinak prostě o ničem, jeden den jako druhý…teď je na co se každý den těšit, co se zase malej naučí, s čím mě překvapí, kdy se na mě usměje, kdy se mi podívá do očí, nebo co vymyslí za lumpačinu…
a poznala jsem lásku, kdy je člověku až ouzko :srdce:

krásně napsané :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
3.12.12 20:51
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
4.12.12 09:45
@Anonymní píše:
Mateřství ze mně udělalo nejbohatší ženu na světě, cítím se tak, mám totiž ten největší poklad. Dále absolutně nezávistivou bytost-komu bych mohla co závidět, když JÁ mám dvě nádherné zdravé děti, holku a kluka.Bez dětí pro mně nemá nic smysl.Dalo mi to pořád neuvěřitelný pocit, že JÁ jsem FAKT máma, často stojím v noci u postelí, dívám se na ně a děkuju za ně. Dalo mi to i obrovskou sílu, pro ně jsem schopná čehokoliv. dalo mi to i nekonečný strach o ně, a vzalo mi to klidný spánek:-)Klidně mi v noci může bouchnout za uchem bomba, nevzbudím se, zato když dítě v postýlce zavrní nebo starší hlasitě vzdychne, skáču z postele ve vteřině(jednou tak ze mně manžela málem šlehl infarkt) Taky mi to dalo nekonečnou pýchu a mateřskou hrdost.je mi s nima strašně krásně a užívám si každý den. Samozřejmě jsem normální a jsem ráda, když mám i chvilku pro sebe :) Pro mě mít děti je moje největší výhra, splněný sen.No a v neposlední řadě mi to zvedlo sebevědomí :palec:,ráda se starám(krom manžela a dětí) i o sebe, ráda dobře vypadám, samo, že už nemám figuru jako před dětma, ale jsem tak nějak prostě spokojená no. L2
:hug: :hug: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital