Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@eVerča píše:
Mateřství mě naučilo tomu, že my matky vyrdžíme víc než člověk
Maleho miluju víc než kohokoliv jiného na světě, sice je protiva občas, ale nevyměnila bych ho za nic, když ho vydím jaké pokroky už dělá zahřeje mě to u srdce a nejradši bych ho láskou umačkala…a když se na mě usměje? Vše je pak zapomenuto ![]()
No jo:) Neverila jsem, ze budu nekdy milovat nekoho vic nez sebe ![]()
Moc krasne napsane
Uplne jako bych to cele psala ja. Kolikrat vecer stojim vecer u postylky a dekuju za to, jake obrovske stesti me potkalo. Nikdy bych netusila, ze materska laska muze byt tak krasna a silna
A tobe diky za moc hezkou diskuzi ![]()
@Elísek22 píše:
Moc krasne napsaneUplne jako bych to cele psala ja. Kolikrat vecer stojim vecer u postylky a dekuju za to, jake obrovske stesti me potkalo. Nikdy bych netusila, ze materska laska muze byt tak krasna a silna
A tobe diky za moc hezkou diskuzi
Tak abych to trochu odlehčila, tak mateřství mi dalo 10 kilo navíc, strie, spánkový deficit a jako bonus k tomu slzení, kdykoliv i v nejblbějším filmu nějaké dítě se slzama v očích volá:mamííííí (naposledy v 2012 před pár dny)
Hlavně to poslední je často poněkud nepohodlné, připadám si i rok po porodu jak uzlíček hormonů
rozněžňuji se i u některých reklam ![]()
No ale každopádně, bude to znít jako klišé, ale mateřství mi dalo smysl života, předtím jsem vlastně jen proplouvala životem a jedním rokem za druhým, vztah fajn, ale jinak prostě o ničem, jeden den jako druhý…teď je na co se každý den těšit, co se zase malej naučí, s čím mě překvapí, kdy se na mě usměje, kdy se mi podívá do očí, nebo co vymyslí za lumpačinu…
a poznala jsem lásku, kdy je člověku až ouzko ![]()
Mateřství mě dalo to nejkrásnější ze všeho nejkrásnějšího- mé děti ![]()
Díky mateřství miluju tak, že láska opravdu nemá konce…
Díky mateřství mám v sobě sílu o které jsem nikdy nevěděla a vím, že je to opravdu SÍLA
Díky mateřství jsem změnila přístup k životu a vděčím za to svým dětem ![]()
Díky mateřství se cítím obohacena o neskutečnou krásu, i přesto, že je to někdy tak strašně těžké.
Díky mateřství jsem se opravdu našla a nyní můžu říct, že teď teprve žiju, teď už má můj život smysl.
Děkuju za tuhle krásnou diskusi ![]()
Přiznám se, že nejsem mateřský typ.. Nemůžu říct, že by to byl smysl života nebo ses si to nějak extrémně užívala. Ale.. Až se pořádně vyspím, prtě bude víc spát a víc si hrát samo.. ne jenom pořád pištět
, jsem si jistá, že to bude hodně o něčem jiném. A pak se mi bude stýskat právě po tom, jak pištěla, chtěla mě pořád u sebe, nenechala mě v klidu ani vyčůrat, pořád po mně šplhala..
![]()
Nejhorší je ten pocit, to vědění, že už napořád je tu někdo, o koho se budu bát, komu budu nechávat nevětší dobroty, vařit podle něj, dávat mu přednost před svými plány i potřebamy, ve všem. Že já už napořád budu jenom ustupovat - a dobrovolně, tak nějak automaticky. ![]()
Krásné to určitě je.. Ale hlavně šílené, že tohle člověk stvořil, z nic je tu samostatný člověk a tolik tolik se mu toho může stát, tolik nebezpečí je všude okolo.
Mateřství
vyspěla jsem, naučila jsem se být nesobecká(vše se řídí dle dcery),trpělivější a rozhodně bych neměnila za život před malou..jsem šťastná i když mě leckdy její kňourání a pláč přivádí k šílenství
,ale těch radostných a krásných okamžiků je víc a tím ty ošklivější mažou ![]()
Mateřství ze mně udělalo nejbohatší ženu na světě, cítím se tak, mám totiž ten největší poklad. Dále absolutně nezávistivou bytost-komu bych mohla co závidět, když JÁ mám dvě nádherné zdravé děti, holku a kluka.Bez dětí pro mně nemá nic smysl.Dalo mi to pořád neuvěřitelný pocit, že JÁ jsem FAKT máma, často stojím v noci u postelí, dívám se na ně a děkuju za ně. Dalo mi to i obrovskou sílu, pro ně jsem schopná čehokoliv. dalo mi to i nekonečný strach o ně, a vzalo mi to klidný spánek:-)Klidně mi v noci může bouchnout za uchem bomba, nevzbudím se, zato když dítě v postýlce zavrní nebo starší hlasitě vzdychne, skáču z postele ve vteřině(jednou tak ze mně manžela málem šlehl infarkt) Taky mi to dalo nekonečnou pýchu a mateřskou hrdost.je mi s nima strašně krásně a užívám si každý den. Samozřejmě jsem normální a jsem ráda, když mám i chvilku pro sebe
Pro mě mít děti je moje největší výhra, splněný sen.No a v neposlední řadě mi to zvedlo sebevědomí
,ráda se starám(krom manžela a dětí) i o sebe, ráda dobře vypadám, samo, že už nemám figuru jako před dětma, ale jsem tak nějak prostě spokojená no. L2
Mateřství mě úplně nejvíc naučilo, jak uklízet hovínka
![]()
Naučilo mě vydržet hodiny bez spánku, chodit v teplákách, běhat, vysprchovat se a nevyplejtvat půl bojleru, nosit jedny fusekle klidně dýl než je zdrávo, usnout za letu na polštář. A to zdaleka není vše ![]()
Mě mateřství naučilo, že není důležité mít vytrhané obočí a umyté vlasy, že když mě někdo poblije - není to ta největší potupa na světě, ale jsem v tu chvíli neskutečně šťastná, že se mu ulevilo! Jako maminka jsem se naučila rozlišovat věci a problémy, které je nutné řešit a které jsou jen rozmar a počkají. Naučilo mě to absolutnímu obětování se a ještě to udělám s radostí a láskou. A dalo mi pocítit absolutní bezmeznou lásku, myslela jsem si, že miluju svého manžela jak nejvíc to jde, ale to jsem nevěděla o síle mateřské lásky. A to ještě malý nemluví…
@Mar__tanka1983 píše:
Tak abych to trochu odlehčila, tak mateřství mi dalo 10 kilo navíc, strie, spánkový deficit a jako bonus k tomu slzení, kdykoliv i v nejblbějším filmu nějaké dítě se slzama v očích volá:mamííííí (naposledy v 2012 před pár dny)Hlavně to poslední je často poněkud nepohodlné, připadám si i rok po porodu jak uzlíček hormonů
No ale každopádně, bude to znít jako klišé, ale mateřství mi dalo smysl života, předtím jsem vlastně jen proplouvala životem a jedním rokem za druhým, vztah fajn, ale jinak prostě o ničem, jeden den jako druhý…teď je na co se každý den těšit, co se zase malej naučí, s čím mě překvapí, kdy se na mě usměje, kdy se mi podívá do očí, nebo co vymyslí za lumpačinu…rozněžňuji se i u některých reklam
a poznala jsem lásku, kdy je člověku až ouzko
krásně napsané ![]()
@Anonymní píše:
Mateřství ze mně udělalo nejbohatší ženu na světě, cítím se tak, mám totiž ten největší poklad. Dále absolutně nezávistivou bytost-komu bych mohla co závidět, když JÁ mám dvě nádherné zdravé děti, holku a kluka.Bez dětí pro mně nemá nic smysl.Dalo mi to pořád neuvěřitelný pocit, že JÁ jsem FAKT máma, často stojím v noci u postelí, dívám se na ně a děkuju za ně. Dalo mi to i obrovskou sílu, pro ně jsem schopná čehokoliv. dalo mi to i nekonečný strach o ně, a vzalo mi to klidný spánek:-)Klidně mi v noci může bouchnout za uchem bomba, nevzbudím se, zato když dítě v postýlce zavrní nebo starší hlasitě vzdychne, skáču z postele ve vteřině(jednou tak ze mně manžela málem šlehl infarkt) Taky mi to dalo nekonečnou pýchu a mateřskou hrdost.je mi s nima strašně krásně a užívám si každý den. Samozřejmě jsem normální a jsem ráda, když mám i chvilku pro sebePro mě mít děti je moje největší výhra, splněný sen.No a v neposlední řadě mi to zvedlo sebevědomí
,ráda se starám(krom manžela a dětí) i o sebe, ráda dobře vypadám, samo, že už nemám figuru jako před dětma, ale jsem tak nějak prostě spokojená no. L2