Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, momentálně jsem ve věku kdy se všichni moji přátelé „rozutíkávají“ do všech koutů republiky. Ať už kvůli příteli, nebo že potřebují změnu. Během tří měsíců se mi odstěhovaly dvě kamarádky a jeden kamarád. V kontaktu stále jsme, ale já už nemám s kým chodit ven. Pár lidí mi tu ještě zůstalo, ale to jsou typy se kterými se moc bavit nechci, jelikož se jejich život točí okolo párty a alkoholu. Jak si mám najít nové přátelé? ![]()
Mě v zahraničí fungoval Bumble - tam se hledají i kamarádky. Našla jsem tam tři a všechny tři super, nikdo „fejkový“. Měla jsem ho i tady v ČR a pár lidí na tom bylo.
To, co píšeš, je normální, taky mám kamarády, kteří šli po střední na VŠ, pak v tom městě zůstali a vrací se sem jen výjimečně, ale vídáme se, třeba 1× za rok. Mají rodinu, jiné kamarády, je to normální. Já jsem se vrátila po VŠ domů a mám rodinu tady, ale je tu málo kdo, no. Žiju ve dvacetitisícovém městě, kde jsou hlavně lidi 40+ s odrostlejšími dětmi (mně je 31).
Mně třeba pomohlo, že jsem se přihlásila jako dobrovolník na nějakou akci, tam jsem poznala celou partu lidí. Nebo když jsem byla single, vyrazila jsem od kamaráda s jeho partou lidí na loď na moře, znala jsem tam jen jeho, a s těmi lidmi se nakonec vídám doteď.