Křižovatka. Kdo má přednost?

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8523
1.7.18 20:21

Křižovatka. Kdo má přednost?

Ahoj, mám takový „problém“. :mrgreen: Jak byste řešili tuhle dopravní situaci? Už jsem se na to ptala několika lidí, ale nějak se nemůžeme shodnout, kdo má vlastně přednost.

Takže: Auto A a auto B, oba přijíždějí po vedlejší silnici a musí dát přednost autům, co jedou po hlavní. Když nic nejede, oba zároveň se rozjedou, vyhnou se vlevo a zabočí doleva. Potud je mi to jasný. :mrgreen: Ale! Za autem B, stojí auto C, které zatáčí doprava. A když zahne auto B doleva, on ví, že zhora, po hlavní, nic nemůže jet, tudíž vjede do křižovatky, vlastně bez rozhlížení. Jenže v křižovatce je už auto A a může dojít ke střetu. A kdo má teda přednost? Auto A, protože už je v křižovatce nebo auto C, které zatáčí doprava a tudíž mu má dát auto A přednost? :mrgreen:
Doufám, že je to k pochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
1.7.18 20:23

A a B jedou zároveň, C jede až poslední.

• Citovat
  • Upravit
6499
1.7.18 20:23

Já být auto A, tak auto C pustím ve svém vlastním zájmu, ale jinak myslím, že v běžném provozu se lidi domluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
1.7.18 20:25

Ono tady je to trochu o intuici, dle mého a domluvě řidičů. Správně by auto C mělo počkat a jet jako poslední, protože auto A už bude v křižovatce. Pokud se ale auto A zpozdí a vyjede později, takže auto B už je pryč a vyjíždí auto C, tak by ho mělo pustit. Osobně jako řidič při odbočování vlevo sleduji i situaci dále. Může tam stát auto, co jede rovně a nestihla bych projet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.7.18 20:25
@Karleon píše:
Já být auto A, tak auto C pustím ve svém vlastním zájmu, ale jinak myslím, že v běžném provozu se lidi domluví.

Ve svém vlastním zájmu a v zájmu účastníků provozu, vrať řidičák :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8523
1.7.18 20:26
@Karleon píše:

Já jsem právě většinou auto A a často se mi stává, že se v tý křižovatce potkám s autem C. Zatím jsme se vždycky dohodli, ale tak nějak mě zajímalo, jak je to vlastně správně. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9635
1.7.18 20:27

Přednost má C, protože A MUSÍ dát přednost protijedoucím vozidlům, bez ohledu na to, kolik jich je. No a nebo A to musí stihnout, než tam dojede C :mrgreen: Ale když to nestihne a ťuknou do sebe, vina je na straně A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane

u nás je přesně taková křižovatka a plánujou tam udělat kruháč, protože to končí dost často tak jak popisuješ… A to chce stihnout společně s B ale C tam vjede hned a bum

• Citovat
  • Upravit
13536

A jinak auto C nemůže vjet bez rozhlédnutí. Je jedno, že „předvídá“, že nemůže nic jet, když vyjelo auto B. Auto B se mohlo splést, někoho přehlédnout, prostě před vjetím do křižovatky se musí každopádně rozhlédnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
1.7.18 20:28

auto a a b pojedou zaroven tedy když se auto c dostane na uroven křižovatky budou dvě auta předním už pryč a on se stejně bude muset rozhlídnout protože do té doby se už na hlavní může objevit další auto

• Citovat
  • Upravit
5040
1.7.18 20:28

Nemůže dojít ke střetu, pokud v autě A a C nejsou blbouni. Auto A musí dát přednost protijedoucímu. Je jedno, jestli je až druhý v řadě :D Ale pokud přijede dřív a je uprostřed křižovatky, tak ho snad auto C vidí, ne? Pokud to není reálná situace, ale učebnicová, tak auto C má přednost. Nikdo nikomu nedokáže, kdo vjel do křižovatky první. Je to absurdní otázka, pokud neznáme souvislosti.
Aaaa tak než jsem to dopsala, tak už souvislosti známe :D Když jsi Áčko, tak buď to stihneš, nebo jsi viník dopravní nehody.

Příspěvek upraven 01.07.18 v 20:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
1.7.18 20:30

Já si teprve papíry dělám :mrgreen: Ale podle mě - auto B najede ke středu vozovky a čistě teoreticky, pokud je dostatečně široká vozovka, ho může auto C zprava předjet a může hned jet. V opačném případě bych jako řidička auta C radši počkala. Ale záleží na situaci a asi i trochu na nějaký zdravym odhadu a intuici :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19980
1.7.18 20:32

Když v autě A nebude řidič/ka dávat na křižovatce ruční brzdu a hledat potom rychlosti projede křižovatkou dřív než auto C. Jinak ale auto A musí dát přednost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
1.7.18 20:32
@Janli píše:
A a B jedou zároveň, C jede až poslední.

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
1.7.18 20:33

Taky záleží, jak rychle se odpíchneš. S automatem a silným autem jsi z křižovatky pryč dřív, než se rozjede B a v tom případě tě žadné C nemusí zajímat.

Jinak myslím, že správně bys měla dát přednost VŠEM protijedoucím vozidlům…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí