Křižovatka. Kdo má přednost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28075
2.7.18 15:21
@Kobliha51 píše:
Tak když si myslíš, že ty víš lépe, než statistika, tak to potom není o čem se bavit. Já to hledat nebudu, nechce se mi. Ale v té poslední, co jsem četla, to bylo jasné. Jste sebevrazi na silnicích.

píši, protože k tomu mám přístup. Dva chlapi mají nehodu, oba jdou do statistiky i když jeden z nich ji nezavinil. Roční nájezd mám velký, ale nezaznamenal jsem nehodu /i když možná jsou/, kde by se srazily dvě baby. Proto píši, že není statistika, jako statistika. Jsou různé varianty nehod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
2.7.18 16:08

Poslala jsem ze srandy tuhle diskuzi bráchovi co je několik let kamioňák. No prý se tomu náramně v práci zasmáli. Hlavně tomu, že by měli dávat pozor co má v plánu udělat auto C, na které ani není vidět. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
2.7.18 16:16
@zuzikka píše:
Poslala jsem ze srandy tuhle diskuzi bráchovi co je několik let kamioňák. No prý se tomu náramně v práci zasmáli. Hlavně tomu, že by měli dávat pozor co má v plánu udělat auto C, na které ani není vidět. :lol:

ježiš kamioňáci, to je taky sebranka. :mrgreen: Tedy ne všichni, hodně bouraček mají zezadu do auta před ním. Proč? Čtení za volantem, tempomat a pozdější reakce, sledování videa při jízdě. Na D1, když je předjíždějící pruh 2,2 m, někteří nechtějí se držet pravého okraje a nepustí auta za nimi před sebe. Prostě je to řidič od řidiče. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
2.7.18 16:24
@opozice píše: ježiš kamioňáci, to je taky sebranka. :mrgreen: Tedy ne všichni, hodně bouraček mají zezadu do auta před ním. Proč? Čtení za volantem, tempomat a pozdější reakce, sledování videa při jízdě. Na D1, když je předjíždějící pruh 2,2 m, někteří nechtějí se držet pravého okraje a nepustí auta za nimi před sebe. Prostě je to řidič od řidiče. :think:

Možná se někdo bude divit, ale to samé si asi kamioňáci myslí o ženských :mrgreen: . Rozhodně toho mají najeto víc než kdejaká paní tady a mají i to přezkušování a školení ohledně novinek v dopravě. Ale neříkám, že někteří nejezdí jak hov*da a porušují pravidla, ale to ostatně i jiní řidiči. Akorát ten kamion je velkej, tak je víc vidět, že jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5050
2.7.18 16:29
@zuzikka píše:
Poslala jsem ze srandy tuhle diskuzi bráchovi co je několik let kamioňák. No prý se tomu náramně v práci zasmáli. Hlavně tomu, že by měli dávat pozor co má v plánu udělat auto C, na které ani není vidět. :lol:

Mně tedy nepřijde moc vtipné to, že kamioňák neví, že by měl při odbočení vlevo z pozice auta A dát přednost všem protijedoucím, bez ohledu na to, kam odbočují nebo kolik jich tam je. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
2.7.18 16:37
@Yasmina21 píše:
Mně tedy nepřijde moc vtipné to, že kamioňák neví, že by měl při odbočení vlevo z pozice auta A dát přednost všem protijedoucím, bez ohledu na to, kam odbočují nebo kolik jich tam je. :roll:

Za předpokladu, že A i B vyjedou současně, tak C musí počkat a nechat je ukončit manévr. C by mě zajímalo jedině tehdy, kdy by B vyjelo dřív než já a C se tudíž dostalo na řadu. V tom případě je to nová dopravní situace a já bych jako A dala C přednost. A toto kamioňák ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
2.7.18 16:37
@zuzikka píše:

Uf, vy v rodině jste dělali řidičák u stejné autoškoly? Prostě nemáte pravdu ani jeden a fakt by jste měli vrátit řidičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
2.7.18 16:42
@zuzikka píše:
Možná se někdo bude divit, ale to samé si asi kamioňáci myslí o ženských :mrgreen: . Rozhodně toho mají najeto víc než kdejaká paní tady a mají i to přezkušování a školení ohledně novinek v dopravě. Ale neříkám, že někteří nejezdí jak hov*da a porušují pravidla, ale to ostatně i jiní řidiči. Akorát ten kamion je velkej, tak je víc vidět, že jo.

o nájezdu kilometrů se nikdo nehádá. Ale kde ty kilometry najezdí? Převážnou část na dálnicích. Několikrát jsem se bavil s nimi u piva a oni samotní přiznávali, že přechod z kamionu na osobní auto jim dělá problém, zvláště ve městech, kde nejsou tolik vyježdění a musí být právě a hlavně ostražití, protože malému auto nikdo neuhne, zatímco kamionu dá přednost, i když tu přednost nemá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
2.7.18 16:44
@melasa píše:
Uf, vy v rodině jste dělali řidičák u stejné autoškoly? Prostě nemáte pravdu ani jeden a fakt by jste měli vrátit řidičák.
:lol: jo jasně, už jsem ho vrátila..
A to sis nevšimla, že B také vjíždí na hlavní z vedlejší ulice a také jede do leva? Takže by mělo dát podle tvého postupu přednost A, protože to je vůči B protijedoucí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
2.7.18 16:46
@zuzikka píše:

8o ma vetsi auto, tak jede :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
2.7.18 16:48
@opozice píše:
o nájezdu kilometrů se nikdo nehádá. Ale kde ty kilometry najezdí? Převážnou část na dálnicích. Několikrát jsem se bavil s nimi u piva a oni samotní přiznávali, že přechod z kamionu na osobní auto jim dělá problém, zvláště ve městech, kde nejsou tolik vyježdění a musí být právě a hlavně ostražití, protože malému auto nikdo neuhne, zatímco kamionu dá přednost, i když tu přednost nemá. :mrgreen:

Tak ne všichni kamioňáci jezdí dálkové trasy. Někteří taky zaváží z města do města a tam se musí sakra snažit. Jako já je docela obdivuju, že se kolikrát vytočí na takových místech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
2.7.18 16:51

§ 21 odst. 5 .Řidič odbočující vlevo musí dát přednost v jízdě protijedoucím motorovým i nemotorovým vozidlům, jezdcům na zvířeti, protijdoucím organizovaným útvarům chodců a průvodcům hnaných zvířat se zvířaty, tramvajím jedoucím v obou směrech a vozidlům jedoucím ve vyhrazeném jízdním pruhu, pro něž je tento jízdní pruh vyhrazen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
2.7.18 16:54
@melasa píše: § 21 odst. 5 .Řidič odbočující vlevo musí dát přednost v jízdě protijedoucím motorovým i nemotorovým vozidlům, jezdcům na zvířeti, protijdoucím organizovaným útvarům chodců a průvodcům hnaných zvířat se zvířaty, tramvajím jedoucím v obou směrech a vozidlům jedoucím ve vyhrazeném jízdním pruhu, pro něž je tento jízdní pruh vyhrazen.

Vsechny snahy jsou zbytecne. Oni si totiz nekteri mysli, ze tim, ze vjedou do krizovatky z vedlejsi, se stavaji vozidlem jedoucim po hlavni 8o 8o . Spis by se meli delat nejake psycho testy a iq testy, jestli je clovek schopen porozumet textu, vyhodnocovat spravne situace a tak. Pro me neuveritelna diskuze. Fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
2.7.18 16:55
@melasa píše: § 21 odst. 5 .Řidič odbočující vlevo musí dát přednost v jízdě protijedoucím motorovým i nemotorovým vozidlům, jezdcům na zvířeti, protijdoucím organizovaným útvarům chodců a průvodcům hnaných zvířat se zvířaty, tramvajím jedoucím v obou směrech a vozidlům jedoucím ve vyhrazeném jízdním pruhu, pro něž je tento jízdní pruh vyhrazen.

nj, ale kamion je kamion a má vždy přednost. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
2.7.18 16:56

Neboj toto znám dobře, ale nějak mi to nepodporuje tvoji logiku. Nemění to nic na tom, že A i B můžou jet současně. Pokud by B jelo na opačnou stranu než je na obrázku nebo rovně, pak bych mu jako A dala přednost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí