Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Kobliha51 píše:
Tak když si myslíš, že ty víš lépe, než statistika, tak to potom není o čem se bavit. Já to hledat nebudu, nechce se mi. Ale v té poslední, co jsem četla, to bylo jasné. Jste sebevrazi na silnicích.
píši, protože k tomu mám přístup. Dva chlapi mají nehodu, oba jdou do statistiky i když jeden z nich ji nezavinil. Roční nájezd mám velký, ale nezaznamenal jsem nehodu /i když možná jsou/, kde by se srazily dvě baby. Proto píši, že není statistika, jako statistika. Jsou různé varianty nehod.
Poslala jsem ze srandy tuhle diskuzi bráchovi co je několik let kamioňák. No prý se tomu náramně v práci zasmáli. Hlavně tomu, že by měli dávat pozor co má v plánu udělat auto C, na které ani není vidět. ![]()
@zuzikka píše:
Poslala jsem ze srandy tuhle diskuzi bráchovi co je několik let kamioňák. No prý se tomu náramně v práci zasmáli. Hlavně tomu, že by měli dávat pozor co má v plánu udělat auto C, na které ani není vidět.
ježiš kamioňáci, to je taky sebranka.
Tedy ne všichni, hodně bouraček mají zezadu do auta před ním. Proč? Čtení za volantem, tempomat a pozdější reakce, sledování videa při jízdě. Na D1, když je předjíždějící pruh 2,2 m, někteří nechtějí se držet pravého okraje a nepustí auta za nimi před sebe. Prostě je to řidič od řidiče. ![]()
@opozice píše: ježiš kamioňáci, to je taky sebranka.Tedy ne všichni, hodně bouraček mají zezadu do auta před ním. Proč? Čtení za volantem, tempomat a pozdější reakce, sledování videa při jízdě. Na D1, když je předjíždějící pruh 2,2 m, někteří nechtějí se držet pravého okraje a nepustí auta za nimi před sebe. Prostě je to řidič od řidiče.
Možná se někdo bude divit, ale to samé si asi kamioňáci myslí o ženských
. Rozhodně toho mají najeto víc než kdejaká paní tady a mají i to přezkušování a školení ohledně novinek v dopravě. Ale neříkám, že někteří nejezdí jak hov*da a porušují pravidla, ale to ostatně i jiní řidiči. Akorát ten kamion je velkej, tak je víc vidět, že jo.
@zuzikka píše:
Poslala jsem ze srandy tuhle diskuzi bráchovi co je několik let kamioňák. No prý se tomu náramně v práci zasmáli. Hlavně tomu, že by měli dávat pozor co má v plánu udělat auto C, na které ani není vidět.
Mně tedy nepřijde moc vtipné to, že kamioňák neví, že by měl při odbočení vlevo z pozice auta A dát přednost všem protijedoucím, bez ohledu na to, kam odbočují nebo kolik jich tam je. ![]()
@Yasmina21 píše:
Mně tedy nepřijde moc vtipné to, že kamioňák neví, že by měl při odbočení vlevo z pozice auta A dát přednost všem protijedoucím, bez ohledu na to, kam odbočují nebo kolik jich tam je.
Za předpokladu, že A i B vyjedou současně, tak C musí počkat a nechat je ukončit manévr. C by mě zajímalo jedině tehdy, kdy by B vyjelo dřív než já a C se tudíž dostalo na řadu. V tom případě je to nová dopravní situace a já bych jako A dala C přednost. A toto kamioňák ví.
@zuzikka píše:
Uf, vy v rodině jste dělali řidičák u stejné autoškoly? Prostě nemáte pravdu ani jeden a fakt by jste měli vrátit řidičák.
@zuzikka píše:
Možná se někdo bude divit, ale to samé si asi kamioňáci myslí o ženských. Rozhodně toho mají najeto víc než kdejaká paní tady a mají i to přezkušování a školení ohledně novinek v dopravě. Ale neříkám, že někteří nejezdí jak hov*da a porušují pravidla, ale to ostatně i jiní řidiči. Akorát ten kamion je velkej, tak je víc vidět, že jo.
o nájezdu kilometrů se nikdo nehádá. Ale kde ty kilometry najezdí? Převážnou část na dálnicích. Několikrát jsem se bavil s nimi u piva a oni samotní přiznávali, že přechod z kamionu na osobní auto jim dělá problém, zvláště ve městech, kde nejsou tolik vyježdění a musí být právě a hlavně ostražití, protože malému auto nikdo neuhne, zatímco kamionu dá přednost, i když tu přednost nemá. ![]()
@melasa píše:
Uf, vy v rodině jste dělali řidičák u stejné autoškoly? Prostě nemáte pravdu ani jeden a fakt by jste měli vrátit řidičák.
@zuzikka píše:
ma vetsi auto, tak jede ![]()
@opozice píše:
o nájezdu kilometrů se nikdo nehádá. Ale kde ty kilometry najezdí? Převážnou část na dálnicích. Několikrát jsem se bavil s nimi u piva a oni samotní přiznávali, že přechod z kamionu na osobní auto jim dělá problém, zvláště ve městech, kde nejsou tolik vyježdění a musí být právě a hlavně ostražití, protože malému auto nikdo neuhne, zatímco kamionu dá přednost, i když tu přednost nemá.
Tak ne všichni kamioňáci jezdí dálkové trasy. Někteří taky zaváží z města do města a tam se musí sakra snažit. Jako já je docela obdivuju, že se kolikrát vytočí na takových místech…
§ 21 odst. 5 .Řidič odbočující vlevo musí dát přednost v jízdě protijedoucím motorovým i nemotorovým vozidlům, jezdcům na zvířeti, protijdoucím organizovaným útvarům chodců a průvodcům hnaných zvířat se zvířaty, tramvajím jedoucím v obou směrech a vozidlům jedoucím ve vyhrazeném jízdním pruhu, pro něž je tento jízdní pruh vyhrazen.
@melasa píše: § 21 odst. 5 .Řidič odbočující vlevo musí dát přednost v jízdě protijedoucím motorovým i nemotorovým vozidlům, jezdcům na zvířeti, protijdoucím organizovaným útvarům chodců a průvodcům hnaných zvířat se zvířaty, tramvajím jedoucím v obou směrech a vozidlům jedoucím ve vyhrazeném jízdním pruhu, pro něž je tento jízdní pruh vyhrazen.
Vsechny snahy jsou zbytecne. Oni si totiz nekteri mysli, ze tim, ze vjedou do krizovatky z vedlejsi, se stavaji vozidlem jedoucim po hlavni
. Spis by se meli delat nejake psycho testy a iq testy, jestli je clovek schopen porozumet textu, vyhodnocovat spravne situace a tak. Pro me neuveritelna diskuze. Fakt.
@melasa píše: § 21 odst. 5 .Řidič odbočující vlevo musí dát přednost v jízdě protijedoucím motorovým i nemotorovým vozidlům, jezdcům na zvířeti, protijdoucím organizovaným útvarům chodců a průvodcům hnaných zvířat se zvířaty, tramvajím jedoucím v obou směrech a vozidlům jedoucím ve vyhrazeném jízdním pruhu, pro něž je tento jízdní pruh vyhrazen.
nj, ale kamion je kamion a má vždy přednost.
![]()
Neboj toto znám dobře, ale nějak mi to nepodporuje tvoji logiku. Nemění to nic na tom, že A i B můžou jet současně. Pokud by B jelo na opačnou stranu než je na obrázku nebo rovně, pak bych mu jako A dala přednost.