Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Gorlami píše: ŠmankoteAle na křižovatce není jen auto A a auto B, je tam i auto C, kterému musí dát A přednost. Ty na křižovatce registruješ jen první auta v řadě a další neřešíš? Doufám, že tě nepotkám na silnici…
Znovu říkám, A i B jedou zároveň. Když už je A na hlavní, tak má přednost před C a je úplně jedno jestli C jede vůči A zprava, protože je na vedlejší. A jelikož je na vedeljší, tak nemůže jet dřív dokud není v tom pruhu kam odbočuje volno. Toť vše, víc k tomu psát už nebudu, páč to některé opravdu nepobíraj ![]()
Auto A musí dát přednost C, nicméně kdyby C stalo úplně za B, tak bych ve většině případů jela, mám rychlý odpich
Kdyby C už bylo najete v křižovatce vedle B, tak samozřejmě čekám. Nicméně je na to třeba dávat pozor a nedívat se jenom na první auto v křižovatce.
@Maui52 píše:
@zuzikka doufám, ze to, ze do diskuze o vedlejších silnicích najednou Tahas hlavní znamená, ze sis uvědomila, ze nemáš pravdu. A zkusis si příště dávat pozor i na jiná, než prvni auta.
Nebo proboha nemyslíš si snad, ze když stoji kolmo na hlavní silnici, protože ji prave projíždis, ze jsi najednou na hlavní, ze ne?!?Příspěvek upraven 02.07.18 v 09:50
Nepochopila jsem co tím myslíš. Na obrázku je jasně vidět kde je hlavní a kde vedlejší. Tak nevim co řešíš.
tak koukám, co všechno se tu píše ![]()
Jinak za mě, všechny křižovatky, které jsou v podobném stylu, co si tak uvědomuju, tak měly na hlavní dva pruhy, a byly světelné, takže tam se to vesměs řeší tak, že A a B jedou najednou, áčko se zařadí do levýho pruhu (kouká jestli další auto nejede rovně) a céčko může v klidu do pravého.
Pokud je jeden pruh, tak céčo má přednost.
Takže já jet v áčku, a vidět, že za béčkem jsou další auta, tak zastavim na hraně křižovatky a počkám, až uvidím, že tím, že tam vlítnu, nezůstanu pak viset uprostřed křižovatky (notabene když se pak něco přižene po hlavní)…
@Mar__tanka1983 píše:
tak koukám, co všechno se tu píše
Jinak za mě, všechny křižovatky, které jsou v podobném stylu, co si tak uvědomuju, tak měly na hlavní dva pruhy, a byly světelné, takže tam se to vesměs řeší tak, že A a B jedou najednou, áčko se zařadí do levýho pruhu (kouká jestli další auto nejede rovně) a céčko může v klidu do pravého.
Takže já jet v áčku, a vidět, že za béčkem jsou další auta, tak zastavim na hraně křižovatky a počkám, až uvidím, že tím, že tam vlítnu, nezůstanu pak viset uprostřed křižovatky (notabene když se pak něco přižene po hlavní)…
A nejlepší je, když to tohoto stavu na křižovatce ještě vlítne někdo s houkačkou a najednou se změní semafory.
No, já se přiznám, že pokud bych viděla jen šanci, že stihnu projet zároveň s autem B, tak projedu. Jinak dávám přednost autu C a klidně i autu Z, pokud si nebudu jista, že projedu při např. odbočování protijedoucího auta doleva.
V reálné situace, kór v dopravních zácpách jdou mnohdy proti veškerým předpisům, ale to jsou specielní případy. Např. že auto na hlavní pustí auto z vedlejší, aby vůbec najelo. Ale nelze se na to spoléhat.
@Kobliha51 tak když je to světelná, tak tam je většinou čas, aby ty najetý auta opustily křižovatku (leckde je na to i "zelená šipka pro opuštění křižovatky).
Na světelný křiž. bych si najela do křižovatky (nesejme mě nikdo z hlavní) na nesvětelný bych čekala na hraně a vůbec bych do křižovatky nevlítávala jak nějaký pako, pokud bych v protisměru viděla další vozidla, když jeho dvěma ze tří možností musím dát přednost)… ![]()
No mně se poměrně často stává, že auto C si to auto objede a jede - co by čekal, než odbočí(čili se logicky potká s autem B).
Takže jako řidič auta B si hodně hlídám co dělá auto C, jelikož ho pak většinou pustím (nebo se rychle domluvíme), ale stává se mi to hodně často, hlavně na rychlejších křižovatkách.
Omlouvám se přehodila jsem A s B. Čili se logicky auto A potka s C v situaci, kdy B jestě neodbočilo.
Situace mnoho křižovatek. Anonym.
@elen-ka píše:
No, já se přiznám, že pokud bych viděla jen šanci, že stihnu projet zároveň s autem B, tak projedu. Jinak dávám přednost autu C a klidně i autu Z, pokud si nebudu jista, že projedu při např. odbočování protijedoucího auta doleva.V reálné situace, kór v dopravních zácpách jdou mnohdy proti veškerým předpisům, ale to jsou specielní případy. Např. že auto na hlavní pustí auto z vedlejší, aby vůbec najelo. Ale nelze se na to spoléhat.
Přesně jak píšeš. Ono auto A musí řešit hlavně auto C, B ho nezajímá a další auta za C. Kritické v tomto případě je, že auto C nebude moc řešit auto A, protože tam automaticky bude předpokládat, že oproti němu má přednost a bude sledovat jen auta na hlavní. A když auto A špatně odhadne situace, vecpe se C do cesty, kolize je na světě a je to vina A.
Úplně mě vyděsilo, kolik lidí si myslí, že má přednost auto A
. Když mi bylo 18 a měla jsem čerstvý řidičák, tak jsem jela i obklikou abych na křižovatky přijížděla z „dobré“ strany a nemusela odbočovat do leva a dávat přednost VŠEM. To se to dnes už v autoškolách neučí ? ![]()
@zuzikka Bože holka, vrať řidičák! A nebude mít přednost před C ani kdyby se na hlavu stavělo!!!
@Mar__tanka1983 píše:
tak koukám, co všechno se tu píše
Na to pozor, C nemusí jet ani u dvouproude do pravého. C muže najet i do leveho pruhu a přesto ma přednost před A. Často to bývá, když třeba po chvíli se z toho pruhu stane odbocovaci, tak C uz se automaticky chce správně zařadit a A mu tam nesmí vjet.
@Maui52 Konečně někdo, kdo aspoň trochu zná pravidla. Přesně tak, C nemusí najet do pravého pruhu. Může klidně najet i do levého a nikdo neřekne ani popel. ![]()
@zuzikka chces snad rict, ze kdyz budes auto C a budes odbocovat do prava, budes davat prednost autu, ktere jede odnaproti a zabocuje vlevo, protoze tim vjede na hlavni? ![]()