Krizové centrum Bohnice

Anonymní
11.10.17 06:47

Krizové centrum Bohnice

Dobré ráno, prosím o zkušenosti s krizovým centrem v Bohnicích. Jak to tam probíhá, jak pomůžou a s jakými problémy (ano s psychickým) jste tohoto centra využili. Jak moc špatně jste si mysleli, že na tom jste, že vás to donutilo tam jít. děkuji předem za reakce.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
11.10.17 08:19

Kaja

Ahoj, syn měl dva týdny, když jsem myslela, ze tam skončím. Trpim na panický ataky a úzkostné stavy. Kvuli těhotenství a kojeni jsem A. D vysadila. Dlouho jsem teda kojit nevydrzela :mrgreen: Každopádně jsem byla tak slabá, točila se mi hrozné hlava, myslela jsem ze si zavolám sanitku-ten stav znám, ale tohle bylo takový jiný ani Neurol mi nepomohl.
 Kaja

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.10.17 08:29

Dobrý den.
S dovolením se přiháčkuji. Nemám žádnou zkušenost, ale v posledních dnech o tom uvažuji. Mám úzkostně depresivní poruchu a poslední dny to přechází i lehce do paniky. Psycholožka mi to doporučuje už dlouho, když je mi hůř, ale já si to nedokážku představit. Pořád doufám, že to překonám. Ale teď začínám pochybovat, bojím se vlastních reakcí. Ale pořád si to nedokážu představit. Že tam jen tak zazvoním a řeknu… co? Co řeknu rodině, která nic netuší… To ve mně vyvolává další paniku. K psycholožce jdu za týden a držím se na vlásku.
Pokud vadí, že jsem se přidala, smažu.
Díky.
třeba Hanka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.10.17 08:41
@Anonymní píše:
Dobrý den.
S dovolením se přiháčkuji. Nemám žádnou zkušenost, ale v posledních dnech o tom uvažuji. Mám úzkostně depresivní poruchu a poslední dny to přechází i lehce do paniky. Psycholožka mi to doporučuje už dlouho, když je mi hůř, ale já si to nedokážku představit. Pořád doufám, že to překonám. Ale teď začínám pochybovat, bojím se vlastních reakcí. Ale pořád si to nedokážu představit. Že tam jen tak zazvoním a řeknu… co? Co řeknu rodině, která nic netuší… To ve mně vyvolává další paniku. K psycholožce jdu za týden a držím se na vlásku.
Díky.
třeba Hanka

určitě nic nemažte.
Také trpím úzkostně depresivní poruchou. Normálně chodím na psychiatrii, kde se mi díky práškum stav hrozně moc zlepšil. dříve jsem nemohla vůbec fungovat. Jenže poslední dobou mám v hlavně jen kolotoč co kdyby tady nebyla atd…

• Citovat
  • Upravit
12156
11.10.17 08:44

Obecne se da rict, ze CKI pomuze s temer cimkoli psychickeho razu. Jedna se o krizovku, tudiz tam muzete prijet kdykoliv. Promluvi s Vami psycholog vetsinou a usoudi, zda je to na pobyt. Pokud si pamatuju, je to tam max na tyden. Pote nasledna lecba - terapie, hospitalizace atd. Jedna z moznych forem pomoci jsou i denni stacionare. Ty jsou myslim na 2-3 mesice a chodite tam jak „do prace“.
Krom CKI je taky super riaps u olsanky.

Nicmene obecne tezko rict. Co mas za problem? Chodis nekam na terapii, beres neco? Ono po netu se tezko radi, toto posoudi nejlepe psycholog (dobry).

@Anonymní píše:
Ale pořád si to nedokážu představit. Že tam jen tak zazvoním a řeknu… co? Co řeknu rodině, která nic netuší… To ve mně vyvolává další paniku. K psycholožce jdu za týden a držím se na vlásku.
Díky.
třeba Hanka

Ano jen tak tam zazvonis a nemusis rict nic, oni te rozmluvi ;) kazdopadne pokud jsi z prahy a mas pocit, ze tyden nevydrzis, muzes tam zajet i jen tak. Nemusis tam hned zustat. Chapu strach z reakce rodiny, ale dle meho lepsi resit ted svuj problem, ktery si uvedomujes, nez aby pak rodina musela najednou resit problemy, ktere si nemusis pripustit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
11.10.17 09:20

Pozor, v jiné diskuzi tu psala uživatelka, jak vystřídala Bohnice a jednu léčebnu v Praze a s Bohnicemi měla oproti druhé léčebně negativní zkušenosti. Hlavně zmiňovala špatné doktory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.17 11:50

Mně tam psycholožka právě posílá, že tam pracovala a že jsou tam milí. Ale už je to několik let, takže se to mohlo změnit. Je to taky asi hodně individuální.

@saadet je to pravda, já to vím. Toho se bojím, že nevím, co se může stát, když ten stav nebudu řešit. Zatím jsem to vždy nějak ustála. Ještě k tomu jsem na mateřské, takže by se musla rodina nějak vystřídat v péči o dvě děti. Neumím si představit, co by řekli, když mi navenek nic není.

• Citovat
  • Upravit
9371
11.10.17 12:07
@Anonymní píše:
Mně tam psycholožka právě posílá, že tam pracovala a že jsou tam milí. Ale už je to několik let, takže se to mohlo změnit. Je to taky asi hodně individuální.@saadet je to pravda, já to vím. Toho se bojím, že nevím, co se může stát, když ten stav nebudu řešit. Zatím jsem to vždy nějak ustála. Ještě k tomu jsem na mateřské, takže by se musla rodina nějak vystřídat v péči o dvě děti. Neumím si představit, co by řekli, když mi navenek nic není.

A opravdu to jinak nezvládneš, kdyby ti psychiatr dal prášky? Pokud je tedy už nemáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.17 12:12

@Emimin7 Nevím. Doufám, že zvládnu. Prášky beru.

• Citovat
  • Upravit
9371
11.10.17 12:28
@Anonymní píše:
@Emimin7 Nevím. Doufám, že zvládnu. Prášky beru.

Tak radši koukni i na reference jiných léčeben a porovnej si je. Špatný doktor může být i horší než žádný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
11.10.17 12:28
@Anonymní píše:
Mně tam psycholožka právě posílá, že tam pracovala a že jsou tam milí. Ale už je to několik let, takže se to mohlo změnit. Je to taky asi hodně individuální.@saadet je to pravda, já to vím. Toho se bojím, že nevím, co se může stát, když ten stav nebudu řešit. Zatím jsem to vždy nějak ustála. Ještě k tomu jsem na mateřské, takže by se musla rodina nějak vystřídat v péči o dvě děti. Neumím si představit, co by řekli, když mi navenek nic není.

Pokud jsi z prahy, nebo kousek zajed tam klidne „na pokec“. Dnes zitra, kdykoliv. Uvidis co ti reknou. V drtive vetsine jsou tam fajn lide, kteri to delaji fakt ze je to bavi, pac prace je to silena…drzim palce :hug: jestli jsi namedikovana a chodis na terapii, nemelo by ti takto byt…jak casto mas sezeni? Resp chodis na nejakou formu psychoterapie, nebo jen psychiatr a leky??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
11.10.17 12:30
@Emimin7 píše:
Tak radši koukni i na reference jiných léčeben a porovnej si je. Špatný doktor může být i horší než žádný.

Hele zas neblazni, ze nekdo nekde psal neco negativniho…ono by jsi koukal, s cim se tam museji potykat a pak nekdo napise nesmysl na net…tak jen znytecne neplas zakl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
11.10.17 12:33
@saadet píše:
Hele zas neblazni, ze nekdo nekde psal neco negativniho…ono by jsi koukal, s cim se tam museji potykat a pak nekdo napise nesmysl na net…tak jen znytecne neplas zakl ;)

Jojo, proto je lepší jich porovnat víc. Není to nic těžkého. Jeden doktor má třeba 45 referencí a všechny kladné, další 10 a 8 negativních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.17 12:38

Chodila jsem k psychložce 5 měsíců, léky nijak valně nezabíraly. Dostala jsem doporučení. Okamžitě mě vzali. Myslela jsem tak 14 dní, už jsem tu 6 týdnů. Upravují mi léky, je to tu fajn, až na jídlo :mrgreen:
Omlouvám se, že to moc nerozebírám, je to hodně osobní. Rodině jsem to řekla postupně. O víkendech jsou celodenní vycházky, ze začátku nic nevěděli..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.10.17 13:57

@saadet Chodím tak jednou za měsíc, někdy častěji. Jak se sejdeme časově. Když je nejhůř, zvykla jsem si psát psycholožce e-mail, což bych neměla.
Léky beru v podstatě první, které mi předepsali před pěti lety, protože potom jsem otěhotněla a vysadila je, za dva roky znovu… A teď vlastně přicházím na to, že asi nezabírají. Původní psychiatr šel mezi tím do důchodu a nový mě ještě neviděl. Byla jsem jen u sestry pro recept. Horko těžko uždibuju každou malou chviličku bez dětí.
Já to nakonec ten týden už zvládnu. Ty stavy jsou hrozný a musím to řešit z dlouhodobého hlediska. Nejde takhle přežívat od terapie k terapii.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex