Krmení pro psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Baslerinda
4.9.11 19:45

S tou čivavou jsem dala jen příklad ( velikostní rozdíl). :o)

• Citovat
  • Upravit
41882
4.9.11 19:55
Baslerinda píše:
S tou čivavou jsem dala jen příklad ( velikostní rozdíl). :o)

Však v poho, mě to pobavilo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27031
4.9.11 20:08

krmím grabulkama měním at nemá pořád ty samé ted má Darling a střídám s masem pedigree.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
4.9.11 20:10
Crystal87 píše:
krmím grabulkama měním at nemá pořád ty samé ted má Darling a střídám s masem pedigree.

No tak to zrovna nejsou ty, co bych radila zakladatelce…Je možné, že tvému pejskovi sedí, ale volila bych jiné typy granulí, Acana, Orijen a podbné, které v sobě mají alespoň vyšší procenta masa, myslím že jeden z nich, mám pocit že Orjen dělá i s 90% podílem masa..
Pegigree, Darling a podobné jsou spíš sůl a podobně..
Když už tak třeba ProPlan, Hills..to je cenově dostupný v pohodě, no a není to nasolený tolika..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
4.9.11 20:18
Crystal87 píše:

tohle bych také zavrhla - obarvené, se sojou, slané - má to moc škodlivých a nestravitelných látek, tím pejskovi neprospěješ ani trochu, bohužel

my máme teď Brit jehněčí s rýží dietku a hafina si chrochtá
dávám občas lososový olej, ale líná furt, švagrová taktéž doporučuje na zlepšení srsti žloutek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
4.9.11 20:22
Baslerinda píše:
careynka píše:
Baslerinda píše:
Napsala jsem něco špatně? O výstavách v téhle diskuzi ode mě nepadlo ani slovo, jen je to trošku věda znát a umět porovnat složení jednotlivých krmiv a ne každé krmení které se jako superprémie tváří,takové opravdu ve skutečnosti je.Chce to trošku vědět i o způsobu konzervace a co která firma používá jako konzervanty. Pokud jde o kvalitu a zlepšení srsti,taky to záleží na krmení.
tak tak a vyplynulo mi z toho, ze pes co neni na vystavy se muze krmit horsim krmivem protoze nepotrebuje vypadat tak dobre??? 8-o
To jsem přece neřekla.

to nebylo na tebe, ale na ten puvodni, na ktery jsi odpovidala, ja to spojila se souhlasem na tvoji odpoved :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
4.9.11 20:30

My jinak davame Purina, pro plan, jak tady bylo zmineny ze nejsou nehorsi, tak to jsem rada, moc do toho nevidim. Ale varim casto prikrmy pro syna, samo ze bez soli, z masa a zeleniny, taky hodne vyvary a co nesni syn davam psovi tak myslim ze ma dobrou vyzivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
4.9.11 20:39

.

Příspěvek upraven 21.03.21 v 17:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
4.9.11 20:58

Ahoj, my přidávali berňačce pro lepší kvalitu srsti pangamin bifi plus s pupalkou. Najít dobré granule, které psovi sednou je občas složité, chce to i vyzkoušet více značek, sledovat, které vyhovují nejlépe. Je to jak s těma děckama tady, každé je jiné a každému sedne něco jiného.
A někdy taky prostě všechno neovlivníš, my krmili fenku eukanubou, hillsem, proplanem a v necelých 5ti letech odešla na rakovinu jater. Celkem často přemýšlím, jestli jsme to nezavinili právě těma granulema :nevim: . Zas na druhou stranu druhý pes je taky na granulích a je mu letos 8 a je fit, nikdy žádný problém. Dost to teď řeším, chceme na jaře nové štěně a váhám zda krmit granulemi, nebo si dát tu práci a krmit „přirozeně“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
4.9.11 21:13
Kvatapka píše:
Ahoj, my přidávali berňačce pro lepší kvalitu srsti pangamin bifi plus s pupalkou. Najít dobré granule, které psovi sednou je občas složité, chce to i vyzkoušet více značek, sledovat, které vyhovují nejlépe. Je to jak s těma děckama tady, každé je jiné a každému sedne něco jiného.
A někdy taky prostě všechno neovlivníš, my krmili fenku eukanubou, hillsem, proplanem a v necelých 5ti letech odešla na rakovinu jater. Celkem často přemýšlím, jestli jsme to nezavinili právě těma granulema :nevim: . Zas na druhou stranu druhý pes je taky na granulích a je mu letos 8 a je fit, nikdy žádný problém. Dost to teď řeším, chceme na jaře nové štěně a váhám zda krmit granulemi, nebo si dát tu práci a krmit „přirozeně“.

podle rozboru krmiv dopadly v testech nejhur Eukanuba, Hills a Royal :-( nepochopitelne. Treba konrektne Royal konzervuje rakovinotvornou latkou, takze se nedivim nadorum :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3017
4.9.11 23:31

Chtela jsem se zeptat, na co by si clovek mel davat u tech granuli pozor ? Nepiste mi prosim znacky krmiv, ziju v zahranici, tak se nazvy budou lisit. Predem dekuji :-)
Jinak my davame pejskovi granule a k tomu obcas ryzi/brambory atd bez ochuceni, obcas ty skorapky a miluje vsechnu zeleninu a ovoce, i cibuli 8-o . A z ceho se muze zblaznit, jsou slupky od brambor !!! Uplne mu zcernaji oci, jak me vidi je loupat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
5.9.11 08:05
SandraS píše:
Chtela jsem se zeptat, na co by si clovek mel davat u tech granuli pozor ? Nepiste mi prosim znacky krmiv, ziju v zahranici, tak se nazvy budou lisit. Predem dekuji :-)
Jinak my davame pejskovi granule a k tomu obcas ryzi/brambory atd bez ochuceni, obcas ty skorapky a miluje vsechnu zeleninu a ovoce, i cibuli 8-o . A z ceho se muze zblaznit, jsou slupky od brambor !!! Uplne mu zcernaji oci, jak me vidi je loupat :mrgreen:

cibule, predevsim syrova, muze byt pro psa smrtelna, tu bych mu rozhodne nedavala. Je dobry koukat na slozeni, pokud se sklada z vic druhu mas, tak nemusi byt na prvnim miste, protoze v procentech tam kazde maso bude zastoupeno nizsim cislem. Delaji se i granule bez mouky, tj s bramborama nebo ryzi, bez obilovin. Je dulezite aby tam bylo jak ovoce tak zelenia. Bez umelym barviv a prichuti. Konzervovane treba vitaminem C…ted mi dalsi nenapada :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
5.9.11 09:51

.

Příspěvek upraven 21.03.21 v 17:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
5.9.11 10:13
meduzza píše:
SandraS píše:
Myslím, že za pročtení stojí tahle stránka. V prostřední části je rozepsané co granule obsahovat mají/nemají, čím se konzervují a tak :mavam: : http://www.chihuahuatym.cz/…y/znacky.php

super stranka, tak jsem si pojistila, ze krmim dobrym nekomercnim krmenim :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27031
5.9.11 10:28
Saroya píše:
Crystal87 píše:

tohle bych také zavrhla - obarvené, se sojou, slané - má to moc škodlivých a nestravitelných látek, tím pejskovi neprospěješ ani trochu, bohužel

my máme teď Brit jehněčí s rýží dietku a hafina si chrochtá
dávám občas lososový olej, ale líná furt, švagrová taktéž doporučuje na zlepšení srsti žloutek

jenže u naší fenky je docela problém najít něoc co jí sedí bud měla pak prolbém s hovínkama nebo i blinkala…však píšu že střídáme jendou se koupí pytel potom toho většinou kupujem ve zverimexu jenže tam ty její ted naposeld neměli a ona pak an to hází bobek…třeba friskies ty jí jeodu jen některý některý barevný vyhazuje z misky :cert: jen to maso by mohla pořád :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný