Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Baslerinda píše:
S tou čivavou jsem dala jen příklad ( velikostní rozdíl).)
Však v poho, mě to pobavilo
![]()
krmím grabulkama měním at nemá pořád ty samé ted má Darling a střídám s masem pedigree.
Crystal87 píše:
krmím grabulkama měním at nemá pořád ty samé ted má Darling a střídám s masem pedigree.
No tak to zrovna nejsou ty, co bych radila zakladatelce…Je možné, že tvému pejskovi sedí, ale volila bych jiné typy granulí, Acana, Orijen a podbné, které v sobě mají alespoň vyšší procenta masa, myslím že jeden z nich, mám pocit že Orjen dělá i s 90% podílem masa..
Pegigree, Darling a podobné jsou spíš sůl a podobně..
Když už tak třeba ProPlan, Hills..to je cenově dostupný v pohodě, no a není to nasolený tolika..
Crystal87 píše:
tohle bych také zavrhla - obarvené, se sojou, slané - má to moc škodlivých a nestravitelných látek, tím pejskovi neprospěješ ani trochu, bohužel
my máme teď Brit jehněčí s rýží dietku a hafina si chrochtá
dávám občas lososový olej, ale líná furt, švagrová taktéž doporučuje na zlepšení srsti žloutek
Baslerinda píše:careynka píše:To jsem přece neřekla.Baslerinda píše:tak tak a vyplynulo mi z toho, ze pes co neni na vystavy se muze krmit horsim krmivem protoze nepotrebuje vypadat tak dobre???
Napsala jsem něco špatně? O výstavách v téhle diskuzi ode mě nepadlo ani slovo, jen je to trošku věda znát a umět porovnat složení jednotlivých krmiv a ne každé krmení které se jako superprémie tváří,takové opravdu ve skutečnosti je.Chce to trošku vědět i o způsobu konzervace a co která firma používá jako konzervanty. Pokud jde o kvalitu a zlepšení srsti,taky to záleží na krmení.
to nebylo na tebe, ale na ten puvodni, na ktery jsi odpovidala, ja to spojila se souhlasem na tvoji odpoved ![]()
My jinak davame Purina, pro plan, jak tady bylo zmineny ze nejsou nehorsi, tak to jsem rada, moc do toho nevidim. Ale varim casto prikrmy pro syna, samo ze bez soli, z masa a zeleniny, taky hodne vyvary a co nesni syn davam psovi tak myslim ze ma dobrou vyzivu.
Ahoj, my přidávali berňačce pro lepší kvalitu srsti pangamin bifi plus s pupalkou. Najít dobré granule, které psovi sednou je občas složité, chce to i vyzkoušet více značek, sledovat, které vyhovují nejlépe. Je to jak s těma děckama tady, každé je jiné a každému sedne něco jiného.
A někdy taky prostě všechno neovlivníš, my krmili fenku eukanubou, hillsem, proplanem a v necelých 5ti letech odešla na rakovinu jater. Celkem často přemýšlím, jestli jsme to nezavinili právě těma granulema
. Zas na druhou stranu druhý pes je taky na granulích a je mu letos 8 a je fit, nikdy žádný problém. Dost to teď řeším, chceme na jaře nové štěně a váhám zda krmit granulemi, nebo si dát tu práci a krmit „přirozeně“.
Kvatapka píše:
Ahoj, my přidávali berňačce pro lepší kvalitu srsti pangamin bifi plus s pupalkou. Najít dobré granule, které psovi sednou je občas složité, chce to i vyzkoušet více značek, sledovat, které vyhovují nejlépe. Je to jak s těma děckama tady, každé je jiné a každému sedne něco jiného.
A někdy taky prostě všechno neovlivníš, my krmili fenku eukanubou, hillsem, proplanem a v necelých 5ti letech odešla na rakovinu jater. Celkem často přemýšlím, jestli jsme to nezavinili právě těma granulema. Zas na druhou stranu druhý pes je taky na granulích a je mu letos 8 a je fit, nikdy žádný problém. Dost to teď řeším, chceme na jaře nové štěně a váhám zda krmit granulemi, nebo si dát tu práci a krmit „přirozeně“.
podle rozboru krmiv dopadly v testech nejhur Eukanuba, Hills a Royal
nepochopitelne. Treba konrektne Royal konzervuje rakovinotvornou latkou, takze se nedivim nadorum ![]()
Chtela jsem se zeptat, na co by si clovek mel davat u tech granuli pozor ? Nepiste mi prosim znacky krmiv, ziju v zahranici, tak se nazvy budou lisit. Predem dekuji ![]()
Jinak my davame pejskovi granule a k tomu obcas ryzi/brambory atd bez ochuceni, obcas ty skorapky a miluje vsechnu zeleninu a ovoce, i cibuli
. A z ceho se muze zblaznit, jsou slupky od brambor !!! Uplne mu zcernaji oci, jak me vidi je loupat ![]()
SandraS píše:
Chtela jsem se zeptat, na co by si clovek mel davat u tech granuli pozor ? Nepiste mi prosim znacky krmiv, ziju v zahranici, tak se nazvy budou lisit. Predem dekuji
Jinak my davame pejskovi granule a k tomu obcas ryzi/brambory atd bez ochuceni, obcas ty skorapky a miluje vsechnu zeleninu a ovoce, i cibuli. A z ceho se muze zblaznit, jsou slupky od brambor !!! Uplne mu zcernaji oci, jak me vidi je loupat
cibule, predevsim syrova, muze byt pro psa smrtelna, tu bych mu rozhodne nedavala. Je dobry koukat na slozeni, pokud se sklada z vic druhu mas, tak nemusi byt na prvnim miste, protoze v procentech tam kazde maso bude zastoupeno nizsim cislem. Delaji se i granule bez mouky, tj s bramborama nebo ryzi, bez obilovin. Je dulezite aby tam bylo jak ovoce tak zelenia. Bez umelym barviv a prichuti. Konzervovane treba vitaminem C…ted mi dalsi nenapada ![]()
meduzza píše:SandraS píše:Myslím, že za pročtení stojí tahle stránka. V prostřední části je rozepsané co granule obsahovat mají/nemají, čím se konzervují a tak
Chtela jsem se zeptat, na co by si clovek mel davat u tech granuli pozor ? Nepiste mi prosim znacky krmiv, ziju v zahranici, tak se nazvy budou lisit. Predem dekuji: http://www.chihuahuatym.cz/…y/znacky.php
super stranka, tak jsem si pojistila, ze krmim dobrym nekomercnim krmenim ![]()
Saroya píše:Crystal87 píše:
krmím grabulkama měním at nemá pořád ty samé ted má Darling a střídám s masem pedigree.tohle bych také zavrhla - obarvené, se sojou, slané - má to moc škodlivých a nestravitelných látek, tím pejskovi neprospěješ ani trochu, bohužel
my máme teď Brit jehněčí s rýží dietku a hafina si chrochtá
dávám občas lososový olej, ale líná furt, švagrová taktéž doporučuje na zlepšení srsti žloutek
jenže u naší fenky je docela problém najít něoc co jí sedí bud měla pak prolbém s hovínkama nebo i blinkala…však píšu že střídáme jendou se koupí pytel potom toho většinou kupujem ve zverimexu jenže tam ty její ted naposeld neměli a ona pak an to hází bobek…třeba friskies ty jí jeodu jen některý některý barevný vyhazuje z misky
jen to maso by mohla pořád ![]()
S tou čivavou jsem dala jen příklad ( velikostní rozdíl).
)