Krmení zvířat (kachna, labuť...)

Anonymní
24.2.24 12:39

Krmení zvířat(kachna,labuť...)

Dobrý den, nedavno jsem cetla na fb diskúzi, kde se jedna maminka ptala na rybniky, kde jsou ptaci, aby je batole mohlo krmit. a nejaka pani napsala, ze se tam chodi jen divat, ale ze nekrmí, ze rohlikama nechce aby je dite krmilo..A ja mam otazku. Proc vadi ususene rohliky? To nejak zanasi rybnik? Premyslela jsem ze bych sve dite taky nekam takle vzala, ale tedy nevim co koupit. Krmeni pro ptaky? Pecivo stare vadi?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35878
24.2.24 12:40
@Anonymní píše:
Dobrý den, nedavno jsem cetla na fb diskúzi, kde se jedna maminka ptala na rybniky, kde jsou ptaci, aby je batole mohlo krmit. a nejaka pani napsala, ze se tam chodi jen divat, ale ze nekrmí, ze rohlikama nechce aby je dite krmilo..A ja mam otazku. Proc vadi ususene rohliky? To nejak zanasi rybnik? Premyslela jsem ze bych sve dite taky nekam takle vzala, ale tedy nevim co koupit. Krmeni pro ptaky? Pecivo stare vadi?

Nezanáší rybník, ale pečivo není to vhodná strava pro zvířata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.24 12:41

Aha. Ja myslela, ze starsi pecivo ususene je ok.

• Citovat
  • Upravit
7221
24.2.24 12:43
@Anonymní píše:
Dobrý den, nedavno jsem cetla na fb diskúzi, kde se jedna maminka ptala na rybniky, kde jsou ptaci, aby je batole mohlo krmit. a nejaka pani napsala, ze se tam chodi jen divat, ale ze nekrmí, ze rohlikama nechce aby je dite krmilo..A ja mam otazku. Proc vadi ususene rohliky? To nejak zanasi rybnik? Premyslela jsem ze bych sve dite taky nekam takle vzala, ale tedy nevim co koupit. Krmeni pro ptaky? Pecivo stare vadi?

Pečivo není vhodné pro kačeny a labutě. My máme u rybníka ceduli s tím co je vhodnější. Třeba kukuřice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20901
24.2.24 12:44
@Anonymní píše:

Tak cokoliv co tam hodíš a ti ptáci nesni, tak padne ke dnu, kde to hnije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.2.24 12:44

Nebo ovesné vločky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
24.2.24 12:47
@Anonymní píše:

Jsi hodná, že o tom jako jedna z mála přemýšlíš.
Ve zkratce, je to pro ně slané nutričně nehodnotné a nevhodné jídlo, zaplácnou se tím a to, co by jim prospělo a na co jsou stavění, už pak nejedí.
Víc třeba tady

Ostatně stejně jak u lidí - levné rychle dostupné plnidlo, bez dalšího užitku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2600
24.2.24 12:47

Dáváme ovesné vločky, pečivo v žádném případě, může to být i smrtelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.24 13:22

@Mediula a ty ovesne vlocky nejak sušit? Nebo normalne cerstve treba cervrne od emco znacky?

• Citovat
  • Upravit
56505
24.2.24 13:27
@Anonymní píše:

8o :zed:
Kdy už lidé přestanou ptáky a jiná zvířata krmit pečivem? A zanáší rybník? 8o Ty nejsi moc chytrá.

Příspěvek upraven 24.02.24 v 14:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
24.2.24 13:34
@Anonymní píše:

Hlavně jim to oslabuje přirozené instinkty hledat si potravu sami. A toto chování se vtiskává i mláďatům. To se odráží na evolučním vývoji celého druhu.
Plus ty ostatní důvody.
Ve zverimexu lze koupit směs pro vrubozobé ptáky a dokrmování je přípustné jen ve velkých dlouhotrvajících mrazech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
24.2.24 14:53
@Anonymní píše:

pečivo usušené ve vodě zvlhne a nabobtná, takže nebude usušené, nebude ok…
A jakýmkoliv zvířatům pečivo nic nedá - sežerou ho, přiberou, ale výživově jim to nedá vůbec nic

• Citovat
  • Upravit
2068
24.2.24 15:01

Já zkoušela i odkrojky mrkve, ale vůbec to nechtějí. Větší úspěch mají ovesné vlocky. Kachny jsou u nás zhýčkané a bohužel navyklé na to pečivo..nejvíce smutné mi přišlo, když jsem je takhle viděla krmit školkové děti za asistence učitelky. Ach jo. :think: labutě nekrmíme vůbec. A taky to absolvujeme jen jednou za čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116154
24.2.24 15:43
@Anonymní píše:

V pecivu je sůl, takze absolutně nevhodné.
Já dávám slunečnici, ovesné vločky a zeleninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116154
24.2.24 15:45
@Lajdus píše:
Já zkoušela i odkrojky mrkve, ale vůbec to nechtějí. Větší úspěch mají ovesné vlocky. Kachny jsou u nás zhýčkané a bohužel navyklé na to pečivo..nejvíce smutné mi přišlo, když jsem je takhle viděla krmit školkové děti za asistence učitelky. Ach jo. :think: labutě nekrmíme vůbec. A taky to absolvujeme jen jednou za čas.

U nás zeleninu jí. Davam slupky z mrkve, celeru, petržele. A i jsem zkoušela ledový salát a o to se skoro popraly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí