Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nechodíme to krmit. Hlavně se mi nelíbí jak spousta lidí ignoruje ty cedule.
hlavně v době strejdy Google mi to nějak nejde pochopit. Lidi jsou denně přilepený na netu ale čím se krmí vodní ptactvo si nenajdou. ![]()
@Anonymní píše:
@Mediula a ty ovesne vlocky nejak sušit? Nebo normalne cerstve treba cervrne od emco znacky?
Dávám čerstvé. Ale jak psal někdo přede mnou, v tomhle počasí určitě ne. Když je mráz, zima.
@Anonymní píše:
@Mediula a ty ovesne vlocky nejak sušit? Nebo normalne cerstve treba cervrne od emco znacky?
Tak ovesné vločky jsou snad suché, jaké čerstvé vločky?
U nás jsou cedule, kde je vysvětlen i ten dopad na evoluci celého druhu. Sem tam se někdo najde, kdo krmí, ale už méně než dřív. Dřív jim tam lidi v lednu nasypali i zbytky bramborového salátu a vánoční cukroví
Ale od té doby, co dvakrát pošel celý vrh labuťátek to městská policie hlídá a pokutuje.
Fakt děs. ![]()
Tohle je marný boj. Všude se o tom mluví, píše a stejně lidi mají potřebu krmit. A co teprve v zoo
mě úplně fascinuje ta drzost např. nakrmit cizího koně. By mě zajímala reakce dotyčných, kdyby jim takhle někdo na ulici začal krmit psa nebo ještě hůře dítě. To by bylo křiku.
@Majinka7 píše:
Tohle je marný boj. Všude se o tom mluví, píše a stejně lidi mají potřebu krmit. A co teprve v zoomě úplně fascinuje ta drzost např. nakrmit cizího koně. By mě zajímala reakce dotyčných, kdyby jim takhle někdo na ulici začal krmit psa nebo ještě hůře dítě. To by bylo křiku.
Bracha musel dat na vrata sveho domu cedulka, aby mu lidi nekrmili psa. Ze ma jidla dost a z tech jejich laskomin travici potize.
U nas na rece lidi krmi kachny “furt”. Nase holky vedi, ze se to nema, ale stejne je jim obcas lito, ze jim neudelaji radost a ze “tamto dite” krmit muze. Tak jim pred temi lidmi vzdy nahlas znovu vysvetlim, proc se kachny nemaji krmit. Zkusily jsme jim dat slupky z mrkve, ale nechtely je, tak jsme jich tam vic nehazely, aby tam nehnily. Nebo varenou ryzi bez soli, po te se mohly utlouct.
Jinak kone by holky nikdy nekrmily a krmicum to uz nekolikrat vysvetlovaly.
@Janča6 píše:
Bracha musel dat na vrata sveho domu cedulka, aby mu lidi nekrmili psa. Ze ma jidla dost a z tech jejich laskomin travici potize.U nas na rece lidi krmi kachny “furt”. Nase holky vedi, ze se to nema, ale stejne je jim obcas lito, ze jim neudelaji radost a ze “tamto dite” krmit muze. Tak jim pred temi lidmi vzdy nahlas znovu vysvetlim, proc se kachny nemaji krmit. Zkusily jsme jim dat slupky z mrkve, ale nechtely je, tak jsme jich tam vic nehazely, aby tam nehnily. Nebo varenou ryzi bez soli, po te se mohly utlouct.
Jinak kone by holky nikdy nekrmily a krmicum to uz nekolikrat vysvetlovaly.
Já tohle zažila v zoo, cedule s zirafou na zadech a že se nesmí krmit (zoo dvur Králové) a typek si primo u ní fotil holku, jak dává zirafě větev. Moje děti na ně koukali a tak mi to nedalo a říkám jim, že když už se takhle fotí, tak alespoň ne s tou cedulí. A dodala jsem, že je zákaz krmení, tak se do mě pustil, že je tam krmí i ostatní.
No napřesdržku tohle chování.
@Majinka7 píše:
Tohle je marný boj. Všude se o tom mluví, píše a stejně lidi mají potřebu krmit. A co teprve v zoomě úplně fascinuje ta drzost např. nakrmit cizího koně. By mě zajímala reakce dotyčných, kdyby jim takhle někdo na ulici začal krmit psa nebo ještě hůře dítě. To by bylo křiku.
Tak u nás takhle ve Farmaparku návštěvníci otrávili poníka. Dali mu jedovatý akát
a on pak umíral v bolestech. Tohle fakt člověk nepochopí. Byla z toho docela kauza, prolétlo to i médii. Člověku je z toho smutno, kolik zvířat umře vlastně lidskou chybou. Nebo kolik labutí už tady na plzeňsku zakousl pes…a nikdo to neřeší.
chodí se bez vodítka a náhubku v té oblasti vesele dál…l ![]()
Já zas kdysi viděla jednu paní, jak v zoo házela piškoty zebre ![]()
A loni uhynula v nějakém zooparku březí losí samice, někdo jí nejspíš nakrmil sušenkami nebo pečivem ![]()
Za tohle by mělo být povoleno, že každého podobného mago-a automaticky prásknou bičem po ruce, jakmile dá cizímu zvířeti jídlo. Bez pardonu. Nepřemýšlí. Tak ho švihnout, ať si to pamatuje zmetek. Dospělí lidé jsou kolikrát úplně dementní a to mají jít příkladem svým dětem.
@saddreamer píše:
Já zas kdysi viděla jednu paní, jak v zoo házela piškoty zebre
A loni uhynula v nějakém zooparku březí losí samice, někdo jí nejspíš nakrmil sušenkami nebo pečivem