Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, nejak se mi zkrizily plany rodinne a turisticke
jelikoz jsem jeste tehotna nebyla, tak nevim - myslite, ze ve 14tt zvladnu 10denni prechod hor s krosnou na zadech? Nejde mi ani o zatez jako o to, ze budu mit pres bricho zapnuty bederni pas.. je to mozne nejak skloubit nebo to ke blbost?
@Bazalka86 píše: Více
Záleží spis na všem kolem. Jaká bude zátěž, jestli to v pohodě půjde nést a hlavně, aby ta krosna nebyla nepříjemná. Já třeba nemám ráda to zapínání přes prsa, ani přes břicho a to jako netěhotná ![]()
Tak zrovna zapínání přes bedra je to poslední, co bych řešila, ve 14tt nebudeš mít pravděpodobně ještě vůbec žádné bříško. Spíš bych řešila celkovou zátěž, ale pokud jsi zvyklá na takové akce a těhotenství probíhá bez potíží, tak za mě úplně v pohodě.
Znám holku, která šla ve druhém trimestru přechod jakéhosi ostrova natezko, takže to jde. Ale pak znám dvacet dalších, včetně sebe, u kterých by ti nepřicházelo v úvahu. To dopředu neodhadnes ![]()
@Platanka Je to o poslouchání vlastního těla a schopnosti odhadnout, na co mám a na co ne. Já třeba už ze začátku těhotenství odložila sjezdovky, protože ač lyžování miluju, nevěřila jsem si tak, že bych nehodila někde tlamu. A naopak ještě měsíc před porodem jsem šla 10 km na běžkách a spaní pod stanem mi taky problém nedělalo ![]()
edit: jde o dvě těhotenství, aby to nepůsobila divně, že jsem v prosinci otěhotněla a v dubnu rodila
![]()
Hele to je naprosto ve hvezdach. Ja se v prvnim tehotenstvi citila naprosto netehotna pomalu do 6.mesice, cestovali jsme jak normalne, v prvnim trimestru jsem letela, kolem 20tt sla teda jen dvoudenni prechod (ale parta mi odlehcila, rozdelili si cast me bagaze, i kdyt mozna spis pro lepsi pocut teda), jeste nekdy kolem toho 6. mesice jsem byla kempovat, do 35tt jsem chodila na zumbu (i kdyz ke konci jsem se spis jen tak vlnila a slapala zeli
) - a to nejsem nijaky extra sportovec, ale delala jsem to, co jsem byla zvykla a kam me telo pustilo.
Ve druhym tehu me postihla priserna unava a tehotenska insomnia, takze i kratkou prochazku jsem dala tak obden a pak se z toho dalsi den kuryrovala.
Nevim, jak jsi daleko, jestli mas nevolnosti, jak se citis…ale druhy trimestr byva obecne docela dobry a pokud nemas nejake problemy a tohle je neco, co bezne delavas, tak by to mohlo byt ok, akorat bych si pohlidala tu zatez…ale stat se muze ledacos no…
Je otázka, zda jsi na toto zvyklá a nebo to bude první pochod. V druhém těhotenství toho nataháš víc než v prvním, pokud máš děti blízko sebe, ale jsi na to zvyklá od narození toho prvního dítka. Já bych do toho asi nešla. Na 10 dní toho potřebuješ celkem dost a co budeš dělat v případě nějakých zdravotních indispozic? Budeš brzdit celou skupinu nebo bude možnost ten den někde zůstat?
Nosila som staršie dieťa (10kg) v nositku s bedernym pasom az do posledného dňa pred pôrodom, takže krosna technicky bude tiež v pohode.
Na druhu stranu, v 14tt mi bolo tak zle, že týždeň v horách by bolo úplné sci-fi, ale to je práve strašne individuálne.