Krotíte děti v jídle?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11620
16.5.17 21:30

Krotíte děti v jídle?

Ahoj, moje bez mála tříletá dcera v poslední době přijde ze školky a neví, co by snědla. Dnes v pět měla menší porci rýže s masem a zeleninou. Pak měla čtvrt krajíce chleba s cottage a šunkou, půlku hodně velkého jablka. A pak se mě zeptala, co bude k večeři. ????. To už jsem ji hnala s tím, že není zdravé se večer takhle cpát. Přemýšlím, jestli je dobré, vhodné, ji v jídle omezovat nebo ne. Co vy na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101523
16.5.17 21:34

@Genovesa Pokud se nechtějí zrovna cpát sladkostmi, tak neomezuju… já taky občas v 11 večer brousím, co bych kde snědla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
16.5.17 21:35

Tak je asi jedlejší, no. Je tlustá? Podle toho bych se zařídila. Moje děti vypadaly jako z koncentráku a přitom žraly jako kobylky. Záleží jaký má metabolismus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
16.5.17 21:36

Že závidím takhle rozežrané dítě… :zed: Kéž by to moje snědlo aspoň jednu z těch věcí… Ale jinak - krotila bych. Stejně jako nežravku nutím jíst, tak bych rozežraného krotila. :palec:
Samozřejmě záleží na figuře! Pokud mu jednak není blbě a druhak nevypadá jako prase zralé na porážku, tak je to asi v toleranci.

Příspěvek upraven 16.05.17 v 21:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
16.5.17 21:37

Nekrotím, ale máme v rodině spíš silné lidi, i já jak dítě jsem měla nadváhu, tgak nechávám 3,5 být, ale pokud už večer chce něčeho hodně a neni to extra zdravé, tak to utnu..
Pokud bude jenom velký jedlík, řešit to nebudu, ale pokud mu začne růst břicho, tak budu krotit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
16.5.17 21:38

Pokud se necpou sladkým, nemám s tím problém. Dcerka byla nejedlík, takže teď, když si cokoliv přidá, tak jásám…a je pravda, že teď v 5 letech je schopná sníst k večeři na množství víc, než já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6795
16.5.17 21:38

Omezuju v nezdravem jidle.
Mam mohutneho „hladoveho“ syna, takze mam doma porad kvanta jogurtu, jahod, hroznu, orisku, kvalitni sunky..
A nabizim alternativu sladkosti.
Podle me omezovat dite v jidle je hloupe.
Navic si nemyslim, ze by v te skolce meli toho jidla dostatecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
16.5.17 21:39

Omezuju pouze sladké a tláskání kravin místo pořádnýho jídla. jediný kdy omezuju když dostanou něco k večeři a ofrní se nad tím tak nic jinýho nedostanou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4087
16.5.17 21:39

Mala to same…ale jen kdyz je ve skolce…no kdyz kolikrát vidím tu jejich svačinu ze pul kelímku nastrouhane mrkve s jabkem…tak se nedivím…o víkendu je v pohode kdyz je doma s nama…a to neji nijak moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
16.5.17 21:40

Obě děti mi chodí ze školky hladové…takže v jídle neomezuju. Max. sladkosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
16.5.17 21:41

Nekrotim. Maji tolik pohybu, ze kdyz je vydej je i prijem vetsi. Ted co je hezky je ve ve 20h. odvolavam z venku dom, ze je cas vany. A jak tasemnice na druhou mi ji, kdyz maji obdobi rustu. To byva treba jednou za rok, ze chodi, ze je boli nohy, ze maji furt hlad a pak se vytahnou o kousek a pak zas dlouho nic.
Akorat ty sladkosti to maji na pridel. Mnozstvi ovoce a zeleniny neresim, ji ho hodne, vidi to u me.
Syn 4r.sni 1 a 1/2 krajice chleba, po pulce krajice by rikal, ze si jeste prida.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202

No mě to tak tragické nepřijde. Rýže je hladová, čtvrt krajíce taky není moc a jablko, to já do holek musím cpát, aby jedly ovoce sami od sebe je moc nehne. naše měla taky dneska odpoledne nějakou žravou. Má to takhle každý den? Je oplácanější? Jestli jí to nekazí postavu, tak bych to neřešila, mě za mlada říkali, že mám snad tasemnici (hubená, rozežraná) a nikdo mě neomezoval :) Teda pokud se nechce ládovat bonbony, to bych ji brzdila.

Příspěvek upraven 16.05.17 v 21:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620

No, oběd doma nekrotím, dám jí, co sní. I snídani, svačinu. Ale přiznám se, že takhle před spaním mi takový tláskání vadí, mně by bylo blbě. Ale tak já nerostu a k příjmu potravy už mám vyvynutý vztah :mrgreen:. Si říkám, abych jí nezakládala tím krocením na anorexii. 8o :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780

Syn by se taky nacpával, ale sladkostmi. Po zjištění, že mi přibral 2 kg za 2 měsíce budu muset něco udělat. Předtím tolik přibral za celý rok a teď toto. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3194
16.5.17 21:42

Já budu muset začít omezovat. synovi je 7,5 a váží skoro 30kg.to je hodně. tlusty není, ale má špíček. vzdy jedl dost, ale poslední rok je to děs. zadny pravidelný sport nedělá a to je možná ten problém. ze školy mi taky chodí hladový, svačinu sni celou, ale obědu moc nedá. dnes např. prisel, měl 2 housky se šunkou, banán s bílým jogurtem posypanym čokoládou, potom chtěl po mě veceri! Takže těstoviny s brokolicí…ale to už nebyla žádná obrovská porce. Naštěstí pak už s jídlem neotravoval. Je schopen jíst i hodinu, jak si furt přidává! A to mám ještě mladšího a to bude něco podobneho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí