Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla bych poprosit o radu, zda někdo máte zkušenost z krémem Fucidin H. Dcerce (3 roky) se na prstech objevila vyrážka, nejdřív maličké pupínky, pak se to dost rozšířilo, červený flek a začala praskat kůže. Byla jsem u kožního, asi atopický egzém, doktor napsal Fucidin H. Mazala jsem týden, pak vyrážka zmizela. Pak byl asi 2 týdny klid a vyrážka se objevila na stejném místě znova. Nevím, zda mohu použít mast znova, když to jsou kortikoidy. Nebo jít raději znova ke kožnímu, ale to je několika hodinové čekání a k tomu mám ještě 4 měsíční miminko, tak si to moc neumím představit. Proto bych chtěla vědět zda mohu zkusit Fucidin znovu mazat. Děkuji za rady.
Tak nam fucidin dali na impetigo ne na ekzem, pukud ma exem tak to chce mazat porad, ale ne kortikoidy. Jinak malymu se to taky uzdravilo za par dni a po nejake dobe se to vratilo tak sem mazala zas, ale netroufnu si rict jak u vas, kdyz presne nevis co ji vlastne je… kdyztak si na to kozni aspon zavolej, nebo se objednejte, kdyz budes objednana na cas tak urcite nebudes cekat nekolik hodin.
Zavolala bych tam. A řekli vám, jak dlouho to máte mazat? Přijde mi divné, že vás nepozvali na kontrolu, když nasadili kortikoidy. A možná byl týden málo a vrátilo se to. Mám zkušenost, že se kortikoidní mastičky vysazují postupně, mažeš třeba nějakou dobu ob den, pak jen jednou týdně a pak se teprve vysadí.
Taky jsme dostali tuto mastičku, malýmu ale moc nepomáhala, ekzém se spravil tak nějak postupně sám na jaře a pak už se naštěstí neobjevil. Nejlepší bude zavolat a poradit se ![]()