Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Verun83 nevím jak popsat… prostě jako když svědí, tak si s nim zatočí.
@Verun83 v to doufám… teď he všeho v okolí tolik že člověk se snaží tomu nepoddat, ale pořád jen pozoruji. Doufám že máte pravdu, že jen blbne.
@cezet píše:
@Verun83 v to doufám… teď he všeho v okolí tolik že člověk se snaží tomu nepoddat, ale pořád jen pozoruji. Doufám že máte pravdu, že jen blbne.
Chapu, ale u dr jsi s ni byla, vypada v poradku. Tak bych to neresila. Nebo zkousela ses ji zeptat, proc to dela? Uz je velka, mohla by se slusne vyjadrit.
@Verun83 řekne mi že ji ty oči svědí. Proto jsem letela na ocni. Tam mi rekla ze he to urcite ta alergie. Ale dela to od dubna a he cervenec.
@cezet A na te alergologii ji zjistili alegrii na co? Pac to je celkem smerodatne pro obdobi, treba prachova alergie se projevuje celorocne ![]()
Jinak taky myslim, ze ji moc pozorujes, muj lehce starsi syn obcas dela veci, ze bys ho hned zaskatulkovala jako retardovaneho ![]()
@unuděná tam nás ještě neposlali. Je pravda že ji občas tece i voda z nosu a dost pšika. Nic na to nebere. Mám dávat kapky na zvlhceni oci, přišlo mi to po nich stejne, tak nedáváme.
@cezet tak udelej pokus a dej ji Fenistil kapicky, ty muzou i mimina, jsou slabounke, pokud uvidis zlepseni, je to jasne. Vyzadala bych si tu alergologii, abys vedela, zda muzes kontaktu s alergenem predchazet a pokud ne, bude se to muset resit antihistaminiky. Nekdy je alergen fakt nejaka hloupost, kterou staci omezit a je po problemu. Urcite bych v tom jejim mzourani nevidela ocni nebo neurologicky problem, zvlast pokud sama rika, ze ji oci svedi.
To že vás tam neposlali neznamená, že tam nemůžete jít. Dá se tam zavolat, zeptat se, jestli je potřeba doporučení a když ne, hned se objednat. Pediatr není Bůh.
@Petula306 To sice ano, ale obvykle se testuje mimo sezonu, takze ji nejspise pozvou az na podzim. @cezet docela verim, ze jestli ma alergii, tak ji jak oci, tak nos, mohou nesnesitelne svedit. A pokud to trva takhle dlouho, muze mit alergii na pyly (stromu a trav) anebo na nejaky trvalejsi alergen (nemate domaci zvire? event prach, plisne, roztoci… ). snad vam casem pomuze alergolog ![]()
Kup v lékárně kapičky do oční na alergologii a třeba analergin, nebo nějaké jiné antihistaminiku, vykapej jí oči, dej jí antihistaminikum a jestli to zabere, tak máš klid.
To bude nejspíš alergie. Svědí ji nos a oči, tak si ulevuje. Objednat na alergologii ber jako základ. Mezitím se poraď s pediatrem, co ji můžeš dá z volně prodejných léků na alergii, než budete mít termín na alergologii. Musí ji to dost trápit, máma má stejné příznaky a občas říká, že je to k zbláznění.
Jsou to nejspíš tiky.Dr na neurologii nám doporucila hořčík a vitamín b6.Máme to brát 2 měsíce a uvidí se, jestli se to zlepší. Oboje je volně prodejne, tak to možná můžeš zkusit. Doporucila nám Magne B6,ale je od 6 let, tak dáváme toto.
@cezet píše:
Holky jdu si na radu a snad trošku uklidnit. Mala (6let) od dubna začala lehce protocit a lehce vykulit oci a zakroutí nosem. Jela jsem s ní k lékaři a prý ji mám nechat být… Tak jsem ji raději vzala na oční a nic nenašli. Prý je to alergie. K té se přikláněla i naše dětska doktorka. Malá to ale dělá stále. Někdy víc někdy míň. Je spokojená. Klidná a v pohodě. Doma jsme v pohodě, jen ja teď nějak na nervy… pořád něco někde, tak se o ní bojím. Doufám že to opravdu nic není. Pořád ji pozoruji, ale vím že o tom neví. Stalo se to někdy někomu? Měli vaše děti takové jakoby díky?
Tiky? Tourettuv syndrom.?
Prosim te, jak se krouti nosem?