Kroužek muziky

397
24.2.11 19:25

krouzek muziky

Ahojky ,chtela bych se poradit, prihlasila jsme syna na krouzek muzicirovani,je to krouzek ,kde deti zpivaji,tancuhjou ,vyzkousi si hry na ruzne nastroje a meleho to moc bavi.Minuly tyden byl krouzek poprve a jelikoz se seslo malo deti hrozilo ze krouzek dal nebude. Prisel mi majl ,ze krouzek bude mela jsem radost.Krouzek je pro deti od 4 do 6 let.Na krouzek se prihlasil i chlapecek ,kteremu je 5 let ,ale ma i 9 leteho brasku,ktery se zucastnil dnes krouzku take .A to mne prave vadi.,vubec nezapada do skupiny,vse uz zna ,vse uz vi a prijde mne to cele uplne narusene.Nevim jestli nejsem stoura,rozhodla jsme se ze na pristim krouzku to ucitelce reknu ,ze mne to vadi,ale nechci abych vypadala jako nejaka co nema rada deti ,nebo nejaka stoura.Nasemu malemu se i smal ze spatne mluvi .samozrejme on v 9 letech mluvi krasne.Syn se pak cely krouzek stydel promluvit,jinak s ostatnima detma si rozumi jsou v jeho letech a je to jak to ma byt.Tak nevim ,jestli si mam otvirat hubu nebo ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
24.2.11 19:32

Když na to upozorníš slušnou formou, tak proč ne… Jenom měj pořád na paměti jedno: ty nejsi ta, která rozhoduje o přijetí konkrétního dítěte do kroužku. Tvůj hlas se sice taky počítá, ale nebývá rozhodující. ..
Na vysvětlenou: sám jsem několik kroužků vedl. A vím, jaké tlaky doprovázejí jejich fungování. Nejde jen o protekční děti. Někdy si třeba zastupitelé na vesnici nebo vedení konkrétní školy/školky přejí, aby tam konkrétní kroužek fungoval. Jindy je problém přesvědčit nějakého člověka s rozhodovacím právem, že ten který kroužek je užitečný. I přesto, že měl v minulých letech dobré výsledky… Takže se při řeči s učitelkou zkus zajímat i o ty „vedlejší efekty“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
24.2.11 19:36

Ale krouzek je delany pro 4-6 lete deti.Kdyby tam bylo 20 deti tak se tam 9 lety klucina ztrati,ale na krouzek chodi deti jen 5 deti a cely krouzek je klucinou prekrikovak,protoze samozrejme jeho znalosti jsou uz o trosku dal :-? Jinak samozrejme se o to pokusim slusnou formou a opatrne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
24.2.11 19:37

teda ,ja pisu ,samy preklep :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
24.2.11 19:42

To by si měl dát do pořádku ten, kdo ten kroužek vede, ať starší se neposmívají mladším atd. Mně by to tedy taky vadilo a rozhodně bych na to slušně upozornila, že se mi to nelíbí. Ať tam klidně chodí, ale zapojí se tak, jak má…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.2.11 19:43

Jo, já rozumím tvým obavám, že ten klučina ty děti otráví a znudí..... Měl jsem v modelářském kroužku taky jednoho nevyzrálého. Nejlepší zábava pro něho byla, když se mohl po klubovně s ostatníma honit - okolo stolu plného sklapelů… Tím nechci říct, že ten devítiletý je nevyzrálý. Prostě rozumím tomu, co dělá v kroužku „rušivý element“.
Možná by ses divila, jaké divy s takovým klučinou dokážou přátelští dospěláci. Rodiče ani učitelé už ho asi moc nevzrušujou, od těch už zažil výchovy dost… Ale co kdyby sis s ním třeba o něčem popovídala? Třeba o tom, co se v kroužku zrovna dělá? Já jsem v těch letech moc chtěl, aby mě dospěláci brali za sobě rovného. A když jsem pak zpovídal v dospělosti kamarády a vzpomínali jsme na školu, tak jsem s překvapením zjišťoval, že oni měli to samé přání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.2.11 19:45

barah: některé děti, hlavně z rodin se vztahy typu „bojuj nebo uteč“, berou vedoucího kroužku jako nežádoucí omezení, které je potřeba eliminovat. Nějak na něj vyzrát. Nevíme, jestli se to netýká i toho klučiny. Přede mnou na té malé vesnici vzdaly kroužky s dětma dvě zkušené učitelky po padesátce… Prostě děcka je považovaly za překážku v trávení volného času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
24.2.11 19:47

Tak to si myslím, že je povinnosti toho, co to vede. Že musí umět komunikovat a nějak motivovat všechny děti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.2.11 19:48
barah píše:
Tak to si myslím, že je povinnosti toho, co to vede. Že musí umět komunikovat a nějak motivovat všechny děti. :nevim:

To je teorie. Prakticky to mnohdy vypadá jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
24.2.11 19:49

No mozna je to" rusivy element" jen pro mne ,ale vadi mne to …Bydlim ve Vidni, za 10 tydnu krouzku platim 100 euro,coz ani na zdejsi pomery neni malo,tak si rikam proc bych se neozvala..jednou je krouzek pro deti do 6 let ,proto jsme se tam prihlasili..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.2.11 19:51

Jistě, ozvat se není špatné. Ale „přibalil“ bych k tomu i dodatek, jestli si vedoucí kroužku třeba myslí, že by tvoje nenápadné zapojení něčemu prospělo. Třeba jen se těch dětí zeptat, co jak v kroužku dělají… Co je tam baví a co ne… Taky jsem se divil, co to dělá za divy, když do věci vstoupí „třetí strana“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
24.2.11 19:53
Jura007 píše:
barah: některé děti, hlavně z rodin se vztahy typu „bojuj nebo uteč“, berou vedoucího kroužku jako nežádoucí omezení, které je potřeba eliminovat. Nějak na něj vyzrát. Nevíme, jestli se to netýká i toho klučiny. Přede mnou na té malé vesnici vzdaly kroužky s dětma dvě zkušené učitelky po padesátce… Prostě děcka je považovaly za překážku v trávení volného času.

Tak zase za to mohli podle mně rodiče. Děcko dávám na takový kroužek, kam chce on a co ho baví a ne že ho strčím do kroužku a oni se postarají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
24.2.11 20:00
barah píše:
Jura007 píše:
barah: některé děti, hlavně z rodin se vztahy typu „bojuj nebo uteč“, berou vedoucího kroužku jako nežádoucí omezení, které je potřeba eliminovat. Nějak na něj vyzrát. Nevíme, jestli se to netýká i toho klučiny. Přede mnou na té malé vesnici vzdaly kroužky s dětma dvě zkušené učitelky po padesátce… Prostě děcka je považovaly za překážku v trávení volného času.
Tak zase za to mohli podle mně rodiče. Děcko dávám na takový kroužek, kam chce on a co ho baví a ne že ho strčím do kroužku a oni se postarají…

Taky bych nedala dite na krouzek,kdyz by ho nebavil a proto mne tam vadi i ten klucina ,ktery cely krouzek narusuje ,jinak moji rodice mne prihlasili do lidovky ,kam jsem chodit nechtela ,uz proto bych to mym detem nedelala.ja misto do lidovky chodila ven si hrat s deckama a kdyz to prasklo byl pruser a muj tata se mne ptal, tak co, budes tam chodit a ja strachy rekla budu a byla jsem zas kde jsem byt nechtela :mrgreen: Takze svoje deti nikam chodit nenutim ..Jinak maleho krouzek moc bavi a pocitame dni zas do pristiho tydne kdy uz bude moct jit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.2.11 20:01

Báro, minimálně dvacet procent rodičů používá kroužky jako „dočasnou úschovnu dětí“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
24.2.11 20:05

Tak to vidíme my, rodiče, ale asi je to hodně o penězích, takže vzali i staršího. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová