Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, je to možná divný dotaz na tomhle portálu, ale třeba se některá z vás vyzná
a navíc se m chodí i pár chlapů, tak kdyby si někdo věděl rady........jde o to, že máme na auto na léto elektrony - rozměr 205/55/17 a chtěla jsem se zeptat, zda by šel použít i rozměr 205/50/17. Mezi těmahle dvěma rozměrama je totiž až poloviční rozdíl v ceně a dávat 3000 za jednu gumu je teda docela záhul. Předloni teda tolik nestály, tak mi to přijde divný, ale fakt jsem nic levnějšího nenašla. Kdyby někdo našel něco levného, tak uvítám i odkaz. Díky moc ![]()
záleží co máš napsáno za povolené rozměry ve velkém TP… i když my máme taky jiné a neřešíme to… rozdíl je jen ve výšce pneu, tak pokud tam máte dostatek prostoru, proč ne…
Teoreticky ano, pokud jsou uvedeny ve velkém techničáku. Je tam většinou více alternativ rozměrů gum.
no na STK nepůjdeme, ale zase ty předchozí gumy už jsou částečně bez vzorku
když jsme to v říjnu přezouvali, tak jsme se zděsili a mohli být rádi, že nás nestavěli policajti, jinak místo ny výšku tam je, takže by to snad nemusel být problém ![]()
Napiš mi, o jaké se jedná auto a já kouknu do tabulek, jestli je to schválené.
Je to Renault Scenic II, 1,9 dCi 88kw, rok výroby 2003 (snad to tak stačí
) uvádím to proto, že na 1,5 dCi jsou ty rozměry jiné
pokud jsou disky 4děrové, tak pro 17" kola jsou schváleny rozměry 205/50/17 nebo 215/45/17 a pokud jsou disky 5děrové, tak jsou schváleny 205/55/17, popřípadě 235/45/17
tak to přesně nevím jestli jsou čtyř nebo pěti, ale jedno z toho určitě
nevěděla jsem, že jde i rozměr 235, já myslela, že s tímhle se hýbat nedá, že ta 215 je striktně daná. Tak díky moc ![]()
Pájinka25 píše:
tak to přesně nevím jestli jsou čtyř nebo pěti, ale jedno z toho určitěnevěděla jsem, že jde i rozměr 235, já myslela, že s tímhle se hýbat nedá, že ta 215 je striktně daná. Tak díky moc
ale taky musíš vybírat podle těch elektronů, nejen podle schválených pneu pro auto od výrobce (případně co kdo doplnil do velkého techničáků)
teda mě teď napadlo
jo, ty 235 jdou na 7,5'šířku elektronů, ale to bych na takové autíčko teda vůbec nedávala, jsou zbytečně široký.