Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, potřebovala bych poradit, jak se vyhnout průšvihu a zárovń užít si křtiny tak, abych mohla volně dýchat. Abych popsala siuaci: vezmu to od začátku můj manžel má sice prima bráchu, ale jeho manželka je děsná furie a již jsme s ní měli problém na naší svatbě, kdy nejdřív mi manželovi rodiče tvrdili, že ona nepřijde a pak aby manžel měl svědka tak jsem musela překousnout, že tahle nepříjemná ženská se svým nevychovaným dítětem bude kazit naši svatbu. No a ted nastává situace, kdy se má pokřtít naše zlatíčko a kmotr má být manželův bratr. Plánuji křtiny a zároveň na nich chci mít lidi, kteří jsou skvělí a hodně pro nás udělali a když s nimi mluvím, tak se mě ptají jestli se zase budou muset dívat na tuhle nesympatickou furii. Ja ji tam nechci, protože vím jaká je a také se neumí chovat, ale jak to udělat? Pokud toto řeknu tchyni, tak ta ji hned začne bránit, jaký je ona chudák a já jsem nevděčná atd. No vztah s tchyní taky nic moc, protože ona má ráda jen bratra mého manžela a tak ta komunikace vazne.Máte nějaký nápad? Omlouvam se za roman
to jsem teda zvedava, jestli nekdo neco vymysli…
me napada jedine udelůat super uzky okruh na krtinach a pozvat jen kmotra… ale to asi nechces.
ahoj, já myslím, že si příbuzné nevybíráme. taky ze své švagrové nejsem na větvi, jednou je to švagrova manželka a musí se respektovat. Kdo se s ní nechce bavit, nemusí.
karolinko, mas pravdu, akorat to ma hacek, nikdo ji nechce ani videt, ani ji respektovat, protoze pokud se nekdo chova tak jako ona, tak tezko takoveho cloveka respektovat. Jsou proste veci, ktere nehodlam prekousnout( napr. vyhrozovani a urazeni a pomluvy vyslovene nesnasim)
janik73 píše:
karolinko, mas pravdu, akorat to ma hacek, nikdo ji nechce ani videt, ani ji respektovat, protoze pokud se nekdo chova tak jako ona, tak tezko takoveho cloveka respektovat. Jsou proste veci, ktere nehodlam prekousnout( napr. vyhrozovani a urazeni a pomluvy vyslovene nesnasim)
tak v tom případě jí to říct narovinu, jinak to asi nepůjde ![]()
otázka je, jestli se švagr neurazí, pak ještě ta tchýně…nezávidím. Jedině nekřtít, což asi nechcete ![]()
vis karolinko je to složité, naposledy když jsem jí odmítla pozvat na svatbu, tak vyhrožovala, že pokud nepujde ona, tak nepujde ani manželuv bratr a tím padem by byl bez svědka, tenkrat jsem ustoupila, ale tentokrat mě ani nehne, tchyne ma jen jedno vnouce (podle ní), tchyni nepokryte pomlouva, ale na hlidani jeji dcery je dobra…nejde mi tak o tchyni, ani svagrovou, ale spis o manzela, ktereho miluji a vim, jak to se svou rodinou ma tezke. Na druhou stranu i ja mam pravo, abych si uzila krtiny podle sveho a nemusim zvat lidi, kteri mi nesednou a taky si s nimi nemam co rici
jen dovetek, vim jakou to rozpoutá scenu v rodine, hlavne tchyne zacne manzela psychicky vydirat, ze jsou spatni a kdesi cosi, to uz znam, takze potrebuji elegantni reseni, které by mi umožnilo říci co chci a zároven to bylo zabaleno tak, že bude po mém…
Janiku, to ti tedy nezávidím.
Co na to manžel, jaký má názor na švagrovou? Pokud se rozhodnete švagrovou nepozvat, měl by to být on, kdo to svojí mámě a bratrovi vysvětlí.
Romiku, manžel ma na švagrovou stejný názor, jenže jeho matka ma na ocich ruzove brýle a sice si mu na švagrovou stezuje na jedne strane, ale na druhe pro ni dela prvni posledni, kvuli svemu druhemu synovi, ktery je chudak, protoze svagrova je megera ktera ho nici. Bohužel ja do toho radsi nemluvim a nechci to videt, protoze tady mame klid a tchyni 150km daleko
jako by jsi mi mluvila z duše, moje švagrová je pekelná kráva, a její synáček je nevychovanej smrad, my jsme křtily v sobotu, naštěstí to proběhlo v klidu, ale na naší svatbě, ten jejich povedený synek furt něco vykřikoal do obřadu, no hrůza, pak byl taky dobrý for, měly jsme večeri v podobě švédských stolů, tlačenky, grilovaný kousky kuřat zelenina tak všechno možný, samozřejmě se nesnědlo všechno, takže jsme si to chtěly vzít domu,ale milá švagrová vytáhla z kabelky alobal, a začala si nabírat no všichni koukaly jako opařený, ted čeká druhý holčičku, a už od té doby co se klárka narodila mě upozornila abych vecičky po klárce nikomu nepůjčovala že si je půjčí ona, ale aby se mě zeptala to ne, ten její mažel řekl rovnou že na nic kupovat nebudou že má věci po prvním dítěti, já jsem si výbavičku musela pořídit celou sama, klárce kupejeme celkem drahá věci aby byla fešanda, a já jí pak nasevíruju to určitě…omlouvám se za román
sice jsem ti neporadila s tým problémem, to se omlouvám, ale aspon nejsi sama kdo má švagrovou na pěst
Janiku, obávám se, že elegantní řešení neexistuje, ale třeba někoho něco napadne.
Jedině byste mohli křtiny naplánovat na dobu, kdy bude švagrová a manželův bratr na dovolené nebo pokud víte o nějaké jiné akci, kterou plánují a nejde zrušit
ale pokud by vám to takhle vyšlo, tak se obávám, že se stejně nevyhnete kritice, že jste to udělali schválně.
Takže buďto švagrovou na křtinách budeš tolerovat a tiše skřípat zubama nebo narovinu řeknete, že si z těch a těch důvodů její přítomnost nepřejete a tečka, konec debaty. Bude to nepříjemné, tchýně a nejspíš i manželův bratr budou naštvaní a je na vás, co je pro vás menší zlo.
ahoj zuzko.mamko, tak to je taky slusne, to moje tchyne se mi snazila ty nejhorsi veci vnutit pro Kubiska, tak jsem ji rekla, ze jsem vse nakoupila a at si to schova pro jine vnouce od druheho syna, Laura je peknej zmetek, ktery musi mit vse, a jakmile mi prijedeme ke tchyni a Laure neco neprivezeme tak nas tchyne pekne sprdne. Takze ja udelam to, ze svagrovi sdelim ze je to jen pro kmotra a rodice a pokud neprijede sam, tak at radsi nejezdi
Romiku, prave je tu hacek, manželuv bratr se potaci nad propasti dluhu, takze nejaka dovolena nehrozi, tchyne bude piskackovat a bude vyhrozovat, ze neprijede, ale tak ji sdelim, že nemusi, nemam potrebu ji videt…
Proč bys to měla oznamovat tchýni? Podle mýho by se do toho mohl vložit i tvůj manžel, je to jeho bratr, ne? Narovinu bych řekla, ať řekne bráchovi ať přijde sám. Pokud nebude chtít, najděte si jiného kmotra, jiné východisko fakt nevidím. Tchýně bude třeba prskat, ale to bych vůbec neřešila, zvlášť, když bydlí 150km daleko. ![]()
ja to tchyni nebudu oznamovat, ale jakmile vyrkneme manželovu bratrovi tuto vetu, bez manzelky nebo sorry, tak behem 5minut nas zacne bombardovat tchyne, jak si to muzeme dovolit, chudak jeji broucek si prisel stezovat jak jsme na nej oskliví. Tuhle story znam, proto se snazim vyvarovat se jakych koliv vylevu. Je to slozite, byt na me tak je poslu vsechny nekam a at zustanou doma, ale to nemuzu