Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak to zrus no. Co chceš dělat? My měli Křtiny rok a půl zpátky a sedelo se na zahradě, přišlo dost lidi. To je jak se svatbou no, taky teď nemuzes dělat hostiny
buď si to odbydete v kostele a nějakou oslavu si necháte až to bude možné a nebo to cele posun a teď se na to vykaslete.
@Šmoulice píše:![]()
![]()
Nechceš se ve velkým scházet? Tak to zruš.
Nevím, asi si to nepochopila, nechci se ve velkém scházet u nás doma. Je rozdíl, když v kostele nás bude cca 10, budeme mít respirátory…ale u nás doma by byl takový počet lidí už moc
Naše dcera má 13 měsíců a přesně kvůli všemu kolem jsme ji ještě nepokřtili. Čekáme snad na léto, až se rozvolní.
Tak, pokud vám záleží primárně na tom, aby byla dcera pokřtěná, tak to přece žádnou zvláštní oslavu, která teď není možná, nevyžaduje. Pokud vám jde hlavně o tu oslavu potom, tak zase není problém změnit termín samotného křtu.
@pajka08 píše:
Nevím, asi si to nepochopila, nechci se ve velkém scházet u nás doma. Je rozdíl, když v kostele nás bude cca 10, budeme mít respirátory…ale u nás doma by byl takový počet lidí už moc
Je úplně jedno, kde se sejdete. Jestli v kostele, nebo u vás doma. ![]()
Nechceš se scházet- zruš to. ![]()
@SlečnaDahlia píše:
Tak, pokud vám záleží primárně na tom, aby byla dcera pokřtěná, tak to přece žádnou zvláštní oslavu, která teď není možná, nevyžaduje. Pokud vám jde hlavně o tu oslavu potom, tak zase není problém změnit termín samotného křtu.
Konečně to někdo pochopil! Ano, jde mi primárně o to, aby byla dcera pokřtěná! Nějakou oslavu bych nejrači nedělala, i kdyby tu koronavirus nebyl
jen jsem se prostě ptala, jestli je to “nutnost”, nebo co se vlastně po křtinách v kostele dělá…očividně to tu ale nikdo nepochopil
@pajka08 píše:
Konečně to někdo pochopil! Ano, jde mi primárně o to, aby byla dcera pokřtěná! Nějakou oslavu bych nejrači nedělala, i kdyby tu koronavirus nebyljen jsem se prostě ptala, jestli je to “nutnost”, nebo co se vlastně po křtinách v kostele dělá…očividně to tu ale nikdo nepochopil
Ono to úplně pochopitelné ale nebylo, víš.
My po křtu syna zůstali chvíli při nějakém drobném pohoštění od babiček na farní zahradě a pak jsme šli normálně domů. Příbuzní můžou oslavu očekávat, ale to je asi tak všechno, pokud se z jakéhokoliv důvodu rozhodneš ji nemít.
@Šmoulice píše:
Je úplně jedno, kde se sejdete. Jestli v kostele, nebo u vás doma.
Nechceš se scházet- zruš to.
není to jedno - v kostele jsou rozestupy, jsou tam vysoké stropy - riziko nákazy nízké, zato v bytě, když bude naňahňáno 10 lidí a budou tam jíst a pít, je riziko velké
Buď bych to odložila na leto a sesla se na zahradě, nebo pokřtila teď a v létě to oslavila…
@pajka08 píše:
Konečně to někdo pochopil! Ano, jde mi primárně o to, aby byla dcera pokřtěná! Nějakou oslavu bych nejrači nedělala, i kdyby tu koronavirus nebyljen jsem se prostě ptala, jestli je to “nutnost”, nebo co se vlastně po křtinách v kostele dělá…očividně to tu ale nikdo nepochopil
Dočítám. Hostina nutnost není. Většinou ale lidé chtějí sdílet ten okamžik, nekdy se sejde širší rodina, která se jinak moc nevidí a je to hezka příležitost. Plus teda dcera dostala fakt mraky daru a peněz, tak jsem byla rada, ze to „oplatím“ fajn odpolednem. Povinne to není. Nechceš-li slavit, je korona ideální doba, nikdo neřekne ani popel ![]()
Bez oslavy vam v kostele kazdy rekne par slov, jako když se preje štěstí na svatbě, Ty podekujes a jde se dom.
Příspěvek upraven 19.04.21 v 07:47
@pajka08 píše:
Ne, opravdu jsi to nenapsala pochopitelně. Ale pochopila jsem z toho, kam teda jít slavit, když doma nechceš a restaurace jsou zavřené.
A kdyby ti šlo jen o křest, tak tady nezakládáš zbytečné diskuze, ale oznámíš rodině, že se sejdete jen v kostele a pak si půjdete všichni po svých…
Pozvala bych k sobě na oběd jen kmotry. Nebo udělala takové sladké balíčky např. S dortem pro hosty, které bych jim dala domu.
Pozvala bych na oběd kmotry a je to. Netřeba z toho dělat vědu. Ostatní snad pochopí.
Ahoj
potřebovala bych poradit! Za měsíc bude mít dcera křtiny. Co se bude dít v kostele, to vím, ale co se dělá pak? Za normálních okolností se sejde rodina např. v restauraci, ale co teď? K nám do bytu se celá rodina nevejde
a ani nechci, abychom se nějak ve velkém scházeli…