Křupavé pečené műsli

13256
28.6.11 13:14

Křupavé pečené műsli

Ahojky,
nemáte někdo vyzkoušený recept na domácí křupavé pečené műsli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1946
28.6.11 13:32

To bych taky ráda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
28.6.11 13:38

A já si myslela, že mi někdo napsal recept … teda
Stune :wink: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
28.6.11 14:11

Teď jsem dělala a můj z něj může zbláznit: do olejem vylitého pekáče jsem nasypala kilo vloček, posolila, posypala jedním vanilkovým cukrem a zamíchala s medem. Na cca hoďku jsem dala do trouby na 150°C a často míchala - vločky zhnědly a chytly oříškovou chuť. Pak jsem přisypala co jsem měla doma: mandle, slunečnicová semínka, banánové chipsy, rozinky a asi 20 minut ještě pekla a míchala. Během ochlazování jsem musela taky často míchat a rozbíjet hrudky (dala jsem dost medu) a na konci je sypká směs. Mňamózní!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10802
28.6.11 14:11

My jsme to dělávali zamlada na cesty na hory… nasypeš na plech vločky, různé sušené ovoce, oříšky, prostě všechno co ti v musli chutná, zaleješ plechovkou Salka, promícháš a pak zvolna pečeš (spíš sušíš), do zlatova :) Akorát si teda nepamatuju, jaká je optimální teplota… možná by to šlo vygooglit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
28.6.11 14:42
poki píše:
A já si myslela, že mi někdo napsal recept … teda
Stune :wink: :mavam: :mavam:
:kytka: :mavam: :mavam: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
28.6.11 14:49

Já dělala banánovo čokoládové (s ořechy) Přibližně takto:
Ovesné vločky (1 pytlík) jsem smíchala se salkem a nasekanými ořechy (měla jsem myslím vlašské, lískové a mandle). Upekla jsem dokřupava, teplotu a čas si teda nepamatuju, několikrát jsem to šla zkontrolovat a promíchat. Pak jsem přimíchala sušené banány a nasekanou čokoládu. Ta se teplem rozpustila a krásně obalila müsli. A pak jsem tam myslím přihodila dvě lžíce kakaa (rozpustné slazené) aby se to při dávání do mlíka pěkně zabarvilo…

Samozřejmě ingredience jsou na každém, co kdo má rád, já měla ještě ráda: kokos, slunečnicová semínka, sušené ovoce (to je teda podle mě lepší dávat až do upečenýho, občas se to spálí), brusinky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
28.6.11 15:00

Hm… už se těšim až si je upeču. Myslíte, že by to technicky šlo i z zkaramelizovaného salke? :think:
myslím, že jo, nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
28.6.11 15:02

Já to se salkem zkoušela a bylo to hrozné.. strašně sladké a jakoby lepivé, zkusila bych spíš to s tím medem, to vypadá zajímavě. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10802
28.6.11 15:51
monikalysa píše:
Já to se salkem zkoušela a bylo to hrozné.. strašně sladké a jakoby lepivé, zkusila bych spíš to s tím medem, to vypadá zajímavě. :palec:

Jestli to bylo lepivé, tak to bylo v tý troubě málo dlouho nebo tak něco… musí se to úplně vysušit, pak jsou z toho takové mrňavé hroudečky, určitě to ale nelepí.
Nebo jsi toho salka možná dala moc? My jsme to mívali sladké asi tak jako ty kupované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
28.6.11 20:16

Jé holky, děkuju :wink: … zkusím napoprvé s tím medem, u toho salka mám taky trochu strach, aby to nebylo lepivé a přeslazené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
29.6.11 13:10
Ahoj
můžu se zeptata kolik asi medu? děkuji
kacakaca píše:
Teď jsem dělala a můj z něj může zbláznit: do olejem vylitého pekáče jsem nasypala kilo vloček, posolila, posypala jedním vanilkovým cukrem a zamíchala s medem. Na cca hoďku jsem dala do trouby na 150°C a často míchala - vločky zhnědly a chytly oříškovou chuť. Pak jsem přisypala co jsem měla doma: mandle, slunečnicová semínka, banánové chipsy, rozinky a asi 20 minut ještě pekla a míchala. Během ochlazování jsem musela taky často míchat a rozbíjet hrudky (dala jsem dost medu) a na konci je sypká směs. Mňamózní!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
30.6.11 09:09

Já přidávala, aby mi to chutnalo, celkem asi 4 lžíce medu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí