Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
ahoj
pecete ji nekdo? mam chut na buchtu a zadne vejce ![]()
500 g polohrubé mouky
300 g moučkového cukru
250 g majonézy
300 ml mléka
1 sáček prášku do pečiva
1 sáček vanilinového cukru
Troubu předehřejte na 180 °C. Vše smíchejte, nalijte do vymazané a vysypané formy a pečte; po pětačtyřiceti minutách vyzkoušejte pomocí špejle, jestli je už hotovo
To je nejoblíbenější bábovka mého manžela
Je vážně výborná ![]()
Holky a jakou má chuť, v čem se chuťove liší od „normální“ - klasické mramorové bábovky? Děkuju
tak jsem dojedla a je vyborna, vlacna, chutove se nijak zvlast nelisi. urco vyzkousej. ja jeste do casti misto kakaa prisypala mak. mala ho moc rada
lucie.t píše:
tak jsem dojedla a je vyborna, vlacna, chutove se nijak zvlast nelisi. urco vyzkousej. ja jeste do casti misto kakaa prisypala mak. mala ho moc rada
lucie.t píše:
dělám ji taky, ale dávám tam 3 vajíčka a místo mléka vlažnou vodu. Tak ji teď peču podle vás, tak jsem zvědavá jaký bude rozdíl.
lennel píše:
dělám ji taky, ale dávám tam 3 vajíčka a místo mléka vlažnou vodu. Tak ji teď peču podle vás, tak jsem zvědavá jaký bude rozdíl.
tak pak dej vědět ![]()
Já tedˇdopekla,lízla jsem tu šmaju a byla výborná,tedˇmusím počkat,až vychladne ![]()
tak už jsem ochutnala a je dobrá
Ale asi zustanu u toho mýho receptu s vajíčkama, ta je takový vláčnější.
přesný recept:
3 vajíčka
2 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
1 a 1/2 hrnku moučkového cukru
3/4 hrnku vlažné vody
1/2 prášku do pečiva
1 vanil. cukr
2 malé majolky ve vaničce.
citronová kůra - nemusí být
začít šlahat vajíčka, přidat majolky a pak postupně přidávat vodu, cukr, mouku…Prvních 10 minut péct na 200stupňů, aby se zatáhla, pak na 150stupňů cca 50 minut.
Formu vysypávám kokosem
a další receptík
Tak ta majolková je moooc dobrá,příště zkusím i tu s vejci ![]()