Tlakový hrnec na 6 litrů - není moc velký?

1371
23.6.11 22:32

Tlakový hrnec na 6 LITRŮ - není to moc velký????

Ahoj lidi,
vyhlídla jsem si papiňák, kterej splňuje moje představy. Jediný, co mě ještě zrazuje od koupě (kromě tedy ceny), je objem 6 LITRŮ.

Doma mám největší hrnce 5 litrů a už i to mi přijde jakože mega … takže 6 litrů bude fakt bejk :think:

Koukám, že hodně tlakáčů má větší objemy, tak přemejšlim, jestli to tak jakože má bejt, že se to asi hodí, je to praktický … je to tak?

Napadá mě dotaz na ty, kteří si koupili „maličkej“ papiňáček (nejmini bejvají 3,5L, 4L), jestli nelitují, že je v praxi moc malej a hodil by se jim fakt větší.

Tlakáč kupuju hlavně kvůli hovězímu masu pro batole, jinak bych ho asi k životu nepotřebovala, tak jestli kvůli kousku masa operovat s takovou velikou herkou :nevim:

Nebo znáte dobrej tlakáč menší, kterej umí parní vaření (košíček)?

Máte někdo zkušenosti s:
Tefal CLIPSO MODULO (6L)
Tefal CLIPSO EASY (6L)
Tefal CLIPSO ONE (6L)
Fagor FUTURE (4L)
Fagor RAPID XPRESS (4L)

Do Tescomy se mi moc nechce a jiný značky tlakáčů neznám, tak nevím, jestli můžu věřit …

Díky vám všem moc za jakýkoliv připomínky, pište cokoliv!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22163
23.6.11 22:38

nezapomeň že ho můžeš naplnit do určité výše nepamatuji si to naprosto přesně, ale třeba luštěniny můžeš max. asi do půlky… však nemusí být plný!
já bych bez tlakového neexistovala.. omáčky, maso, luštěniny, a další..... prostě je to hned! a rychle… já bych se velikosti neděsila… méně dát můžeš vždy! nacpat tam třeba žebra.. či kosti.. špatně se tam vejdou.. do většího bez potíží. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
23.6.11 22:41

Já jsem si koupila tohle: http://www.eva.cz/…1-918011965/ a jsem maximálně spokojená. Využiju oba. Je super, že k nim je i skleněná poklice, takže se dají využít pro normální vaření. Měla jsem stejný problém jako ty, takže jsem to vyřešila takto. Pokud to budeš využívat fakt jen pro vaření pár deka hovězího, pak je 6 l velký. Já jsem ráda, že ho mám. I ten druhý - menší. Ale je fakt, že víc využívám ten velký :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
23.6.11 23:09

ahojky, píšeš, že tescomu ne, ale já mám od nich 2 tlakáče, 6l a 3l a mám je už 5 let, žádný problém, ale většinou dělám v 3l a vařím v něj i na páře, dávám pařák na knedle a spokojenost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
23.6.11 23:39

Tak tak, taky mám Tescomu 3 a 6 litrů a užiju hlavně ten velký. Plní se jen do dvou třetin maximálně, takže když vařím pro tři lidi na dva dny, tak je akorát, skorem i malej :lol: . Pořizovali jsme hlavně kvůli malýmu, abych mohla připravit hodně měkké maso a vařím v tom velmi často i pro nás. Je to super, hovězí maso měkké za půl hodiny, určitě si ho taky oblíbíš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
24.6.11 00:20

Mám Tefal Clipso Modulo 8L. Kupovala jsem v Globusu za nasbírané známky a měli jen tento objem. Nejdřív jsem se taky bála té velikosti, ale teď jsem ráda.
Dost často používám na vaření v páře a na to je lepší větší plocha…
Dřív jsem měla Tescomu, nějak nešikovně mi upadla poklička, vypadl ten ventil a už pořádně netlakoval, takže mi byl zánovní papiňák akorát tak na :zed: Tefal si nemůžu vynachválit - super manipulace a jednoduchá obsluha. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
24.6.11 00:50

Mám http://www.obchodni-dum.cz/…347/z147156/ a spokojenost :pankac: Většinou dělám maso v tom větším (voda se může dát max do 2/3), pokud jsou jen 2 plátky třeba, tak v menším a ten menší využívám hodně i na obyč vaření. Ono se to nezdá, ale ani těch 8l není až tak moc, pokud je větší kus - ty žebra třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
24.6.11 06:23

Ahoj, přesně jak píšou holky-určitě kup ten větší.Nejen, že ho nemůžeš naplnit celý, ale pokud dáváš vařit maso,kosti a někdy k tomu přidáš rovnou i brambory tak ten 6l bude akorát.Já bych si Tescomu taky nekoupila, ale vybrala bych nějaký ten od Tefalu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
24.6.11 07:37

To se ti zdá, že 6l je velký. Já mám 4 a 6 l a používám jen ten větší a taky jsem si myslela, že budu používat jen ten menší. Jak píšou ostatní, můžeš ho naplnit jen do 2/3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
24.6.11 08:10
Ernata píše:
Mám Tefal Clipso Modulo 8L. Kupovala jsem v Globusu za nasbírané známky a měli jen tento objem. Nejdřív jsem se taky bála té velikosti, ale teď jsem ráda.
Dost často používám na vaření v páře a na to je lepší větší plocha…
Dřív jsem měla Tescomu, nějak nešikovně mi upadla poklička, vypadl ten ventil a už pořádně netlakoval, takže mi byl zánovní papiňák akorát tak na :zed: Tefal si nemůžu vynachválit - super manipulace a jednoduchá obsluha. :palec:
Rampepurna píše:
Ahoj lidi,
vyhlídla jsem si papiňák, kterej splňuje moje představy. Jediný, co mě ještě zrazuje od koupě (kromě tedy ceny), je objem 6 LITRŮ.

Doma mám největší hrnce 5 litrů a už i to mi přijde jakože mega … takže 6 litrů bude fakt bejk :think:

Koukám, že hodně tlakáčů má větší objemy, tak přemejšlim, jestli to tak jakože má bejt, že se to asi hodí, je to praktický … je to tak?

Napadá mě dotaz na ty, kteří si koupili „maličkej“ papiňáček (nejmini bejvají 3,5L, 4L), jestli nelitují, že je v praxi moc malej a hodil by se jim fakt větší.

Tlakáč kupuju hlavně kvůli hovězímu masu pro batole, jinak bych ho asi k životu nepotřebovala, tak jestli kvůli kousku masa operovat s takovou velikou herkou :nevim:

Nebo znáte dobrej tlakáč menší, kterej umí parní vaření (košíček)?

Máte někdo zkušenosti s:
Tefal CLIPSO MODULO (6L)
Tefal CLIPSO EASY (6L)
Tefal CLIPSO ONE (6L)
Fagor FUTURE (4L)
Fagor RAPID XPRESS (4L)

Do Tescomy se mi moc nechce a jiný značky tlakáčů neznám, tak nevím, jestli můžu věřit …

Díky vám všem moc za jakýkoliv připomínky, pište cokoliv!

Tak my máme Tefal clipso modulo a neměnila bych :hug: 6l je akorát pro rodinu (občas my připadá i malý :mrgreen: )neplní se totiž až po vrch,ale za mě doporučuji a dnes v něm vařím už snad všechno je to úspora času i energie ze začátku jsem myslela,že bude tak nanejvýš na polévky :-) a pro manžela na guláš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí