Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj trpí tady někdo kruperozou??
Jak se da léčit??
Asi myslis kuperozu? Zabiraji pripravky s mandlovym olejem. Laser v kosmetice je na to skvely. Ale hlavne plet chranit pred chladem a pouzivat mastne kremy.
@Emimin7 píše:
Asi myslis kuperozu? Zabiraji pripravky s mandlovym olejem. Laser v kosmetice je na to skvely. Ale hlavne plet chranit pred chladem a pouzivat mastne kremy.
Jj ja jsem sepreklepla doporučila by jsi mi nějaký přípravky… a da se to vyléčit??
Obvykle je to přechodné, stačí pleť hlídat a udržovat. Ale záleží, co ti kuperózu způsobilo.
Z přípravků doporučím Barekol Vilínový krém. Je levný, kvalitní a efektivní. Mám to ověřené.
Dále se hlavně chránit před chladem a větrem a ven chodit jen s dostatečnou vrstvou mastného krému. A doplnit dietu o vitamic c, pokud ho nemáš dostatek.
V horších případech je třeba zajít na proceduru. Každopádně to jde vyléčit.
Mám od mala velice citlivou pokožku v obličeji, tváře mi často reagovaly zarudnutím třeba po koupeli, nebo po sportu, cvičení, jízdě na kole, tanci, ale někdy i po jídle, nebo díky chladu a trvalo dlouho, než zarudnutí vybledlo. A jak jsem se dočetla, tento stav se nazývá kuperoza a předchází trvalému rozšíření žilek.. Moje babička měla v tvářích mnoho červených žilek (trpěla růžovkou). Takže bych to viděla i na nějaké genetické předpoklady. Takže vyhledavam šetrnou a účinnou péči o tuto pleť.
edit admin - reklama
Výše zmíněný krém od Barekolu Vilinový i Topolovkový, který má taktéž posilovat žilky v obličeji, mám také vyzkoušené. Bohužel po dvou měsících pravidelného používání mi začaly ucpavat póry na čele a bradě a výrazný účinek na zarudnutí jsem ne zaregistrovala.
Prosím o vyplnění zcela anonymního dotazníku, který se týká kuperózy ![]()
https://docs.google.com/…QUw/viewform