Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
AHOJ, JSEM 6TYDNU PO CISAŘI, OD ČTVRTKA DOCELA KRVÁCÍM, MYSLELA JSEM ŽE JE TO MENSTRUACE (NEKOJÍM) ALE DNES JE SOBOTA A JA POŘÁD DOCELA SILNĚ KRVACÍ, MOŽNA ŽE SILNĚ JE SLABÝ SLOVO. JESTE CHCI ŘÍCT ŽE JSEM ŽADNY BOLESTI NEMELA, JAKO DŘIV KDYZ JSEM TO MELA DOSTAT JSEM MELA KRIZOVE BOLESTI, TED ALE NIC. MYSLITE ZE JE TO MENTRUACE NEBO ZE SE MI MOHLO NECO POROUCHAT UVNTR? TYDEN PREDTIM ME TO HROZNE PALILO PRI CURANI (JAKO U MOCAKU) TAK JSEM PILA UROLOGICKE CAJIKY A PRESLO TO, JESTE U TOHO MOCAKU KDYZ JSEM CURALA TAK JSEM SLABE KRVACELA. NIC ME NEBOLI, TEPLOTU NEMAM JEN TEDA DOST KRVACIM, TAK NEVIM JESTLI TO JE PRAVE MENS. NEBO BYCH STIM MELA JIT RADEJI K DOKTOROVI. ![]()
No, ségra po císaři taky hodně a dlouho krvácela, už jí hrozilo čištění, ale pak to samo přešlo ( po 2,5 měsících
)…já po císaři krvácela pár dní, pak týden špinila, toť vše. Ale klidně bych k doktorovi zašla ![]()
Šla bych 100% k doktorovi, taky jsem po SC docela krvácela, ale určitě ne takhle „náhle“ - pár dní po SC skoro nic (4dny), pak hodně, ale pozvolna to ustávalo. Pak jsem taky měla něco, co jsem měla za menses3,5 měsíce po SC, ale bylo to málo. Měl by tě někdo prohlídnout, určitě se neděje nic zlého, ale jistota je jistota. Držím palce ![]()
Taky to vidím na návštěvu lékaře…raději zbytečně, než něco zapinkat. Musíš být v pořádku kvůli miminku, tak raději jdi. ![]()
no ja jsem po cisari 6tydnu a ted tohle, myslela jsem ze jsou to mesicky, sice jsem se divila ze prisly bez jakekoliv bolesti ale tak jsem si rikala ze po porodu se muze vse zmenit a ze to ted asi bude bezbolestivy, ale krvacet 3dny tak moc se mi uz nezda, chodim se prebalovat kazdou hodinu a nekdy i dvakrat do hodiny. na gyndu po 6ti nedeli mam jit ted ve ctvrtek ale asi tam teda radsi skocim uz v pondeli, snad nevykrvacim do ty dobry ![]()
ja bych minimalne brnkla doktorce a konzultovala…jinak moje prvni MS po cisari byla siiiiilena…tolik krve ze me nevyslo ani za cely sestinedeli ![]()
market.s.87 píše:
no ja jsem po cisari 6tydnu a ted tohle, myslela jsem ze jsou to mesicky, sice jsem se divila ze prisly bez jakekoliv bolesti ale tak jsem si rikala ze po porodu se muze vse zmenit a ze to ted asi bude bezbolestivy, ale krvacet 3dny tak moc se mi uz nezda, chodim se prebalovat kazdou hodinu a nekdy i dvakrat do hodiny. na gyndu po 6ti nedeli mam jit ted ve ctvrtek ale asi tam teda radsi skocim uz v pondeli, snad nevykrvacim do ty dobry
No právě, kdyby jsi krvácela normálně", řekla bych…MS, ale když píšeš, že je to strašně moc…tak se mi to taky nezdá. Držím palečky. ![]()
Zdravím ![]()
Taky mám za sebou císaře, krvácela jsem hodně první dny, pak už to ustávalo.
Do pondělka je ještě daleko, možná bych konzultovala s nemocnicí kde jsi rodila, mrkli by hned, si myslím …
Držím palce! I.
market.s.87 píše:
tak diky holky, v pondeli ji brnknu at mam klid
jo treba to bude v poho…ja mela MS presne jak pises..mela jsem tampon i vlozku a kazdou hodinu musela oboje menit…des bes..postupne to bylo slabsi a slabsi…ale az tak ted posledni dve ted se vratily do normalu. a bolesti mam teda taky podstatne mensi.
Za navstevu na gynde nic nedas.. kamaradce se tohle stalo a muze to byt bud v poradku a nebo ti v brise mohl zustat kousek placenty a bude treba to vycistit..
Mám už konečně chvilku času, tak napíšu něco víc …
Jsi na konci šestinedělí, nemusí se jednat o komplikaci porodu, klidně to může být MS. ALe i tak podle toho co píšeš jde o velkou krevní ztrátu, která není normální. Během jednoho cyklu je „normální“ ztráta cca 2 dcl krve.
Kdybys to konzultovala s dr. v nemocnici, třeba by Ti doporučili užít kanavit - jistě máš doma pro mimčo, nebo by ti ho píchli, dává se po krvácivých stavech, dostala jsem ho i při potratu, pomáhá stavit krvácení.
Udělali by uz, zda je všechno v pořádku.
Pokud nechceš konzultovat s dr., pij hodně tekutinn, jez potraviny bohaté na železo, zkus vypít citron (babská rada na mírnější MS).
Zkus si změřit puls .. pokud bys ho měla zrychlený, znamená to, že krevní ztráty jsou už tak velké, že srdce to musí kompenzovat rychlejší činností, pak maž do nemocnice. Když máš puls o.k., tak si myslím můžeš být v klidu - aspoň ohledně těch krevních ztrát ![]()
I.
KalinkaIvča píše:
Zdravím![]()
Taky mám za sebou císaře, krvácela jsem hodně první dny, pak už to ustávalo.
Do pondělka je ještě daleko, možná bych konzultovala s nemocnicí kde jsi rodila, mrkli by hned, si myslím …
Držím palce! I.
souhlasím ![]()
Stalo se mi něco podobného, po císaři jsem krvácela cca 4 týdny, pak to ustalo a 6 týdnů po porodu jsem začala znovu jasnou krví. Tak jsem volala své doktorce a ta říkala ať okamžitě přijedu. Udělala mi ultrazvuk a na jizvě na děloze mi našla nějakou sraženinu. Dohodli jsme se na tom, že počkáme, jestli odejde sama, pokud ne, tak se to pokusí v nemocnici nějak odstranit. Naštěstí odešla sama a v pohodě. A bez bolesti. ![]()