Motto / Mantra k hezkému porodu

4162
5.11.10 15:12

Motto / Mantra k hezkému porodu

ahoj,

můžete se podělit o svoje pozitivní zkušenosti s porodem? Jak jste si dodávaly pozitivní energii? Co si myslíte, že vám pomohlo mít z porodu hezký zážitek?

Díky! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10052
5.11.10 15:17

já jsem si říkala takové to klasické, že porodila každá tak to dám i já, nebo že mě na konci porodu čeká veliká odměna, a že konečně si pochovám malou, tak to mě dost drželo nad vodou:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
5.11.10 15:40

Zrovna nedávno jsem něco podobného psala u nás Ledňaček, abych třeba někoho povzbudila…Tak to sem zkopíruji..

porodní poranění - to jestli se natrhneš nebo budeš nastřižená nezávisí ani tak na velikosti plodu, ale na tom, jak se budeš otevírat, jak bude dítě rotovat a jak se ti podaří zatlačit (ani málo a ni moc je super, prostě akorát)..Tobísek měl 4,3 kg, 53 cm a obvod hlavičky 37 cm a nemám jediný steh…Je pravda, že jsem 6 týdnů před porodem pila čaj z listů maliníku (na rozvolnění tkání) a masírovali jsme hráz olejem od Weledy přímo na masáž hráze (někdy to nebylo moc příjemné)…Vše pro sichr budem dělat stejně..Sice nevím, jestli to bylo tím, ale každopádně mně bylinkové čaje chutnají a řekla bych, že se tím nic nezkazí..

velikost dítěte - vy, co se bojíte, že mimi dle odhadů je větší, jak to zvládnete atd. Nebojte se..Moje porodní asistentka mi řekla, že ty větší miminka mají větší sílu a víc se derou na svět, kdežto ty malinký jsou víc laxní a veškeou dřinu musí oddřít maminka…U nás to tak bylo, měla jsem pocit, že ze mě ve finále malej vykluzl jak nic…Zatímco fůra kamarádek měla problém vytlačit 2,5kilová mimča…

můj porod - abych shrnula můj první porod – byl bolestivý – hodně, i zpětně vím, že jsem chvílema bušila do dlaždiček, přesto – mozek byl v klidu, po celou dobu mě ani nenapadlo, že by něco nemělo vyjít..Vše šlo jak po másle. A když Tobík vykouknul – vůbec nebrečel, ani nepípnul..Když jsem se primáře dětského odd. ptala jakto, řekl, že je to tím, že jsem měla klidný a nestresující porod, že pro něj bylo vše natolik přirozené, že neměl potřebu brečet, jen se všude rozhlížel…
Já opravdu na porod celou dobu vzpomínám jen v dobrém, byl to prostě ten nejdivnější den v životě a přeju všem, aby to taky tak měli..Třeba Vás tento můj pohled trochu pozitivně naladí..Psychika dělá hodně..

rada na závěr - nenervovat se, na porod se těšit a během něj myslet pozitivně a veškeré myšlenky soustředit na těšení na miminko, nepřipouštět si myšlenky typu – já to nezvládnu atd. Zvládneš! Budeš muset.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4162
5.11.10 15:48

Díky moc!

Snažím se myslet pozitivně, ale právě nevím, jak mi ta bolest zamlží mozek. 8-o

Bály jste se? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
5.11.10 15:53

Grace věř si!!!Věř miminku!!! A věř lékařům a musí to dobře dopadnout :wink:
Ony ty porodní deníčky jsou pravdivý…,ale!!!! každá jsme jiná a třeba zrovna ty budeš mít porod co se dá porozením placenty hned zapomenout :palec:
Bongi - hezký referát :pankac: (to není výsměch!!! fakt skvěle sepsaný :palec: )
ale :wink:
smazáno - to nepatří k mantře o hezkém porodu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
5.11.10 15:55
Grace píše:
Díky moc!

Snažím se myslet pozitivně, ale právě nevím, jak mi ta bolest zamlží mozek. 8-o

Bály jste se? :nevim:
úplně :wink: ne to ti tu asi n eřeknem, do hlavy ti nevidíme. já např: u třetího porodu byla absolutně soudná a rozhodná.

ano bála jsem se všech porodů, to je dobře že se bojíš, lepší než kdyby si na rto kašlala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
5.11.10 15:55

Možná to bylo tím, že moje těhotenství je vždy hodně bolestivé a poslední 2 měsíce skoro neúnosně, takže já jsem se strašně těšila, věděla jsem, že je to jediná cesta, jak se bolesti zbavit…Já jsem se nebála, spíš jsem byla zvědavá jaké to bude zrovna u mě…Ale dle mámy jsem byla vždy statečná, co se doktorů a různých vyšetřeních týče, prý jsem taková po tátovi, tak nevim…Klepat a bát se jsem se začala bezprostředně po porodu, to jsem začala brečet jak želva, ani jsem nemohla malého udržet..Klepali jsme se oba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4162
5.11.10 20:30

Díky holky! :kytka: Proč jen těch pozvbudivých příspěvků je tak málo a na horory reaguje tolik lidí? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
5.11.10 20:35

Ahoj, mě docela pomohlo tohle , tak třeba tě něco taky zaujme. Je to teda delší, ale mně pomohlo to představování si cesty na horu. I když ke konci už jsem si nepředstavovala teda nic :wink: :mrgreen: , to už nešlo :mrgreen: . Taky se mi tam líbí to, jak říkají, že si představíš pytel stahů a s každým dalším stahem je ten pytel prázdnější. Zní to trochu směšně, ale taky pomáhalo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4162
6.11.10 09:14
suvik píše:
tohle

Hodně zajímavý, děkuju. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15439
13.11.10 16:43

Ahojky holčiny, tak Grace už má miminko u sebe :-). Nemáte ještě nějaké další rady a nápady pro nás, další čekatelky :-)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí