Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
U mě se to krvácení a špinění ustálilo nakonec po cca měsíci - dvou…
Od té doby mám klid, ale já před zavedením ms vůbec neměla a prcek je převážně kojenej ještě teď..
já s malými přestávkami špinila až menstruovala cca 3 měsíce. a i teď (víc jak rok po zavedení) mám pravidelnou menstruaci co 3 týdny, jen je slabší a bez bolesti.
Určitě se to usadí
Já jsem špinila asi dva měsíce, pak půl roku pravidelné (slabší) menstruace, pak už je tak ob měsíc, dnes mám Mirenu třetí rok a menstruace (když už) tak jen lehký výtok, maximálně špinění na půl dne, za mě maximální spokojenost ![]()
Jo ale vysvětlit to manželovi, že to může tak dlouho trvat, to mě trefí ![]()
Já mám zkušenosti hrozné:
nechala jsem si ji zavést proto, že doktor tvrdil, že vyřeší můj problém s myomem
přišlo mi logické, že když nebudu krvácet, myom nebude vyživován a neporoste
experiment ale nevyšel a efekt je přesně opačný
tři měsíce jsem v kuse špinila, někdy to bylo na intimku, někdy na vložku
poté mi doktor provedl stěr a zjistil streptokoky v pochvě
po přeléčení jsem dostala menstruaci - trvala 10 dnů a byla poměrně silná
po 15 dnech přišla další, trvala 9 dnů, teď po 16 dnech ji mám znova už 8. den a nevypadá to, že by to chtělo skončit
takže když to shrnu, cyklus mám po 15-16 dnech, trvá 10 dnů, takže max. týden mám klid
ale to mě zas bolí prsa, břicho, záda, protože se chystá další mences
a musím to prý vydržet půl roku (naštěstí to je už příští měsíc) - aby se mohla uplatnit reklamace - dle doktora
kdybych se před zavedením podívala na nějakou diskuzi na netu, tak do toho nikdy nejdu
ale doktor mě před tím varoval, že prý tu píšou jen hysterky
takže se řadím mezi ně
mám hysterickou menstruaci!
Holky, asi né uplně správně, ale nechce se mi zakládat uplně nová dizkuze. Mám Mirenu už dva roky, po dvou měsících od porodu. vždy jsem jen špinila asi dvakrát do měsíce tak 2-3dny. ale ted naposledy to mám podruhý v měsíci ale asi už 5tý den, vždy třeba den klid a pak zase den atd. je to fakt jen minimu na slipovku, ale stejně mě to štve. a ještě když se kouknu na fotky, tak jsem po porodu ty dva měsíce byla fakt hubena a ted to teda říct nemůžu, přitom už chodím do práce, takže pohyb mám taky, a nějak extra víc nejím než dřív, tak nevím. kila mám asi tak zhruba pořád stejný, ale vypadám fakt jak knedlík, může to být taky těma hormonama? mám jí na 5let, ale přamýšlím že si jí tak za rok nechám vyndat, kvůli dítěti dalšímu, ale ted jak zase špiním, tak přemýšlím, j estli nemám jít na vyndání rovnou. ![]()
@pampeliška189 já mam mirenu rok…a poslední 2měsíce taky sem tam špinim pořád…neni to na vložku, neni to úplně každý den, ale po utření na wc mívam krev na papíru téměř pořád…a docela mi to začíná štvát
Dr mi řekla at beru Ascorutin, ten mi ale stejně nezabral…tak jsem teda fakt zvědavá, jak to bude…pokud ale budu špinit dlouho, tak se na to asi vyprdnu a necham si jí vyndat ![]()
@alca a danik hmm, já asi taky, ale ted je to v pohodě, druhý dítko chceme, ale pak až bude i druhý, tak nevím co budu brát. prášky už nechci a tělísko už asi taky ne tak jsem zvědavá ![]()
Špinila jsme po Mireně půl roku skoro denně
bylo to pravda na intimku, ale něco tak otravného jsem snad ještě nezažila. Pak to ustalo, menzes jsem ale měla pravidelně, ne že bych byla bez. Přidaly se k tomu další nemilé „komplikace“, takže jsem byla šťastná, že jsem si ji nechala po 3 letech vytáhnout kvůli druhému dítěti. Po něm neberu antikoncepci žádnou, kor tělísko už nechci nikdy vidět ![]()
Být tebou, zkusila bych ještě pár měsíců vydržet, ono se to fakt do toho půl roku většinou srovná a třeba pak budeš spokojená - znám spoustu holek s Mirenou, kterým plně vyhovuje.
@Iffka já nevím jestli jsi četla můj příspěvek, a le já už právě mám dva roky. a vždy jsem špinila dvakrát do měsíce, ale ted vůbec ne pravidelně a ted ještě častěji a další problémy, tak fakt nevím.
Aha, promiň, četla jsem špatně - dva měsíce, akorát to byly dva měsíce od porodu, že, omlouvám se. Tož tak to nevím, co bych poradila ![]()
@Iffka Asi jí taky vysadím, i když ted tak rok nebo dva mimčo neplánujem, ale kdyby náhodou není to tak strašný jako co pak až bude i druhý, a brát nic se bojím to risknout, no uvidíme ![]()
@pampeliška189 my už dva roky používáme kondom a jsme oba spokojeni. Ale nám ani jednomu nevadí, kdyby měl manžel něco proti, tak taky netuším, jak to pořešíme, když žádné hormony nesnesu a patlat si tam nic taky nehodlám ![]()
No já právěže taky prakticky 3.4 roku nic po zavedení, žádně špinění atd…a ted jo, tak mi to celkem štve…no, jak říkám, nechám to pár měsíců…apak uvidim, pokud budu špinit dále tak vyndavam
…a radši budu mít menses 1za měsíc ![]()
Jinak jsem půl roku po porodu 2dítěte a co se týká menstruace jako takové, byla silná /nejsilnější tampony+vložka/ měněno v noci po 2hodinách. Takže jsem se rozhodla pro tělísko s možností uplné ztráty menstruace nebo alespon její slábnutí. Moc děkuji za postřehy a radši anon.protože známí nemusí vědět že opravdu dalšího cvrčka 5let rozhodně neplánuji. díky