Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky chtěla bych se zeptat dostala jsem prvni mesičky po porodu a nechala jsem si předepsat antikoncepci. Ale mesíčky už mam 13 dni. Nikdy před tim jsem stim nemela problemy měla jsem MS pravidelne tak se chci zeptat jestli je to normalni a nebo bych si radsi mela zajit na gynekologii ? děkuji za rady ![]()
a tu anti už jsi začala brát nebo čekáš až ti menzes zkončí a začneš ji brát po porodu poprvé?
atominnka píše:
A jakou máš antiko???
Beru novynette a i jsem ji brala pred 3 roky a nemela jsem sni problemy.
Žesťovka píše:
a tu anti už jsi začala brát nebo čekáš až ti menzes zkončí a začneš ji brát po porodu poprvé?
začala jsem ji brat jak mi začala MS protože jsem ji nebrala tři roky takže jsem vlastne začinala
Žesťovka píše:
protože já před těhu brala antiko a vše bylo pravidelný a menzes max 4 dny,po porodu,je to hrůza,menzes mám víc jak týden a ůplnou dunaj,antiko zatim neberu,takže je to asi po porodu s tím menzesem normál ![]()
Aha, tu neznám. ale já měla první MS po porodu hned po šestinedělí - začala jsem brát cerazette a kojila jsem. trvala 16dní… od té doby nic. A ted 15m po porodu jsem měla ¨MS a ta teda byla hoooodně silná, bolesti jak prase a trvala 8 dní… ![]()
Já bych počkala ještě přes víkend a pak zavolala dr, jestli je to OK ![]()
ewounek píše:Žesťovka píše:začala jsem ji brat jak mi začala MS protože jsem ji nebrala tři roky takže jsem vlastne začinala
spíš si počkej na další menzes už při braní antiko,třeba bude kratší
já zatím prášky neberu,přítel se hlíhá,no a když to ukápne,tak co už ![]()
Žesťovka píše:Žesťovka píše:protože já před těhu brala antiko a vše bylo pravidelný a menzes max 4 dny,po porodu,je to hrůza,menzes mám víc jak týden a ůplnou dunaj,antiko zatim neberu,takže je to asi po porodu s tím menzesem normál
No tak jsem to taky mela kdyz jsem ji pred tim brala a tak si myslim že by to melo byt i ted a prave ze tak tejden jsem normalne krvacela a ted posledni dny to neypada jako ´MS spise jako „krvavy hlen“ nevim jak to presne popsat ![]()
ewounek píše:Žesťovka píše:No tak jsem to taky mela kdyz jsem ji pred tim brala a tak si myslim že by to melo byt i ted a prave ze tak tejden jsem normalne krvacela a ted posledni dny to neypada jako ´MS spise jako „krvavy hlen“ nevim jak to presne popsatŽesťovka píše:protože já před těhu brala antiko a vše bylo pravidelný a menzes max 4 dny,po porodu,je to hrůza,menzes mám víc jak týden a ůplnou dunaj,antiko zatim neberu,takže je to asi po porodu s tím menzesem normál
a jak dlouho jsi po porodu?jestli to ještě není zbytek očistků ![]()
Žesťovka píše:ewounek píše:a jak dlouho jsi po porodu?jestli to ještě není zbytek očistkůŽesťovka píše:No tak jsem to taky mela kdyz jsem ji pred tim brala a tak si myslim že by to melo byt i ted a prave ze tak tejden jsem normalne krvacela a ted posledni dny to neypada jako ´MS spise jako „krvavy hlen“ nevim jak to presne popsatŽesťovka píše:protože já před těhu brala antiko a vše bylo pravidelný a menzes max 4 dny,po porodu,je to hrůza,menzes mám víc jak týden a ůplnou dunaj,antiko zatim neberu,takže je to asi po porodu s tím menzesem normál
Přes dva měsíce a po poru jsem krvacela tak 5 tejdnu a menstruace prisla teprva pred tema 13dnema coz se doktor divil
ewounek píše:Žesťovka píše:Přes dva měsíce a po poru jsem krvacela tak 5 tejdnu a menstruace prisla teprva pred tema 13dnema coz se doktor divilewounek píše:a jak dlouho jsi po porodu?jestli to ještě není zbytek očistkůŽesťovka píše:No tak jsem to taky mela kdyz jsem ji pred tim brala a tak si myslim že by to melo byt i ted a prave ze tak tejden jsem normalne krvacela a ted posledni dny to neypada jako ´MS spise jako „krvavy hlen“ nevim jak to presne popsatŽesťovka píše:protože já před těhu brala antiko a vše bylo pravidelný a menzes max 4 dny,po porodu,je to hrůza,menzes mám víc jak týden a ůplnou dunaj,antiko zatim neberu,takže je to asi po porodu s tím menzesem normál
já dostala menzes taky hned po šestinedělí,kojila sem,doktorka taky nechápala,mám menzes doteť,už se trochu zpravidelnil,ale furt je to tak tejden a ze začátku fakt síla,ale do anti se nám zatím investovat nechce,zvládame se uhlídat i bez ní,říkám buď zkus počkat na další jaký budou s práškama,ale jestli by jsi nějak nelidsky krvácela,tak rači vyhledej DR,víš prd co v tobě po porodu nechali za bordel
v mojí mamce tedy nechali tampón a měla s tím pěkný problémy,tím tě samozdřejmě nechci děsit..
Žesťovka píše:ewounek píše:já dostala menzes taky hned po šestinedělí,kojila sem,doktorka taky nechápala,mám menzes doteť,už se trochu zpravidelnil,ale furt je to tak tejden a ze začátku fakt síla,ale do anti se nám zatím investovat nechce,zvládame se uhlídat i bez ní,říkám buď zkus počkat na další jaký budou s práškama,ale jestli by jsi nějak nelidsky krvácela,tak rači vyhledej DR,víš prd co v tobě po porodu nechali za bordelŽesťovka píše:Přes dva měsíce a po poru jsem krvacela tak 5 tejdnu a menstruace prisla teprva pred tema 13dnema coz se doktor divilewounek píše:a jak dlouho jsi po porodu?jestli to ještě není zbytek očistkůŽesťovka píše:No tak jsem to taky mela kdyz jsem ji pred tim brala a tak si myslim že by to melo byt i ted a prave ze tak tejden jsem normalne krvacela a ted posledni dny to neypada jako ´MS spise jako „krvavy hlen“ nevim jak to presne popsatŽesťovka píše:protože já před těhu brala antiko a vše bylo pravidelný a menzes max 4 dny,po porodu,je to hrůza,menzes mám víc jak týden a ůplnou dunaj,antiko zatim neberu,takže je to asi po porodu s tím menzesem normál
a tu anti už jsi začala brát nebo čekáš až ti menzes zkončí a začneš ji brát po porodu poprvé?v mojí mamce tedy nechali tampón a měla s tím pěkný problémy,tím tě samozdřejmě nechci děsit..
Děkuji za radu
jsem rozhodně klidnějši… tak snad to bude v poho
děkuji
Já bych tomu dala půl roku, jestli se to srovná a když ne, poprosila bych gynekologa o jinou HA.