Krvácení při porodu

963
2.8.10 16:00

krvácení při porodu

Ahojda těhulky,

tak nějak mě poslední dny s blížícím se porodem přepadá strach z krvácení při porodu. Jsem těhu podruhé, první těhotenství skončilo ve 23.tt indukovaným porodem, protože mimi umřelo a tenkrát se mi neodloučila placenta a doktor mi říkal, že při následné revizi dělohy jsem měla větší ztráty krve, skoro na transfuzi. Tak se teď vcelku bojím a přemýšlím, jestli se to bude opakovat, popř. jestli se dá něčím snížit riziko krvácení. Někdo mi kdysi říkal, že není od věci užívat železo, ale nevím. Nemáte některá osobní zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7267
2.8.10 16:16

Ja tedy nevim, ale myslim ze kazde tehotenstvi je jine a ze to v minulem tehotenstvi byla jen nahoda. Pokud ne, predpokladam ze by ti to rekli a pokud by nejake opatreni slo udelat, tak by je udelali. Takze se neboj. a i kdyby byla treba transfuze tak ti ji daj, v nemocnici to neni problem. Ja v tehotenstvi mela transfuzi a pri sekci zrejme problem nebyl ani jsem po ni temer vubec nekrvacela. Po prvnim porodu (vaginalnim) jsem asi krvacela hodne, kdyz jsem ani nemohla zvednout ruce … hned mi bezela sestricka rict ze to nemuzu, ze bych jim tam vykrvacela, a bylo mi dlouho zle jako na omdleni , ale nikdo mi k tomu nic jineho nerekl , tak ani nevim :nevim: . Nicmene jsem na porodnim ani na operacnim sale jeste neumrela :lol: . asi je treba tem zdravotnikum v tebou vybrane porodnici verit. drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
2.8.10 16:55

Nevím, předcházet tomuhle asi moc nejde. Věř, že to bude v pořádku.
Jinak po vagionálním porodu když se zvedají ruce, tak je fakt riziko většího krvácení, to myslím, že zakazují každému :wink: .
Ještě bych zkusila homeopatii, pokud snášíš dobře, poradit se..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
2.8.10 19:12

Lakynka, jo to jsem si myslela ze to asi kazdemu zakazuji, ale treba moje kamoska hned po porodu chodila a delala vsechno jako normalne , takze pak jsem nevedela jak to je. Ja kdyz jsem se po 4 hodinach postavila tak ze me vyteklo krve ze jsem to v zivote nevidela a okamzite jsem sla do mdlob :oops:
Ale opravdu to asi nejde predvidat pokud neni nejake onemocneni, tak je treba to hodit za hlavu a netrapit se tim (i kdyz to se lehko rekne)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
2.8.10 20:13

Zuzko: mě PA ještě na sále jak jsem ležela ty dvě hodiny, mačkala břicho- dělohu, aby co nejvíc té krve vyteklo asi tam a ne pak. Nevím. Ale po druhém porodu se mi zdálo, že jsem krvácela o dost víc. Taky jsem teda psala třeba smsku nebo volala, tak ta ruka byla zvednutá:D. Ale asi se to nemá přehánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.8.10 20:24

Jooo, mi taky mačkala břichooo, to zabolelo :twisted:

Luciashek, já myslím, že nejde srovnávat indukovaný porod ve 23tt a normální porod v termínu, tělo je nachystané rodit, hormony proudí jak mají, pokud je vše OK, tak by k žádnému velkému krvácení dojít nemělo…
Neboj se. I kdyby nakonec nějaká komplikace nastala, neovlivníš to a v nemocnici budou vědět, co s tím. Možná jim jen na příjmu řekni, jaký jsi měla problém, třeba tě taky uklidní a budou připravení.
Přeju porod bez komplikací a zdravé miminko!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
2.8.10 20:52

jo na bricho mi taky mackali, dobry bylo ze jsem nevedela ze to prijde - bolelo to jako prase :evil: , jsem se bala ze pri druhem porodu mi to taky udelaj, to si pamatuju jako nejvetsi bolest z celyho porodu :mrgreen: , ale neudelali - byla sekce a pak jsem pro zmenu nekrvacela temer vubec … ale to uz jsem tu i psala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
2.8.10 20:59

Holky, zlaté mačkání břicha! Mě po sekci vytahovali takovou cévku, byla okolo celé dělohy (asi metr dlouhá 8-o ) a nevím ani proč jsem jí měla, když nikdo jiný ne :-(
To byla bolest, že jsem brečela ještě půl hodiny a to cíťa nejsem :cry:

luciashek
Buď opravdu v klidu. Ve 23. týdnu je to určitě jiné. Neměj strach, bude to v pořádku! Stresuješ sebe i mimi. Lékaři jsou zkušení, tak se neboj :palec:
Budu držet pěstičky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
30.5.17 13:09

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jak to je, když odmítáte transfuzi při porodu, případně jaké jsou krevní alternativy a která nemocnice např. vychází rodičkám vstříc, když chtějí bezkrevní medicínu. Vzhledem k možným nežádoucím účinkům mám z toho obavy.
Pokud mátě některá osobní zkušenost, byla bych moc ráda.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky