Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
máte nějaké zajímavé chutě v těhotenství? Vždy jsem slíchavala, že těhotné jí divné kombinace - okurky se zmrzlinou a podobně, ale já spíš vyhledávám ovoce a zeleninu a něco normálního k tomu - chleba s máslem, chleba a sýr … Dnes jsem měla velkou chuť na pizzu, po dlouhém přemlouvání sebe sama jsem si ji objednala, a jak to dopadlo? Pizza nic moc ![]()
Jak jste na tom vy?
No, já byla schopná sníst kynuté knedlíky s ovocem a tvarohem, a završit to zavináčema s cibulí
a jaká to byla mňamka!
![]()
Ahoj,
v životě bych nepozřela ananas. A teď, v těhotenství, jsem měla období, kdy jsem se po něm mohla utlouct.
Jinak vyloženě žádný chutě, ako nekombinovatelný kombinace potravin, nemám. A dřív jsem milovala arašídy. Teď se na ně nemůžu ani podívat.
Ahoj, tak já teď nemůžu ani cítit zavařené okurky a nepozřu ani tatarku, majonéza mi ale nevadí(myslím Hellmans-tam jsou vejce sterilované). Jedinou divnou chuť, kterou mám, tak je na křídu nebo omítku
, to samozřejmě nejím, myslím, že mi chybí vápník, ale mléčné výrobky jím pořád, tak nevím ![]()
Já dlouho nemohla černý čaj, který jsem dřív milovala. Teď se mi ale chuť na něj vrátil ![]()
Jinak co vůbec nemůžu nyní je mleté maso, párky ani klobásy, jo a žádné marinády ![]()
ahoj luluskhko - jo omítka a křída, kolika jsem se toho najedla jako dítě
JJ rodiče mě neuhlídali a ve zdi jsme měli díry, asi nějaký tajný trpaslík ![]()
JJ zkus si koupit nějaký dologram. Mě to pomáhá
K té křídě a omítce bych přidala sádru to jsem ucítila a slintala jak Pavlovův pes
to bylo minulé těhu a ted mám chuť na ostrá jídla, ale to už jsem měla u syna prostě se mi to opakuje
takže že by zase kluk
![]()
nikita066 píše:
ahoj luluskhko - jo omítka a křída, kolika jsem se toho najedla jako dítěJJ rodiče mě neuhlídali a ve zdi jsme měli díry, asi nějaký tajný trpaslík
JJ zkus si koupit nějaký dologram. Mě to pomáhá
Taky jsme měli zeď samou díru
akorát nevím co je to ten dologram?
Ani tou sádrou bych nepohrdla ![]()
AHoj, tak já jsem ulítávala na grilovacím koření, hořčici, okurkách
Nemusím sladké, ale to nejím ani za netěhotna
Okurky se šlehačkou apod., to už je moc divoký i na mě
Celkově můžu hodně ostrá jídla
A jinak mi obecně v těhotenství nejede káva, třeba turka nebo presso bych do sebe nedostala ani omylem ![]()
Dologram koupíš v lékárně a bývá obyčejný nebo s přídavkem vitamínů. Je výborný a uvidíš, že ti bude moc chutnat. Nedá se tím předávkovat
Takže když to sníš za jeden den, nic se neděje. Jsou to takové malé žluté zrníčka.
Já jsem šílela když jsme malovali ta vůně
připadala jsem si jako cvok ![]()
Tak já jsem byla docela čuně, v půlce těhotenství jsem měla šílenou chuť na česnek
. Česnek ve všem a potom už jsem dospěla do stadia, kdy jsem si šla oloupat stroužek česneku a normálně jsem ho chroupala ![]()
Jinak jsem měla ještě dlooohý ředkvičkový období a pak jsem mohla jakoukoliv klobásu.
A dát si třeba utopence a na to jogurt, taky nebyl problém
![]()
Niki, dík, vyzkouším.
Daanco, já slintala i na primalex, co s ním manžel líčil garáž
Jéžiš já jsem ráda, že v tom nejsem sama hele já na tu sádru nějak dostávám chuť jak o tom píšu ![]()
Bayushko,
tak to já milovala česnekové věci před těhotenstvím - topinky s česnekem, bramborové placky - pomalu stejně česneku jak brambor. Česnek na chleba se sýrem … A teď? Nic