Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky anonymní,
tady na téhle stránce najdeš vše celkem heky popsané http://tehotenstvi.academy.sk/index.php
V 11tt určitě pohyby cítit nemůžeš. Spíše to budou střeva.
Pohyby to nebudou, i kdybys je cítila (ale to je fakt hodně brzo), bude to spíš něco jako pošimrání, lehký dotek zevnitř, určitě ne šťouchanec.
Děloha taky myslím ještě hmatná nebude… Nechce se mi hledat zápisky, kdy jsem ji poznala já, ale tak nějak začátek druhého trimestru, když lehneš na záda a necháš si jakoby propadnout břicho co nejvíc dolů (k páteři), tak postupně bude děloha vykukovat zpoza stydké spony (ty kosti dole jak je venušin pahorek nebo jak se to tam jmenuje…). Jako takový tužší míček… No ale já jsem hodně hubená, tak to bylo hezky cítit, určitě si bříško nijak nemačkej…
Já jsem začala cítit pohyby znatelně až tak po 20.týdnu,tedˇ semtam cítím lechtání v bříšku ale každý den cítím v podbříšku takové dˇobnutí,tak si myslím,že to je ono a někdy je to i silnější,tedˇ jsem 21tt+5den. ![]()
Ahoj holky,blby nazev tematu,ale nic jineho me nenapadlo,jak bych to napsala.Na zaklonenou delohou,malou delohu a ja nevim co je tu temat dost,ale tohle jsem jaksi nenesla,on to neni problem,ale spise jen otazka?!
.Holky diky za odpovede,snad se v tom vyznate. 
Chtela jsem se zeptat,kam dosahuje deloha v 11 tydnu tehotenstvi?Ci uz nejakym zpusobem jde treba po hmatu nahmatat,jako u 30 tydne,kdy dosahuje nad pupek,doufam,ze tomu rozumite?A jeste jedna,ci je mozne citit nejake pohyby,pac me se zda,kdyz se soustredim,tak jak kdyby me dole,vetsinou na vecer jako stouchne,fakt nevim,muzou to byt zazivaci problemy,ale treba jestli se nekdo nesetkal s tim,ze by mimi stouchalo uz tak brzo?!