Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, tak jsem tady do třetice… Dva díly už jsem psala… o svém ženatém příteli, s kterým čekám dítě ale on zůstane se svou rodinou.
Takže dopadlo to tak,že já za ním zavřela dveře. Neměla jsem na to, se stýkat 2krát v týdnu, jak jemu vyhovovalo a to ještě po večerech aby nás samozřejmně nikdo neviděl. Navíc mi přišlo že už jsme spolu i přestali komunikovat jak po telefonu, tak i osobně. Bylo to pořád dokola, co bude dělat až to praskne, a že nechce ať to praskne, že proto udělá vše. No a spíš, že by jsme si užívali alespoň ty dva dny v týdnu sami sebe,tak jsme to pořád nějak rozebírali a řešili a mě už to nebavilo, skoro vždy jsme se ještě navíc pohádali. A dokonce naše milováni už nebylo tak jako dříve, spíš ani neměl zájem…Připadalo mi, že se začal vymlouvat, že má hodně práce, snažil se jezdit domů včas, a co chvíli si s někým psal a připadal mi v poslední době hodně v pohodě, pořád vysmátý, tak jsem si říkala, že kdo ví, asi už má jinou milenku, bo nevím jak jinak si vysvětlit, že najednou vše tak vychladlo. No tak minulý týden jsem mu řekla, že je konec, že takhle fakt nechci žít.. to mi opět rozmluvil a zase ukecal, že to nějak zvládnem a že když se chce všechno jde… No byl docela sobec. Uvědomila jsem si až ten večer, že tohle určitě nepůjde. On si bude dělat co chce a já budu čekat s dvěma dětma na něj až si udělá čas a přijde. No a co straší dítko? Jak mu budu vysvětlovat, proč tady chodí a že to čerstvě narozené vlasntě nemá napsaného tatínka v rodném listě,ale přesto tady chodí. On se totiž nechce napsat do rodného listu ani nechce nic platit, ale chodit za náma to jo, tak možná 2krát do měsíce. Takže jsem vše uzavřela a tento týden mu řekla, že opravdu je konec, že já a moje děti mame nárok taky na hezký život ikdyž bez tatínka. Že nebudu celý život čekat až on si vzpomene. Tak jsem byla hodně překvapená s jeho reakcí, úplně v klidu mi řekl, tak dobrá, tak se opatruj a hlavně v klidu.To že se milujeme půjde stranou, když spolu nemůžeme být. No, prostě mě šokoval, z toho jsem i usoudila, že má asi nový objev a proto to bere tak v pohodě. Však co, manželku a děti neztratil a zábavu si asi vždy najde.
Takže závěr takový, ukončila jsem to a zavřela za ním dveře navždy. Teď přemýšlím zda ho mám dát k soudu a požadovat od něj alimenty.
Ahoj no já bych ho k soudu tedy dala a taky bych ho nechala zapsat do rod.listu.Tak držím palečky at Ti už je jen dobře.
Tak s tímhle přístupem bych ho asi k soudu dala taky… On zavařil tobě na v podstatě celej život, tak proč bys ty nemohla zavařit jemu…
A to se může ho nechat zapsat do RL bez jeho souhlasu? Já jsem tohle naštěstí nikdy neřešila a doufám, že ani nebudu, přeji hodně sil ![]()
Já bych návrh k soudu podala. Je to hajzl s prominutim, proč by mu to mělo projít. Ovšem, aby jednou nechtěl taky mít tvoje dítko u sebe, páč to u nich určitě praskne.
ahoj, doporučuji ho zapsat do rodného listu. Taky jsem to řešila po rozchodu s ex, ale sama to finančně nedám. Taky nám tatínek říkal, že se ho zřekne a že nebude nic platit, bla bla bla. Prostě ho u porodu urči jako otce a pak u soudu zažádej o alimenty. Máš nárok na alimenty na dítě a půl roku i na tebe. A pokud se mu to nebude líbit,t ak si může nechat udělat test otcovství, a pak bude platit.
![]()
Ahoj antonie,
no je to těžká životní situace. Nesledovala jsem Tvůj příběh od začátku, ale i tak si myslím, že ses rozhodla správně a to dát tomu človíčkovi co v Tobě v bříšku roste šanci.
Podle toho co píšeš, byl Tvůj přítel docela sobec. Mít rodinu, milenku, mít vše a všechno. Nemuset nic řešit a jen si užívat. Nevím jak starý je, ale nepřijde mi, že by to byl člověk „do života“ o které by ses mohla někdy opřít. A ať už pomineme jakékoli morální zásady (kdo je bez viny ať hodí kamenem že
), přeci jen by se měl chovat trochu zodpovědněji. No nic. Buď ráda, že jsi našla sílu tenhle vztah-nevztah ukončit a rozhodně nedělej krok zpátky, kdyby ho třeba napadlo, že Tě zase „ukecá“. Překvapuje mě jeho drzost. Nechce být v RČ, nechce platit, ale občas se za Váma stavit, to jo… Síla! Už (nebo možná hlavně) pro tuhle jeho neomalenost bych ho k soudu dala aby platil jak mourovatej!!! A to si myslím, že jsem jinak bezkonfliktní člověk, ale tohle mě nadzvedlo ze židle.
Drž se holka, přeju Ti pevné nervy a hodně hodně sil!!! ![]()
To je parchant.
Do rodného listu bych ho tedy nechala zapsat
.Peníze budete potřebovat a i kdyby né taky bych mu zavařila
.
Myslim si že on si oddychnul a má tě za hloupou ale nenech se!!
Ahojky, to je nezáviděníhodná situace..
Byla jsem na tom podobně, i když porovnávat to samozřejmě nejde. Když jsem otěhoteněla,tak ten můj rádoby přítel se mi začal nějak ztrácet.. pořád nějaký výmluvy,nedostatek času,jedna sms za druhou..lži,lži,lži.. nakonec jsem zjistila, že má mimo mě ještě spousty dalších a vlstně i celou dobu měl
Bylo to strašně těžký období, jelikož právě v tom těhotenství ta ženská potřebuje podporu a především psychickou.. Já celý těhu probulela, nevěděla jsem co budu dělat dál..bylo mi 23let, dítko bylo nechtěný.. Nakonec jsem ho do rodnýho listu nedala- chtěla jsem začít s čistým štítem a věděla jsem, že z něj bych alimenty tahala hodně těžko. Teď jsem za to ráda, mám od něj nadobro klid a našla jsem nám tatínka na plnej úvazek,kterej se do rodnýho listu nechal napsat,takže fungujeme jako pořádná rodina! Těžko říct,co bych dělala v tvém případě,ale asi bych mu to nedarovala..proč by těm chlapům mělo vždycky všechno snadno projít? Záleží na Tvé povaze, já jsem dost silnej člověk a tohle mě o další kus ještě posílilo.. kdekoli jsem předkládala rodnej list malý,tak na mě koukali jak bůh ví na co, že tam není otec.. všechno se dá ale zvládnout a uvidíš, že uplyne pár měsíců-či let a najdeš si někoho,kdo za to bude stát! To ti moc přeju ![]()
Já bych rozhodně zapsala do RL a k soudu bych to taky dala. Je neuvěřitelný, jaký jsou některý chlapi sráči… Udělat dítě to jo, ale od zodpovědnosti ruce pryč
Se svou temoeramentní povahou bych se možná taky snažila, aby se o dítěti dozvěděla jeho žena, a hlavně o tom, jakýho má doma zmetka. Vsadim se že střídá ženský jak ponožky a domu se chodí najíst a vyspat…
Holky moc Vám děkuji za názory.Jsem na tom úplně stejně a jen jsem se usvědčila,že by to udělala skoro každá ženská ho dát k soudu.Je to podnikatel, má 42 let a dva syny 18 a 15.Bojí se o majetek protože ten má s manželkou hodně velký a nevím,když se to ona jednou doví,zda s ním ještě bude chtít žít a nebo ho vypakuje a vše sbalí a on bude ten ubohý pán.Mám v sobě zlost, protože když bylo všechno v poho a já nebyla těhotná,tak to se za mnou dobře chodilo,večeře,sex,zábava.. no co mu chybělo.Pak přišlo neplánované těhotenství a on najednou změnil.No do 12 týdnu byl v klidu a pořád říkal,že si to určitě rozmyslím.Ale já si dítě nechala,protože je to zázrak v dnešní době,jen když se tady začtu kolik žen nemůže mít dítě.Já o to první málem přišla a jsem šťastná že ho mám.Takže dítě jsem si nechala a těším se na něj.A on začal měnit.Vzdalovat se,pořád ať to nepraskne a takové kecy,no prostě srab.Nevím zda je v tom další milenka,žádný důkaz nemám,spíš si myslím,že teď bude doma sekat latinu.Nevím jestli je schopen mít další milenku,když má teď hodně velký problém pan podnikatel.Sice podnikatel,no je ale bohatý zase ne.Takže mu to zavařím se vším všudy,dítě má nárok na penízky,ať si pan uvědomí,co dělá.Takže půjdu do boje.Jsem zvědavá jestli má tu drzost a ještě někdy do porodu se ozve.
antoniebak píše:
Holky moc Vám děkuji za názory.Jsem na tom úplně stejně a jen jsem se usvědčila,že by to udělala skoro každá ženská ho dát k soudu.Je to podnikatel, má 42 let a dva syny 18 a 15.Bojí se o majetek protože ten má s manželkou hodně velký a nevím,když se to ona jednou doví,zda s ním ještě bude chtít žít a nebo ho vypakuje a vše sbalí a on bude ten ubohý pán.Mám v sobě zlost, protože když bylo všechno v poho a já nebyla těhotná,tak to se za mnou dobře chodilo,večeře,sex,zábava.. no co mu chybělo.Pak přišlo neplánované těhotenství a on najednou změnil.No do 12 týdnu byl v klidu a pořád říkal,že si to určitě rozmyslím.Ale já si dítě nechala,protože je to zázrak v dnešní době,jen když se tady začtu kolik žen nemůže mít dítě.Já o to první málem přišla a jsem šťastná že ho mám.Takže dítě jsem si nechala a těším se na něj.A on začal měnit.Vzdalovat se,pořád ať to nepraskne a takové kecy,no prostě srab.Nevím zda je v tom další milenka,žádný důkaz nemám,spíš si myslím,že teď bude doma sekat latinu.Nevím jestli je schopen mít další milenku,když má teď hodně velký problém pan podnikatel.Sice podnikatel,no je ale bohatý zase ne.Takže mu to zavařím se vším všudy,dítě má nárok na penízky,ať si pan uvědomí,co dělá.Takže půjdu do boje.Jsem zvědavá jestli má tu drzost a ještě někdy do porodu se ozve.
Jsi skvělá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]()
Vážně Ti moc moc moc držím pěsti aby vše dobře dopadlo a byla jsi ty i s mimískem šťastná.
Dej vědět, jak to dopadlo. Drž se, myslím na Tebe!!! ![]()