Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nazdárek, tak se hlásím po delší době, teď jsem se vrátila po necelém týdnu dovolené. V pondělí 26.7. jsem byla v gennetu na genetické konzultaci. Výsledky byly AFP-0,71, uE3-0,96, hCG-2,79, PAPP-A 0,94, riziko MD 1:330 a riziko NTD 1/26000.
Paní doktorka na genetice nám říkala, že to není tam špatný, že jsme ve šedé skupině mezi dobrým a špatným, na plodovku jsme nešli, ale byli jsme na genetickém ultrazvuku a kdyby tam něco bylo, tak bychom šli na tu plodovku, ale paní doktorka říkala, že to vypadá vše v pořádku, ale prý se tam down nemusí poznat. Nelenila jsem a když jsem mluvila s kamarádkou, tak mi říkala, že její doktorka jí nedělala odběry na tripple test, ale rovnou jí poslala do centra lékařské genetiky a fetální medicíny, kde prý ji už proklepli a bylo to tam prý super. Byla v Pronatalu, tak jsem se tam taky ještě objednala, prostě chci znát názory více lékařů. Jdu tam v úterý. Co si o tom myslíte? Hezký večer všem:-)
já ti asi sice moc neporadim, ale zrovna se pídim po infu.. co obnáší genetické testy na které mám jít během srpna ![]()