Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky
mám problémy se zubama, můj milý pan zubař bohužel jaksi nemá čas nad rámec prohlídky kterou už jsem prošla, kde jsem si řekli co a jak opravíme atd..
mám totálne rozpadlý 4řky nahoře, a v dásních už jen kořeny, poslední dva dny mě to šíleně bolí, včera jsem vzala Ibalgin pomohl… neřeším to ž si vemu jednou za 14 dní jeden prášek, to jako určitě nicčemu neublíží..
ale dneska mě od rána bolí zase, hodně, a koukám na krabičku, a pořád se přemlouvám, vzít, i nevzít…
co myslíte..
a víte o tom něco některá?
nemůžu nikde nic dohledat.
DÍKY ![]()
Oni a nebylo by lepší zajet na nějakou zubní pohotovost?
Já osobně se všem práškům vyhýbám jak můžu.
majo
mě nepomuže než zbytek skloviny i kořeny vytáhnout ven, a to mi ted steně nikdo neudělá, protože se předtím podává injekce na umrtvení.
mooch píše:
a Panadol by ti nezabral?
Panadol je vylepšený Paralen (Paracetamol), ne? Pokud si to ještě matně pamatuji, tak právě v posledním trimestru by se neměl a to už je lepší varianta vzít ten Ibuprofen.
Oni tak třeba by ti dali nějaké prášky, které se v těhotenství smí.
Možná zkus fakt skočit pro tten panadol. Ibalgin je totiž největší hnus ![]()
Ibuprofen se ve třetím trimestru nesmí. Je to v příbalové informaci.
vulpes píše:mooch píše:Panadol je vylepšený Paralen (Paracetamol), ne? Pokud si to ještě matně pamatuji, tak právě v posledním trimestru by se neměl a to už je lepší varianta vzít ten Ibuprofen.
a Panadol by ti nezabral?
Právě, že paralen se může, ibuprofen ne.
a copak mi paralen pomuze od bolesti ?
ten je snad na horečku né? ![]()
onionka píše:
ten je snad na horečku né?
I na bolest. Ale nebude tak silny jako ibalgin. Tady se pise, ze smíš az 6 tablet denně. http://www.porodnice.cz/node/33761
onionka píše:
ten je snad na horečku né?
paralen se muze a je i na bolest,ibalgin by si nemela
Ahoj Onionko,
lokální anestetika se v těhotenství mohou používat. Zvláště ve 3.trimestru už vývoj plodu určitě neovlivní, je to rozhodně lepší, než polykat analgetika. Jinak ve 3. trimestru raději paralen, ibalgin může ovlivňovat krevní srálivost, proto se ve 3.trim. nedoporučuje.
POsurfuj na internetu, objednej se k zubaři a v klidu vyřeš definitivně už teď, do porodu je jestě dlouho…
Přeju pohodový zbytek těhotenství bez bolestí.. ![]()