Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud to přestává,tak to bude dobré a asi to bylo opravdu jen z toho čípku (to ničemu nevadí,ale vím dobře,jak to dokáže být stresující).Hlavně klidně lež a ráno to už určitě bude v pohodě.
Chtěla bych se zeptat, minulý čtvrtek jsem začala ve 13tt krvacet, na ultrazvuku bylo mimi v poradku. V nemocnici si me nechali dva dny a už je to týden a pořád špiním je to normální? Díky za rady
Sinunek - prosím kopíruji ti co jsem psala na minulé straně…já začala taky krvácet přesně ve 13tt - přelom 13/14tt…prý je to týden kdy se hodně prokrví děloha díky definitivnímu a plnému uložení placenty…jsou to nervy ale snaž se být pozitivní - nic jiného než klidový režim ti totiž stejně nezbývá a doufat!!
těhotenství je vždy nevyzpytatelné. já mám za sebou jedno naprosto pohodové – druhé horor – od 14 tt silné krvácení, pak hematom v děloze, částečné odlučování placenty. Od 20tt se mi zkracoval děložní čípek a denně tvrdnutí bříška – dle několika doktorů jsem měla potratit a nebo porodit hodně nedonošené mimi – a konec – zdravý krásný chlapeček narozen jen o 14 dní dříve.
Určitě bych poradila při krvácení brát všechny léky – tuším že klasika Ascorutin proti krvácení a Magnesium proti děložní činnosti a KLID na lůžku. Jakmile je silnější krvácení tak ryhle na břiško přiložit chladný obklad a co nejdříve se dopravit k doktorce nebo do nemocnice – žel s tímhle mám hodně velké zkušenosti – krvácela jsem několik týdnů. Dokonce tak silně, že doktorka nechtěla nic dělat a jen čekat až potratím – a mimi se udrželo.
Prý když se mimi má udržet tak se udrží at se děje co se děje – to mi řekl jeden milý doktor!!! a můj synek je toho důkazem.
držíme palečky
Ahoj holky, oživuji téma - byla jsem včera na gynekologické ambulanci, kde mne prohlídli, protože jsem špinila a vše ok. Bylo vidět srdíčko a doktorka byla spokojená. Jenže v noci jsem se probudila a zase špiním. Když jsem si ráno zaváděla Utrogestan, tak jsem vytáhla temně rudý prst… Mám jet na pohotovost znovu? Nic mne nebolí, ale mám strach… V pondělí půjdu ke své doktrce. Díky za radu.
@Janka4321 Priste pri krvi ten utrogestan polykej, at se vstreba cely
drzim palce, aby bylo vse v poradku. V jakem jsi tydnu?
@Devuska Vaginálně mi právě řekli včera, že mám zavádět. Ale teď jsem tam volala a prý mám být v klidu, ležet a když se to nezklidní, mám jet. Takže mám tak 2-3 hdniny na zklidnění.
@Devuska dle menstruace a aplikace jsem 6+1, dle utz včera 6+5…
@kasandra7 píše:my jsme se o tom dnes učili a je to normální že se to stává…V kolikátém měsíci je vaše kamarádka? Jestli je na začátku tak ji asi nestihli popraskat všechny ne oplodněná vajíčka tak to dohání téd…Je to jen teorie
ahoj holky, přítelkyně od bratra je také těhotná na začátku těhotenství, a začla krvácet a špinit slabě už v sobotu, dneska byla u doktora, a ten jí řekl,že je to v 70% normální a píchl jí nějaké injekce, neměl jste to někdo také? je to normální to krvácení? z čeho to je? a tedka prý po těch injekcích stále krvácí slabě.připadá mi to divné.Děkuji
@kasandra7 píše:my jsme se o tom dnes učili a je to normální že se to stává…V kolikátém měsíci je vaše kamarádka? Jestli je na začátku tak ji asi nestihli popraskat všechny ne oplodněná vajíčka tak to dohání téd…Je to jen teorie
ahoj holky, přítelkyně od bratra je také těhotná na začátku těhotenství, a začla krvácet a špinit slabě už v sobotu, dneska byla u doktora, a ten jí řekl,že je to v 70% normální a píchl jí nějaké injekce, neměl jste to někdo také? je to normální to krvácení? z čeho to je? a tedka prý po těch injekcích stále krvácí slabě.připadá mi to divné.Děkuji
@Tessousek Vzhledem k tomu, že je dotaz více než 5 let starý, už asi těhotná není…
@Janka4321 Můžeš tam mít někde nějaký hematom, v těhu běžný jev. Určitě dodržuj klidový režim, a to nejenom fyzický, ale též psychický, a já bych nasadila Arnicu montanu 15 ch 2×denně 5 kuliček vycucat po d jazyk. Je to velmi dobrý pomocník na takovéto stavy, doporučuje se i v těhu a naše zkušensoti byly a jsou jen pozitivní. Můžeš si to vygooglit na www. svethomeopatie, je tam PA Romana Gogelová, odpoví ti i zdarma na dotaz. Držím palečky, ať je brzy vše v pořádku.
@Janka4321 Já krvácela celý druhý trimestr a začátek třetího, někdy v kuse, pak zas nic, někdy špinění… a mám krásnou 11 měsíční holčičku. Takže snaž se myslet pozitivně. Já už se pak naučila rozpoznáat, co je a není v pohodě a už jsem ani nikam nejezdila. Bylo mi několikrát řečeno, že to je otázka přírody a nic s tím neudělají…že kontroly jsou v podstatě „jen pro klid“ rodičky, že se mimčo zkontroluje. U mě opravdu měl vliv klidový režim. Vždycky, cyž už jsem si myslela že ok a pohýbala jsme se (na mé poměry velmi decentně), tak se to zas rozjelo… Jinak tmavá krev je ok, problém je světlá - čerstvá. Tmavou ti odchází stará, sražená, která se jen dočišťuje ven - není to nové krvácení.
@Jedna babička děkuji za radu! Mrknu se tam
ale přeci hematom by sel vidět na utz, ne?