Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky, přítelkyně od bratra je také těhotná na začátku těhotenství, a začla krvácet a špinit slabě už v sobotu, dneska byla u doktora, a ten jí řekl,že je to v 70% normální a píchl jí nějaké injekce, neměl jste to někdo také? je to normální to krvácení? z čeho to je? a tedka prý po těch injekcích stále krvácí slabě.připadá mi to divné.
Děkuji
Kasandro - těhotenství je vždy nevyzpytatelné. já mám za sebou jedno naprosto pohodové - druhé horor - od 14 tt silné krvácení, pak hematom v děloze, částečné odlučování placenty. Od 20tt se mi zkracoval děložní čípek a denně tvrdnutí bříška - dle několika doktorů jsem měla potratit a nebo porodit hodně nedonošené mimi - a konec - zdravý krásný chlapeček narozen jen o 14 dní dříve.
Určitě bych poradila při krvácení brát všechny léky - tuším že klasika Ascorutin proti krvácení a Magnesium proti děložní činnosti a KLID na lůžku. Jakmile je silnější krvácení tak ryhle na břiško přiložit chladný obklad a co nejdříve se dopravit k doktorce nebo do nemocnice - žel s tímhle mám hodně velké zkušenosti - krvácela jsem několik týdnů. Dokonce tak silně, že doktorka nechtěla nic dělat a jen čekat až potratím - a mimi se udrželo.
Prý když se mimi má udržet tak se udrží at se děje co se děje - to mi řekl jeden milý doktor !!! a můj synek je toho důkazem.
držíme palečky
Ahoj, začala jsem krvácet velice silně ve 14 týdnu těhotenství, dostala jsem injekce na zastavení krvácení a následně jsem dva dny zůstala v nemocnici a dostala jsem léky.
V mém případě se jednalo o hematon, který začal krvácet. Může to být i tento případ. Pokud je dítě v pořádku a nezačíná potrat tak to opravdu lékaři zastavují léky nebo injekcemi a nařizují klid.
Jinak Renatko děkuji, nemám tak těžké problémy jako ty, ale když vidím, že jsi to dotáhla do konce tak mne to uklidňuje. Jsem teprve 22 týden, tak ještě mám co držet ![]()
Ahoj, začala jsem krvácet ve 12tt, dostala jsem léky a klid na lůžku, pak ze mě začal vycházet čerstvě krvavej hlen, tak jsme jeli znova do nemocnice, kde si mě už nechali, měla jsem jen léky a klid na lůžku. Domů mě propouštěli s jedním nebo dvěma hematomy, takže stále ležím, jak moc to pomohlo uvidíme ve st na kontrole.
Já jsem během prvního trimestru krvácela asi pětkrát a z toho jednou dost silně.Naštěstí to bylo vždycky způsobené podrážděným děložním čípkem,takže to mimi nijak neohrožovalo.Brala jsem Ascorutin a utrogestan a musela jsem ležet.Teď jsem ve 23 týdnu a doufám,že už se nic dít nebude.
holky opravdu poctivě ležte a odpočívejte a snažte se být pozitivní - a to říkám protože vím co to je…myslela jsem že se zblázním ale přežila jsem to, naštěstí jsem v nemocnici byla jen týden, pak mi bylo dovoleno ležet doma - dohromady 2 měsíce ležení - jen na toaletu a osprchnout a znovu ležet - domácnost, 3letá dcerka - naštěstí rodina pomohla. pak bylo měsíc dobře a pak po 24tt nanovo…většinu dne proležet…jako bylo to chvílema na palici, brečela jsem občas, občas jsem tvrdila že to nedám…ale dá se všechno. povzbuzovala mě jedna známá co dokonce ležela 3 měsíce a nemohla ani vstát na wc - a nakonec donosila.
Takže si věřte a věřte že máte v sobě bojovníčky a vybojují si svojí první bitvu !!!! Sama vím jak mi tehdy jakákoli naděje a povzbuzení dělali dobře a dodávali sílu. TAk ráda povzbudím i já !!!
a téměř pokaždý když ráno přijdu k postýlce tak si říkám „broučku tys tu málem nebyl, ale jsi tu“
![]()
Renatka30 píše:
holky opravdu poctivě ležte a odpočívejte a snažte se být pozitivní - a to říkám protože vím co to je…myslela jsem že se zblázním ale přežila jsem to, naštěstí jsem v nemocnici byla jen týden, pak mi bylo dovoleno ležet doma - dohromady 2 měsíce ležení - jen na toaletu a osprchnout a znovu ležet - domácnost, 3letá dcerka - naštěstí rodina pomohla. pak bylo měsíc dobře a pak po 24tt nanovo…většinu dne proležet…jako bylo to chvílema na palici, brečela jsem občas, občas jsem tvrdila že to nedám…ale dá se všechno. povzbuzovala mě jedna známá co dokonce ležela 3 měsíce a nemohla ani vstát na wc - a nakonec donosila.
Takže si věřte a věřte že máte v sobě bojovníčky a vybojují si svojí první bitvu !!!! Sama vím jak mi tehdy jakákoli naděje a povzbuzení dělali dobře a dodávali sílu. TAk ráda povzbudím i já !!!a téměř pokaždý když ráno přijdu k postýlce tak si říkám „broučku tys tu málem nebyl, ale jsi tu“![]()
Tak to jsem myslela, že už mám vybojováno, a že až na divné pocity (ty mám asi v hlavě) se už nic nestane. Ono se dvěma prckama se ani ležet a odpočívat nedá, tak uvidíme co nás ještě čeká, já doufám, že už jen klid.
Díky za povzbuzení ![]()
Zdravím a oživuji téma. Jsem na konci 6tt a včera jsem byla na ultrazvuku, doktor mi prováděl vnitřní ultrazvuk. Od dnešního rána slabě krvácím, teď k večeru se to lehce zhoršuje. V příspěvcích nade mnou čtu, že to může souviset s podráždeným čípkem. Mohl ho mudr podráždit při vyšetření podráždit a stalo se to některé z vás? Manžel mě chce poslat na gyn ambulanci a mě se tam popravdě moc nechce. Díky za reakce.
tak těžko říct, záleží na té intenzitě krvácení, pokud je to fakt krev, tak bych asi jela
dr. tě zkoukne a nejspíš napíše utrogestan ![]()
jinak mě když dr. dělá nějaké vyšetření, které může mít za následek krvácení nebo špinění, tak mě na to vždycky upozorní, zrovna před týdnem jsem byla na stěru cytologie a říkal mi to. tobě k tomu nic neřekl? co se týče utz, tak nevím, jestli ten zrovna může podráždit čípek ![]()
Anonymní píše:
Zdravím a oživuji téma. Jsem na konci 6tt a včera jsem byla na ultrazvuku, doktor mi prováděl vnitřní ultrazvuk. Od dnešního rána slabě krvácím, teď k večeru se to lehce zhoršuje. V příspěvcích nade mnou čtu, že to může souviset s podráždeným čípkem. Mohl ho mudr podráždit při vyšetření podráždit a stalo se to některé z vás? Manžel mě chce poslat na gyn ambulanci a mě se tam popravdě moc nechce. Díky za reakce.
já po kazdém vnitřím utz špinila..a vše je v pořádku..zaláží na tom jak dlouho by si špinila nebo jaka by byla intenzita krvácení.. ![]()
Pokud je to už od rána a ještě se to zhoršuje,tak bych se radši šla někam ukázat.Já tedy krvácela z čípku několikrát,ale vždycky to bylo nejdřív silné krvácení (čerstvá krev) a postupně se to zmírňovalo,nejdéle to trvalo dva dny,ale ke konci už to bylo jen slabé.Taky záleží na tom,jestli jsi celý den podstivě ležela.Vnitřní UTZ určitě taky může čípek podráždit.Držím palce,ať to nic není.
Je pravda, že po každičkém vyšetření na gyndě jsem měla pár dní špinění, někdy i s trochou krve, tak je možný že jsem na vnitřní vyšetření citlivější. Teď už to skoro přestalo, na gyn ambulanci jsem se bohužel nedovolala, tak si počkám do rána a kdyžtak zavolám svému lékaři. Doufám, že ráno už nic nebude, trochu mě to znepokojuje.