Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj mám dotaz. Jsem ve 38 tt a dnes jsem byla na kontrole, vše ok. Po vyšetření jsem začla krvácet, dr mi dala vložku se slovy že je to normální. Pak jsem šla na pásy a ona že me pak jeste zkontroluje jeslti to přestalo. A přestalo. Jenže cestou domů se to muselo zase zpustit protože jen co jsem přišla , šla jsem na wc a zase krev
Je to vážne normální, míváte to taky?? Díky ![]()
Po kontrole je to normální… nemělo by to být moc spíš takové špinění… takže hlavně klid ![]()
No když ti někdo hrabe na čípek, tak to může být, čípek je hodně překrvený, stačí šťouchnout a praskne cévka.
Mimochodem, v tomhle týdnu je vnitřní vyšetření naprosto zbytečné, už nehrozí případně předčasný porod, někdy v průběhu příštích 4týdnů porodíš, to ti můžu říct i já takto na dálku, akorát je to o zanesení infekce. ![]()
Bych milé paní doktorce zavolala a otravovala, ať si řeší, co sama způsobila ![]()
Mě bylo řečeno, že pokud je jasná - čerstvá krev, tak mám jet do porodnice. Tmavá - hnědá nic nemusí znamenat.
@Gladys Fakt??
já myslím, že je vnitřní vyšetření v tomto týdnu běžné..já jsem chodila od 36tt na kontroly do porodky a každý týden mne tak vyšetřovali.. ![]()
@fia80 Souhlas! taky tak ![]()
Pokud by to nepřestalo, ta raději jeď do porodnice. Raději zbytečně, než pozdě, ale myslím si, že to bude ok. Nedávno jsem četla, že krvácení ke konci těhotenství je v podstatě v pořádku, ale raději než se stresovat, tak si tam zajeď. Bude to ale určitě vše v pořádku. Držím palečky:))
Tak ja takhle trochu krvacela, jela jsem do porodnice a tam mi vyvolali porod, myslim, ze bys tam mela jet se ukazat.
Já osobně bych krvácení nepodceňovala, raději bych jela do porodnice, nebo zavolala doktorce. A souhlasím Gladys, také mi to přijde zbytečné nezažila jsem to ani v prvním těhu, aby mě vyšetřoval doktor vnitřněv takhle pokročilém stádiu
Ahojky,
já taky krvácela,červeně,raději jsme jeli do porodky,nechali si mě tam na pozorování…
Já bych taky jela do porodnice nebo každopádně zašla za mudrou. Já jsem taky krvácela v 37tt a měla nízko položenou placentu. V mém případě, to totiž mohlo znamenat, že se placenta začala odlučovat. Nakonec se to nepotvrdilo, zůstala jsem v porodnici a rodila 38+2 CS, právě kvůli té placentě.
Nepodceňovala bych!
@Dorka_X ano, je běžné, ale v tomto tt není potřeba. Je to jen naše zvědavost a myslíme si, že můžem ze stavu čípku a porodních cest vyvěštit, kdy žena porodí, přitom stav se může změnit z hodiny na hodinu…
@Gladys píše:
No když ti někdo hrabe na čípek, tak to může být, čípek je hodně překrvený, stačí šťouchnout a praskne cévka.
Mimochodem, v tomhle týdnu je vnitřní vyšetření naprosto zbytečné, už nehrozí případně předčasný porod, někdy v průběhu příštích 4týdnů porodíš, to ti můžu říct i já takto na dálku, akorát je to o zanesení infekce.
Bych milé paní doktorce zavolala a otravovala, ať si řeší, co sama způsobila
tak,tak, me to tez dr rikal,ze je uz zbytecne vysetrvat,jen se me zeptal jak se citim,zmeril brisko a dal nic
No tak já jsem spíš jen špinila a malilinko zakrvácela a ikdyž jsem si byla skoro jistá že to nic není tak jsem si na tu ambulanci zašla.doktor řekl že to nic není,ale při jednom mi udělal hamiltona(teda myslím,neřekl to),no a ten večer jsem dostala kontrakce takže já bych prostě jela.jinak stav se opravdu mění ze dne na den.v ten čtrvtek jsem byla otevřená na půl cm a druhý den ráno už na 6 ![]()
me se to zatim nestalo..ale taky jsem slysela, ze tedka ke konci je to normalni ![]()