Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, ženy - potřebuji radu, dcerka si odmala před spaním cucala paleček, dudlíka nechtěla ani jako miminko - teď ve dvou letech a osmi měsících jí najednou natekl a je stále zarudlý s rudými flíčky, jakoby „krvavý“ - použila jsem to tedy s úspěchem proti ní s vysvětlením, že paleček je nemocný a nesmí ho cucat, aby se uzdravil
Sice to zabralo, nejen před spaním, ale i v noci podvědomě ví že nemá a do pusinky ho nestrká, ale už je to pár dní a paleček se nemění - měli jste to někdo také tak? Mám jí ho něčím mazat? Je to opravdu ošklivé, i když jí to nebolí - pomoc…
Asi zajdeme, snad nám tentokrát poradí a nedostanu zase akorát vynadáno ![]()
Můj syn necucal palec, ale místo mezi palcem a ukazováčkem, takovou tu kůžičku. Tenkrát mi doktor řekl, že si tam dělá něco jakoby „cucflek“ a že mu to bude mokvat. Tenkrát jsem pokaždé co jsem ho viděla, že se chystá strčit tu ruku zase do pusy, dala do ruky nějakou hračku. Večer měl v postýlce lvíčka a řekla jsem mu, že ho musí taky uspat, ale tím že ho bude hladit. Za jak dlouho ho to přešlo si už nepamatuju, je to 13 let, ale přestal. Poradila bych se s doktorem.
@vlocka73 - to je přesné, vypadá to jako ošklivý cucflek - ale má to suché, nemokvá jí to. Budu doufat, že nám tentokrát dětská poradí, místo uštěpačných komentářů ![]()
@rusalkaXXL - Přemýšlím jak na takovou doktorku vyzrát. Jestli třeba nemá nějaká kamarádka jiného doktora a nedalo by se konzultovat s někým jiným. Když nebude malá cumlat, pořád bych chválila a asi i dávala odměny. Neříkám, že to určitě zabere, ale už jen to vědomí, že jsem zkusila co šlo a můžu doktorce říct, že jsem vyzkoušela co jsem mohla
…
@vlocka73 Malá je rozumná, nechala si to vysvětlit a už ho do pusinky nedává - koukala jsem jako blázen, že si to uvědomuje i ze spaní
Místo toho si drží hadrovou plínku a druhou ručičku si dá pod bradu
Něco na to být musí, přeci jí nezůstane tak ošklivej ![]()