Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezký den, potřebovala bych poradit, jestli máte někdo podobnou zkušenost. Své 2 syny jsem každého kojila 2 roky (bez jakýchkoli problémů) a chvíli po ukončení kojení 2. (začátkem dubna tohoto roku) jsem začala pozorovat, že levé prso je jaksi větší, nafouklejší, bolestivější, tvrdší a postupně začalo z něj vytékat (po zmáčknutí ať už úmyslném, nebo nevědomém) jakési mlezivo postupně s příměsí krve. Jedná se vždy o pár kapek za den. Za určitou dobu jsem vypozorovala, že tyto příznaky se více projevují před a v průběhu menzes, ale ani poté nevymizí zcela. Samozřejmě jsem byla u gynekologa, ten mě vyšetřil - prý pravděpodobně důsledek kojení, časem se srovná. Byla jsem také na ultrazvuku - vše v pořádku, ale prý stejně počínající zánět nezachytí. Také jsem byla ve specializované poradně, ale opět prý z jejich pohledu vše v pořádku. Na kontrolu mám jít za půl roku, ale teď už začala vytékat (kapat) jen krev, bez příměsi onoho „mleziva“. Prso je občas i bolestivé, ale po většinou spíše citlivé. Jsem z toho všeho velmi nesvá, prosím, napište, jak to vidíte vy. Děkuji
nacpat se znova do poradny nebo ke gyndaři s tím,že se to zhoršilo - dramatizovat situaci ! Vylíčit to Dr v nejhorších barvách (šílená bolest, potoky krve…), bude tě muset poslat na kontrolní UZ nebo mamografii dřív než za toho půl roku. Stojí to za to trošku panikařit, než později litovat.
Děkuju za odpověď. To jsem měla v plánu, jako na potvoru má můj gyn. tento týden dovču, ale v úterý mě tam má jak na koni. Ovšem s tou dramatizací nevím, nevím. Nemám na to talent - to možná můj 5letý syn ![]()