Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Pajule22 píše:
Ja zas miluju líčka z kralikaa kazdej se mi divi
Pajule, ty jsou výýýborný!! ![]()
Pajule22 píše:
Ja zas miluju líčka z kralikaa kazdej se mi divi
My to jedli v dětství. Máma dala vždycky hlavu vařit do polívky a pak jsme to vydloubávali. Teď už teda králíka nevezmu do pusy ![]()
Přítel je kuchař a nedávno to je doma uvařil.Je to boží maso!!!Dělá je stejně jako Zdeněk Pohlreich.
Jo,to my jsme doma byli tri holky a vzdycky se delal jeden kralik,nekdy maximalne dva
tak jsme se pak o to primo rvali,kdo to bude mit ![]()
Jinak kralika nemusim,ale ty licka snim fakt s chuti ![]()
Příspěvek upraven 17.03.11 v 19:35
Díky za odpovědi, holky ![]()
Králičí líčka znám, ale to je jednohubka ![]()
jo jo máš pravdu je to maso z „tváře“… je jemné a dobré, ale já osobně jsem ho ještě nedělala
lucienne píše:Až příjde z práce,tak ti napíšu.Já nevím
Atanerko zavidim přítelea kde je teda sehnat prosim?
Nedávno jsem slyšela o tom, že sehnat právě líčka je u nás skoro nemožné kvůli nějakým veterinárním předpisům, prostě se to do prodeje nedostane… možná se pletu, no. Ale jestli je to pravda, tak by jediná možnost byla nějaká domácí zabijačka, nebo nějaká ekofarma nebo tak něco… ![]()
Vivik píše:
Nedávno jsem slyšela o tom, že sehnat právě líčka je u nás skoro nemožné kvůli nějakým veterinárním předpisům, prostě se to do prodeje nedostane… možná se pletu, no. Ale jestli je to pravda, tak by jediná možnost byla nějaká domácí zabijačka, nebo nějaká ekofarma nebo tak něco…
To mi příjde divný.V posledních dvou prací je normálně vařili
Schválně se ho zeptám.Z práce příjde ve 22:45Hod
No škoda, že tak stará diskuze. Možná už se nikdo nezačte.
Líčka jsou super a opravdu z „tváře“ a koukám tady někdo i z ryby - opravdu moc dobrý a chutný kousek.
V Praze jsou například u Pavlise za 200/kg.
Hovězí líčka jsou svaly umístěné na obou stranách lícních kostí krávy. Poslední dobou se tato delikatesa stává velmi moderním a často vyhledávaným pokrmem v luxusních restauracích. Toto maso se běžně užívá ve francouzské i italské kuchyni. Používají se nejen líčka hovězí, ale také telecí. Vepřová líčka se v Itálii přidávají do různých salámů.
Prosím takhle mají vypadat hovězí lička? Jsem je dneska koupila prvně a jsem naštvaná
není tam žádné maso jen takové divné pod tou kůži. Tohle je asi jen vnitřek tlamy nebo co
zvažuji to jít vrátit ale nerada bych jela 10kilometrů a ještě byla za blbku.
@Kachnicka25 píše:
Prosím takhle mají vypadat hovězí lička? Jsem je dneska koupila prvně a jsem naštvanánení tam žádné maso jen takové divné pod tou kůži. Tohle je asi jen vnitřek tlamy nebo co: zvažuji to jít vrátit ale nerada bych jela 10kilometrů a ještě byla za blbku.
A co jsi čekala? Líčka = tváře, zkus se podívat na svoje, co to tak asi může být. ![]()
@Kachnicka25 taky nechápu co jsi čekala, kde by asi byli líčka jinde než na tvářích ![]()