Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Zumpa píše:
Prodal bych to sám a na zlodějské realitky bych se vybodl.
Presne, realitky jsou zbytecnej a prodrazenej meziclanek.
@ReginaZ píše:
Jasan, řekla, že to prodám za cenu, kterou já uznám za vhodné, načež makléřka měla argument, že se to neprodá, že to je moc, proto sem oslovila další RK a ty to viděli stejně jako já. Díky za tip s krátkou výpovědní lhůtou. 21C a Bidli nabídli 6 měsíců. To je dlouho.
Pribuzny prodadaval byt, realitky, bylo jich nekolik na obhidce, mu rekli ze je to vysoka cena a navrhli o 30 tisice euro nizsi. Na nasi radu si dal inzerat sam, vybodl se na realitky, navysil cenu o 40 tisic euro a prodal byt do mesice primemu zajemci. Realitaci casto navrhuji nizsi cenu, protoze chteji rychle prodat, at jim to nevyfrnkne jina realitka.
@jannina1 píše:
Toto je strašná hloupost napsat protože Remax má rozvětvené franšízy a spoustu realitních kanceláří, jen mají hlavičku Remax. Jinak si to každý dělá po svém. Spíš záleží na jednotlivém makléři. Stačí se podívat co mají za jménem Remax, to je jméno té realitní kanceláře.
Právě proto, že vetsina RK pracuje jako francizy a realitaci se tam točí jak na kolotoči
U Real maji v Brně skvělý právní servis, realitaci taky korektní. Prodavala jsem byt v roce 2015, v roce 2021 mam jejich pravnik delal smlouvu na jeden objekt, který jsne kupovali, vloni jsme s nima delali další koupi plus pronajem. Vse korektně, narozdil od jiných makléřů.
@ReginaZ prezentace dronem to je blbost jako blazen. Ten kdo kupuje nemovitost potrebuje jiné informace, než pohledy z dronu…
Už tohle vypovídá o té realitce své
@jannina1 píše:
Zase u makléřů je výhoda v tom, že oni platí nějaký paušál na srealitách a čili je jim jedno kolik inzerátu budou inzerovat. Takže pro ně je logický výhodné to alespoň zkusit. Jako soukromá osoba zaplatíš docela pálku, mám dojem že to je okolo 90 Kč kč za den.
To je hezké, ale když prodáváš barák za třeba 6M, tak 3% je 180tis. Děleno 90Kč je 2.000 dnů. To je 5,5 roku. Marže realitek jsou neadekvátní dobytkárna.
@Anais Brno píše:
@ReginaZ prezentace dronem to je blbost jako blazen. Ten kdo kupuje nemovitost potrebuje jiné informace, než pohledy z dronu…
Přesně. Plus ty šílené videoprohlídky.
Pokud chce clovek byt prodavat sam, musi se v tom vyznat. Vetsina lidi byt bude financovat z cizich zdrojů a ono vyřízení hypo, dat vsechny doklady správně na katastr neni taky jen tak…
Smlouvu udělá pravnik, ale smlouva se vetsinou pripominkuje a upravuje a to bude toho prodavajiciho taky neco stát. Plus cas strávený na prohlidkach… S dobrou realitkou a maklerem bych strach neměla ani jako prodavajici ani jako kupující
@ReginaZ Ano, mám, a proto píšu spíše o výběru konkrétního makléře.
@Anais Brno píše:
Jak u které nemovitosti. Konkrétně u té mojí je dron dobrý, jsou tam velké a nově postavené prostory k podnikání, které nejsou z venku z ulice moc vidět.
@ReginaZ tak pokud máš nemovitost s komerčním využitím, tak si vyber RK a makléře, který se specializuje na komerční nemovitosti ![]()
Z jakého jsi kraje?
Děkuji všem za reakce a přínosné podněty. Úschovu si samozřejmě nechám jinde než v RK, v tom jsem měla jasno. Provize je z důvodu vyšší ceny nemovitostí sice velká, ale půjdu přes RK. Hodně lidí v ČR je konzervativních a bojí se jít do koupě bez RK. Chtěla sem spíš vědět konkrétní info k těm výše jmenovaným RK.
@Anais Brno píše:
@ReginaZ tak pokud máš nemovitost s komerčním využitím, tak si vyber RK a makléře, který se specializuje na komerční nemovitosti
Z jakého jsi kraje?
Brno
@ReginaZ tak zkus si dát schůzku z tím Real Spektrem. Fakt jsem byla vždycky spokojená právě s brněnskou pobočkou.
Právní služby na jedničku, když jsem si nechávala posoudit první smlouvu, tak mi právníci z jiné právní kanceláři řekli, pokud je to od Muzikáře, tak tam chyba nebude, což mluví za sebe.
Ono, nejde jen o tu prezentaci, ale i o jednání toho realiťáka.
Nikdy mě netlačili do exkluziv smlouvy.
Jednají korektně, netahají tě za nos. Jednala jsem s Hilšerem a před tím s paní Goliášovou.
U Muzikáře mají právníka p. Žišku a ten nám u koupi jiné nemovitosti ( nešlo to přes Spektrum ), byl to develop project ušetřil dobrých 300 tis.
Hodně štěstí
Doporučuji Remax. Asi je to kus od kusu, ale moje RK mi zvedla požadovanou cenu malého objektu o 25%. Nemusela jsem dělat nic, jen jsem jim dala klíče do ruky. Provizi jsem zaplatila ráda, protože si na ni vydělali zvýšením ceny. Uměla bych to i sama, ale za ty nervy a čas mi to nestálo. Předtím jsem zkoušela jednoho samostatného makléře a to byla tragédie.
Vis kolik penez nacpes realitce a muzes je mit ty, pokud si koupis - prodas nemovitost sama, vzdyt to nezvladne jen analfabet.
Jdi za pravnikem, udela ti zmlouvu, penize od kupujiciho se daji do notarskeho depozitu a notar je vyplati prodavejiciu az po podani navrhu na zapsani do katastru, nebo az po zapsani nemovitosti do katastru. Tak vyloucite riziko podvodu, zmlouvu ti vypracuje pravnik, ty jen podepises. Dej si inzerat, napis do inzeratu, ze realitky se vylucuji, ze s nimi nejednas, at te neotravuji a mas to.
A uz teda, pokud fakt potrebujes realitku, tak jim proboha nepodepisuj exkluzivitu.
Příspěvek upraven 24.11.22 v 15:07