Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pro oblast Teplic nedoporučuji spolupráci s RK Aja, která minimálně v jednom případě neinformovala zájemce o skutečném stavu převáděného bytu, kde zamlčela rekonstrukci bytu provedenou bez souhlasu vlastníka, bez dokumentace, bez revizí a klidně tuto DB prodávala jako rekonstruovaný za mnohem vyšší cenu. Makléřka tvrdila, že by družstvo stav nesdělilo - sdělilo, jenže o žádné rekonstrukci nevědělo! Po reklamaci přestala komunikovat, stejně jako původní majitelka. Provize 30 000 Kč…
@smile_xxx píše: Více
Také MM reality nemohu doporučit, nutí klienta podepisovat dokumenty digitálně, aniž by si je dopředu přečetl, kupující musí podepsat velmi a nadmíru detailní dotazník o původu peněz, za které si chce nemovitost koupit. Soukromá firma se dovolává na evropské Nařízení, ale to není pravda, tak detailní info nepožaduje a MMR ani MF ČR to ignorují. Soukromý subjekt tak má k dispozici velmi detailní informace o Vaší finanční situaci, které kombinuje s řadou osobních údajů. Nedoporučuji s touto RK spolupracovat. Je výhodnější zaplatit právníkovi za zpracování smlouvy i úschovu.
Kupoval jsem přes Bidli RD v insolvenci, no pominu že všechno trvalo neuvěřitelně dlouho. Ale podle smlouvy měli do deseti dnů od přepisu vymazat na katastru zástavy, a po roce pořád nic Tak jsem to nakonec musel vyběhat a vyřídit sám, vložit do katastru a zaplatit taky sám. Při žádosti o proplacení kolku dělají páni realitáci z Bidli mrtvého brouka, jak ing. Jiří Lejnar tak Jan Verner. Nedoporučuji
@ReginaZ píše: Více
S tím dronem je to na houby, alespoň z pozice kupující. Já jsem ráda, že makléř se vykašlal na dron a dál do inzerátu fotky interiéru, dvorku ze země a tak. Kolikrát na Sreality vidím milion fotek z dronu a pak nic moc. Říkám si, jestli ta chalupa kouše, když se tam makléř bojí jít dovnitř. Hlavně, že ten, kdo si to koupí, bude potřebovat jít dovnitř a ještě za tu možnost hodně zaplati. Tak jestli si tu nemovitost vůbec někdo koupí, když se tam každý bojí. Takový ty drony, mapy, vizualizace jsou hlouposti, podstatný je interiér, exteriér se většinou dá zjistit na panoramatu v mapách, ale virtuální prohlídka je možná jenom na realitach. Takže mě by inzerát bez interiérů akorát odradil. U současného baráčku mě hodně inzerát s fotkou interiérů dost nasměroval k tomu, na co se před koupí zeptat.
@Stajasper211 píše: Více
No, oni makléři teď používají jinou známku jejich deblity - obrázky generované umělou inteligencí.
U nás v inzerátech často vypadají byty líp na fotkách než naživo (drony, AI úpravy). Když už řešíte RK, zkuste si před prohlídkou vyžádat aktuální výpis z katastru a evidenční list od SVJ. Ušetří to čas, když se ukáže, že realita je jiná než marketing. Sám teď skládám malý nástroj na ověření bytu v Praze, jde o věci jako povolení a katastr.