Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den, jsme ve 3 měsícu těhotenství a už mám rozhodnutá 2 jména ale nevím přesně jaký, pomozte mi s výběrem prosím
Z těchto dvou jednoznačně Elena. Oblíbenost jména Eliška jsem nepochopila, pro mě jedno z nejošklivějších. Obě jsou velice častá, skoro každá holčička je Eli / Ela, Ella, Eliška, Elena, Elizabeth/.
Elena - krásné jak pro malou Elenku, tak pro dospělou Elenu. Eliška bych se jmenovat nechtěla. Nemám ráda, když mě jako dospělou ženu někdo oslovuje zdrobnělinou a taková Eliška nemá na výběr ![]()
@Agnesk píše:
Eliška. A závidím rychlý výběr, my ještě nezačali (19tt)
Agnes. Chtěla jsem moc, ale neprošlo přes manžela.
@Lucy75 píše:
Elišek je mooc, moc, moc.. Elenka je hezká
Elenek je taky moc, moc, moc a vsechno jsou to nakonec Eli.
Áá…. Další Eli….
Kolik jich ještě budeeee….
Nicméně jsem pro Elenu.
Z tohohle vyberu bych dala elenu, ale jsou to dost častá jména, premyslela bych dal, mas ještě půl roku čas ![]()
@Laurina6969 píše:
Dobrý den, jsme ve 3 měsícu těhotenství a už mám rozhodnutá 2 jména ale nevím přesně jaký, pomozte mi s výběrem prosím
- Eliška
- Elena
ani jedno, to už je za dva dny třetí diskuse, kdy maminka píše, že chce dát Elišku nebo Elenu
![]()
v kalendáři je minimálně 150 dívčích jmen, pak jde dát i jména mimo kalendář, a všichni dávají dvě nejčastější jména jako by byly jediné na světě - psala jsem to tady včera - mí kolegové mají celkem 7 dcer, z toho 4 jsou Elišky,
je škoda, že lidé nemají trošku větší fantazii a dávají pořád to, co všichni, ty holky budou pak také nešťastné, že mají tak tuctové jméno a jsou v každé třídě 4 Elišky a 3 Eleny, k tomu pár Ell a El
@Agnesk píše:
Eliška. A závidím rychlý výběr, my ještě nezačali (19tt)
no bodejť by to nebyl rychlý výběr, když vybrala nejčastější jméno za posledních 20 let ![]()
Nebo Ellen.Slo by jí říkat i Lenka, ale je to jiné jméno no.
Příspěvek upraven 14.11.23 v 21:24
Od včerejška další nováček, který zakládá přes kopírák podobnou diskusi? To je strašně nenápadné
.