Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, budem kupovat kočárek PHIL&TEDS , ale jelikož jsem ho neviděla na vlastní oči ,´tak se nemůžu rozhodnout , který typ máme koupit. Trochu mě to táhne k VIBE. Který by jste si vybraly vy? A proč? Napište mi všechny vaše pro a proti. Moc díky všem
![]()
Mam Sporta. Rozhodla sem se podle ceny, vyzaduju prakticnost ne luxus. Navic nevim jakej to je, ma brzdu na madle a holky s tim mely problemy, samo se to zabrzdovalo. Sport mi pride jednoduchej a uplne mi staci ![]()
Ahoj, my máme taky Sport, ale v reklamaci
Dodali nám ho se špatnou osičkou.
Nicméně to, na co ses ptala - ty rozdíly jsem kdysi vypsala tady, je to někde uprostřed stránky:
https://www.emimino.cz/…ankovani/20/
Jinak proč já se rozhodla pro sport - je sice užší než Vibe, ale má delší to přídatné sedátko, což je vzhledem k velikosti syna docela podstatné. Byl to pro mě nejdůležitější parametr. A pak hlavně taky cena. Jinak co se brzd týče, tak Sport má tu nožní a co jsem ji měla možnost zkoušet, tak drží opravdu dobře. Vibe má sice ruční, ale ne přibržďovací (to by pro mě byl důvod pro koupi), prostě zmáčkneš čudlík a kočárek naráz zastaví. No a další rozdíl je v boudičce. Lepší boudičku má Vibe (je dost podobná klasické), Sport má takové stahovací cosi. Ale my jezdíme se staženou boudičkou i tak, takže to jsem fakt neřešila. Jo a teď mě napadla ještě jedna věc - nákupní košík. U Sportu se po straně odepne cvoček a krásně se do něj dostaneš. U Vibe to prý nejde. Jinak ale zase u Vibe jde odendat potah a u Sportu ne.
Prostě si musíš vybrat, co je pro tebe důležitější (Vibe je samozřejmě designově lepší, ale myslím, že u nás na malým městě se lidi otočí i za Sportem
).
Přeju dobrou ruku při výběru a sama vím, že to není jednoduché rozhodování.
Jako na vyprani na Sportu potah taky odmontujes, jenom v nem zustanou ty vystuhy, ale ja to stejne dam prat do pradelny. ![]()
Fakt se to dá sundat? Tak to je super, já nějak nepřišla na to, jak. Ale je fakt, že jsme ho měli doma asi jen 24hodin. Snad už ho brzo budem mít zpátky nebo mě šlehne, nemůžu se nikam hnout ![]()
JA mela Dashe a byla jsem spokojena.
Jedine co mi vadilo, byla ta brzda- v rukojeti, muselo se to ohnout az dolu- kdyz chtela dcerka kocarkovat- tak nemohla- bo kocar se zabrzdil
Jeste sem to necundavala, ale jsou tam sroubky, sundat se to urcite da, videla sem i prodavat sport po nahradnich dilech - kostru vrsku, spodku, strechu kosik, latku atd. od jednoho cloveka, takze to asi rozebral a doufal, ze na tom trhne vic jak v celku.
děkuji za diskuzi taky se přiživím jestli mohu
ani mě nějak nenapadlo že by mezi nima mohl být tkaový rozdíl ![]()
Hlavně jukněte i na tu diskuzi, na kterou jsem dávala odkaz na začátku. je tam spousta holek, která vám pomůže zjistit co a jak by vám vyhovovalo nebo nevyvohovalo.
amabilis už jsem koukala díky moc
zatim jen na porovnívací tabulku ale určo pročtu pořádně:)
Ahoj, my máme vibe. Manžel ho nakonec zvolil, protože se mu v porovnání s ostatními verzemi v obchodě zdála nejkvalitnější konstrukce. S brzdou na rukojeti problém nemám, docela mi vyhovuje, jen výjimečně si kočár omylem zabrzdím, když na něj zatlačím celým tělem
Ale je opravdu nutné promazávat to přední kolo, aby snadno zatáčelo.
Zdravím, ožuvuji diskuzi.
Potřebuji sehnat sporťák, uvažuji nad Phil&Teds Navigator nebo Dot. Máte některá? Prosím o zkušenosti a postřehy. Jde mi hlavně o jízdní vlastnosti, jestli se nezasekne v každém hrbolu.
Podědila jsem Peg perego pliko switch easy drive a fakt blbý. Kdybych jezdila jen autem a po obchoďáku, tak boží kočár, ale strašně se s nim po městě nadřu. O sněhu nemluvě, ve 2cm prakticky nepojízdný.