Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky,rozmyšlím co stěchto kočárku koupit.Tak vás moc prosím kdo z těchto kočárku máte poradíte ktery je ten nej?
casualplay S4
jané slalom pro 2008
peg perego trojkolka.díky moooooc
Ahojky,
osobně bych do trojkolky nešla…nemají dobré recenze,
my pořizovali Moon S4, koukni…doporučuji ![]()
Teufi já mám trojkolku Peg Perego GT3 a zatím naprostá spokojenost - krásně se s ním jezdí, brzdu má na rukojeti, tak ji člověk neloví někde u koleček.
Akorát je na něj potřeba fakt velký kufr, ideálně kombík a patří mezi těžší kočáry, ale díky tomu je zas stabilní.
Co znám lidi, co mají Slalom nebo GT3, tak si to chválí. Já bych šla do Slaloma, protože bydlíme na kopci a je lehčí, jinak bych se rozhodovala těžko
Možná bych zvolila GT3, protože bude mít (si myslím) vyšší zádovou opěrku a starší typy (nevím, jak nové) mají super pásy, ve kterých se může dítě vyklánět a nemusí sedět opřené a přikurtované - mám je na golfáči a jsou boží ![]()
Ahoj,
tak já narozdíl od první odpovědi nedám na trojkolky dopustit. Nečetla jsem možná recenze, ale trojkolku mám doma už třetí ![]()
Pro syna jsem měla Jané Slalom 2004 a když jsem loni vybírala pro dceru, tak jsem na (pro mne) lepší kočárek nenarazila. Takže máme opět Slalom tentokrát 2008. Je to kočárek velice prostorný, výborně ovladatelný, lehký. Opravdu super.
Měla jsem teď přes léto Quinny Buzz kvůli otočné sedačce, která mi na malé mimčo chyběla. Jezdilo se mi s ním sice dobře, ale ve srovnání s Janéčkem je překvapivě hůře ovladatelný a hlavně se mi sekalo to přední dvojité kolečko. Včera jsem vytáhla opět Slaloma a jízdu s ním si fakt nemůžu vynachválit.
Casualplay S4 má známá a zatím je spokojená, ale jezdí s ním jen 4 měsíce. Vím jen, že sporťák je menší a má kratší zádovou opěrku, ale je krásný. Diskuze o Casualplay: https://www.emimino.cz/…ay-s4-22792/
PP GT3 je až skoro teréňák, má spoustu vychytávek a holky co s ním jezdí si ho dost pochvalují. Ovšem pro mě těžký a velký (nevešel by se do výtahu). Je tady o něm dost obsáhlá diskuze: https://www.emimino.cz/…-2007-15345/
Tady diskuze srovnávající:
Slaloma a PP GT3 https://www.emimino.cz/…m-pro-16255/
Casualplay vs. Slalom https://www.emimino.cz/…lalom-20350/
Trojkolka je úplně v pohodě, já nevím, co je to proti ní za hysterii ![]()
lucinka000 píše:
Ahojky,
osobně bych do trojkolky nešla…nemají dobré recenze,
my pořizovali Moon S4, koukni…doporučuji
jak to myslíš, že nemají dobré recenze,? ![]()
přeci nejde soudit trojkolky jako typ kočáru podle pár recenzí.. a ba právě naopak, recenze mají trojkolky skvělé..
stejně jako 4 kolky.
stejně jako golfky..
jde spíše o konkrétní značku kočáru, o typ,..
a pak hlavně o to, co komu více vyhovuje. já bych 4kolku s otočnými předními koly nechtěla stejně urputně, jako někdo odmítá trojkolku.. ![]()
Casualplay má menší sedák - má nejkratší zádovou opěrku ze jmenovaných. má ruční brzdu na zadní kola, přední dvojkolo, do kterého se hodně chytá sajrajt, kolo často vibruje. není nejlehčí i přes papírovou lehkou váhu, je to jen váha podvozku. vložka se chytá suchým zipem, takže u živějšího dítěte sklouzává..
Jané 2008 - hodně míst apro dítě, prostorný sedák, některým dětem ale vadí a hroutí se ke straně.. 09 má lepší vložku pro menší dětí.. 08 mívala hrozný průhled ve stříšce, kterým na dítě moc svítí.. a navíc v mrazu tendence praskat. Jané obecně padá brzda zadní.. prý satčí nechtat jednou spravit ..kočár je nejlehčí z těch tří…
brzda na přední kolo.
PP - asi myslíš GT3
prostorný kočár, poholdný pro dítě, docela těžký ale stabilní, zvláštní ruční a nožní brzda - spojení těch dvou, nožní je aretovaný ruční.. překlápěcí boudička před dítě. takový celý větší.. často vrže mi přijde.. obrovský košík..
odkazy na diskuze dávali jiní.
záleží na tom, pro jak velé dítě, do jakých podmínek, jestli potřebuje lehkost nebo ne, atd. zkus se trochu víc rozepsat..
Já na trojkolku nedám dopustit, manipulace super
jde prostě o zvyk
Paradoxně právě s trojkolkou projedu v terénu kde co - v nejhorším případě jedu jen po tom předním - tím to ,,vyslalomuju,, a zadní přizvednu. Prostě ![]()
Máme tenhle ![]()
Otočné sezení a pevná zádová opěrka. Jak píše Nataša o tom sklouzávání ve straších modelech Jané - tak v tomhle to nehrozí. Je sice užžší, ale dítko je tam stabilní ![]()
mám 3 kamarádky s Casualplay a všechny několikrát reklamovaly a kočárek mi tudíž nedoporučily…
2 kamarádky mělay Jané a jen jedna nenáročná reklamace… a naprostá spokojenost..
Ja mam casual s4 a jsem spokojena. Hlavne se mi porad libi nejvic ze vsech kocarku. Predni dvoukolo povazuji za stabilnejsi nez standartni trikolku, ale nemohu posoudit, jiny kocarek neznam. Jedina nevyhoda pro mne byla ze kluk 6m je uz ve sportaku na lezaka, protoze do korby ho s fusakem uz nedam. Pokud ale budes rodit v zime je to v pohode.
Ja hlasuji pro casual s4 ![]()
ahojky ja taky neslysela o trojkolkach moc dobryho pry se prevraci a nejsou stabilni, ale moc tomu neverim a presto sjem si trojkolku koupila…teprve v breznu se nam ma mimi narodit ale kocarek uz mam doma v pokojicku, je pravda ze jsem s nim jezdila zatim jen po pokoji ale krasne se s nim jezdi je lehounkej a otaci se o 360°na miste..Mam Chicco S3 2010, popravde nemuzu rict jak sjem s nim spokojena protoze jak pisu jeste neni vyzkousenej, ale vybavu ma suprovou a konkretne na tento kocar jsem slysela samou chvalu, jedina nevyhoda ktere jsem si vsimla je ze se nedaj polohovat nozicky u sportaku.
Casual jak hcces se mi vzhledove mooooc libi ale jinak o nem nic nevim
Ahoj, mám Jane Slalom, kamarádka PP GT3. Jak jsem viděla PP, hned jsem říkala, že by to byl můj příští kočár
Je úžasný, vychytaný, ale těžký. Jak se skládá do auta nevím. U Jane mi vadí hůře přístupný koš pod kočárem a že je malý, GT3 má obrovský a super přístupný. Osobně nevím, který z těch dvou bych si vybrala příště, Jane má zase úžasně velký sporťák
Malému je 20M a krásně se tam vejde, segra má Teutonii a bohužel už ji malý přerostl..
.....jo holky, kdyby tak existoval DOKONALÝ kočárek co
to by si ho ale každá musela sestavit sama. Když je velký koš, tak je kočár těžký. Když je super vzhled, je zas sporťák krátký… Když je kočár lehoučký a má bezva sedačku, do košíku zas dáte prdlačku…
měly by si ho prostě maminky sestavovat podle sebe
už by s tím měl někdo jít na trh, to by byl trhák ![]()
presne tak Denny to sjem si rikala kdyz sme kupovali kocar, vybirala jsem si nakonec ze dvou kocarku a premyslela z jakych pozadavku ubrat…kez by se daly skloubit alespon 2 az 3 kocarky dohromad ![]()
To máš pravdu. Někde vždycky polevit musíš. já holt oželela to odpružení, jinak jsem spokojená ![]()