Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, zajdi do studia, kde ti něco zpracují, podle mě není ani jeden návrh šťastně volený..
Určitě číslo 1…Máme to přesně jak na 1 a spokojenost…V rohu pracovní plocha u sporáku je nepraktická. Lepší je rovná dlouhá plocha na přípravu a hned vedle sporák. Můj názor.
No nezdá se mi nic moc ani jeden. Nemáš tam pořádně žádnou pracovní plochu v kuse na přípravu jídla.
Když už tak bych vzala tu dvojku a upravila ji - do rohu bych přesunula dřez a udělala bych ho vyloženě jako rohový - tím ti vznikne asi ještě trochu místa před dřezem, stejně u něho nebudeš trávit mládí, když budeš mít myčku. Myčku bych posunula co nejblíže k dřezu místo koše. Ledničku bych prohodila se spíže ať ji máš blíž k pracovní ploše. Tímhle ti krásně vznikne kus pracovní plochy nad košem a myčkou. Vezmeš věci z ledničky opláchneš u dřezu pložíš do leva a můžeš připravovat jídlo. Špinavé nádobí opláchneš a hodíš hned do leva do myčky a nemusíš ho ještě kus přenášet a kapak po zemi
Minimálně takto bych to přeskládala já.
Návrh č.2 je logičtěji uspořádaný
vyndám potraviny (lednicce, spíž) upravím je (k tomu potřebuju vodu) a až pak pokračuju na sporák
@Myska0 píše:
Chtěla bych poprosit o váš názor k výběru návrhu kuchyně. Mám dva a už si nevím rady, který vybrat. Rekonstruujeme starší domeček, vchod je z chodby naproti stěně s lednicí je průchod do obývacího pokoje. Už si nevím rady
Jednička, ale myčku bych prohodila s šuplíky, aby byla blíž u dřezu. Nechtěla bych to špinavé nádobí ze dřezu tahat do myčky ještě přes „šuplíky“
@valkil píše:
Musí být dřez s odkapávací plochou, když máš myčku?
Ja treba nemyji uplne vse v mycce. Napr. brousene sklenicky umyji v ruce a dam okapat na tu plochu. Nebo kdyz treba jen neco nakrajim nozem a jen ho oplachnu, tak ho take dam okapat. Kdyby clovek myl v mycce vse, tak asi potrebna neni, ale jinak ano.
@valkil píše:
Musí být dřez s odkapávací plochou, když máš myčku?
Taky mi to připadá zbytečné. Odkapávací plochu bych zrušila a radši měla víc té pracovní.
Určitě dvojka, máme podobně a je to lepší v kombinace dřez - sporák
@Myska0 píše:
Chtěla bych poprosit o váš názor k výběru návrhu kuchyně. Mám dva a už si nevím rady, který vybrat. Rekonstruujeme starší domeček, vchod je z chodby naproti stěně s lednicí je průchod do obývacího pokoje. Už si nevím rady
Ahoj, tak jestli dobře chápu obrázky, tak na horní straně jsou dveře z chodby a na pravé straně vchod do obýváku. A co je na té spodní straně? Stěna? nebo tam je místo na jídelní stůl?
Já jsem řešila nedávno taky menší kuchyň a měla jsem podobné návrhy a pořád mě tam rozčilovala ta rohová skříňka, která je nejmíň využitelná a připadalo mi, že mám málo úložných prostor. Nakonec mi to navrh někdo jiný uplně jinak a to 2 pulty proti sobě. Proto se ptám co je na té spodní „stěně“ obrázku, třeba by to šlo vymyslet uplně jinak.
@Cuddy píše:
Ja treba nemyji uplne vse v mycce. Napr. brousene sklenicky umyji v ruce a dam okapat na tu plochu. Nebo kdyz treba jen neco nakrajim nozem a jen ho oplachnu, tak ho take dam okapat. Kdyby clovek myl v mycce vse, tak asi potrebna neni, ale jinak ano.
Souhlas. Lepší se mi ale zdá druhý dřez. Je to o zvyku. Dřív jsem měla odkapávací plochu (bez myčky) a druhý dřez mi připadal zbytečný. Teď to mám naopak jsem ráda.
Hmm tak já jsem zjitila, že třeba odkapávací plochu nepotřebuji vůbec, v myčce myju téměř vše…a když jsou jednou za čas ty zmíněné sklínky, klidně bych tam dala utěrku a nechala je okapat - mám odkapávací plochu a místo ní bych raději pracovní desku ![]()
Trochu v tomto oboru pracuju a za mě bych radila úplně jinak nebo aspoň tu dvojku
V první variantě je dost nešikovně ten dřez v rohu a ob šuplíky ta myčka, kam byste dali přívody pro myčku? Za šuplíky to bude vadit (hadice), budou muset být dva samostatné přívody - pro dřez a pro myčku), za myčku se nic nevejde.
Ve druhé variantě je zase málo místa.
A co to udělat ještě jinak?
lednice, pak 60cm skříňka se zvýšenou troubou, kde bude nad i pod troubou potravinová skříň, pak pokračovat 90cm kontejnery na středu s varnou deskou, vedle toho vyjde rohová skříňka cca 110cm s magickým výsuvem, na druhou stranu pak vyjdou šuplíky cca 75cm + 5cm výmez do rohu, 50cm dřezovka s odpadkovým košem a na konec myčka (zde počítat ještě 2cm na krycí bok k myčce?) Pracovní plocha by pak byla celkem velká přes celý roh.