Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
zajímalo by mě, který termín mám brát jako ten hlavní. Mám tři termíny podle MS mám termín 15.5., podle UZ mám termín 26.5. a podle pohybů mám termín 12.5. A vůbec nevím, který mám brát jako ten hlavní
Jinak v průkazce mám psáno, že dnes jsem 24+6. Tak já nevím
Poradíte prosím ![]()
Brala bych jako hlavní ten podle UTZ. Pokud třeba i víš, že míváš ovulaci později, tak je to úplně bez debat. ![]()
Termín dle MS je „podle pravítka“, nebere v úvahu délku tvého cyklu. Termín dle pohybů je „od plotu“, protože někdo pohyby cítí strašně brzo (je vemli senzitivní) a někdo zase až hodně pozdě (např. protože má placentu vpředu, která to tlumí atd.).
Tak určitě ne podle pohybů. To má každá jinak, podle toho se nedá určit nic.
Pokud je rozdíl mezi TP podle MS a podle UZV ve 12tt více než týden, platí termín podle UZV (ale jen podle toho ve 12tt). Tvoje průkazka se ale evidentně řídí termínem podle MS.
Který máš brát to nevím, snad jen kdyby jsi věděla cca datum početí. Mně brala doktorka termín porodu podle MS, i když podle ultrazvuku jsem ho měla dříve, u tebe je to naopak. Rozdíl máš ale veliký já měla rozdíl jen asi 4dny.
Nechápu proč mám tedy ale v průkazce psáno dnes 24+6tt. To bych teda měla být menší týden podle UZ… ![]()
Mě vždycky doktorka říkala že se bude řídit termínem podle UTZ z 12 týdne.Že je nejpřesnější ![]()
Ahoj, ten zásadnější termín by měl být dle UTZ. I když u mě vyšel termín dle pohybů
Každopádně bych byl cca 14dní před termínem z UTZ připravená na všechno(sbalená taška, nakoupené plenky a tatínek v pohotovosti) ![]()
AnnaP píše:
Nechápu proč mám tedy ale v průkazce psáno dnes 24+6tt. To bych teda měla být menší týden podle UZ…
Nevím proč se dr. řídí termínem podle MS, když platí to, co jsem psala výše. To se asi budeš muset zeptat jeho ![]()
U mě se to vždycky řídilo termínem podle ultrazvuku, podle ms mi doktorka termín nikdy ani nepsala…
U prvního prcka mi tam „lítaly“ cca 2 týdny, u druhýho měsíc…
![]()
AnnaP píše:
Nechápu proč mám tedy ale v průkazce psáno dnes 24+6tt. To bych teda měla být menší týden podle UZ…
Klid, prostě někdy v květnu-červnu porodíš.
Ne, promiň, teď vážně.
Důležité je to pro tebe jen v jedné věci: přenášení. Já jsem třeba věděla u obou těhotenství naprosto přesně, kdy jsem otěhotněla. Termín podle MS, ani UTZ však tomu neodpovídal. Takže doktoři už plašili, jak moc přenáším a kdesi cosi, ale já jsem věděla, že doopravdy nepřenáším. ![]()
To je jediné, v čem by u tebe braní termínu dle MS mohlo být problematické. Že dítě ještě „nebude upečené“, ale oni do tebe budou klavírovat, jak je potřeba porod vyvolat, protože jsi hroooozně moc po termínu.
Takže být tebou, tak se na to gyndaře zaptám, protože ty tam máš rozdíl 11 dní a to je podle mě hodně.
AnnaP píše:
záleží který UZ máš na mysli?? podle kterého ultra ti vychází termín na 26.5.?
quinny píše:záleží který UZ máš na mysli?? podle kterého ultra ti vychází termín na 26.5.?
no podle UZ, který mi dr dělala už na začátku těhotenství. Měla jsem v průkazce vždy psané týdny podle tohoto UZ, ale po tom co jsem jí řekla kdy začali pohyby a v ten samý den mi udělala další vyšetření UZ tak jsem tam měla úplně jiný týden. vůbec se v tom nevyznám… ![]()
tak to je vážně divný, protože to vážně vypadá spíš na ten termín podle UZ. Pohyby neřeší nic, to má každý jinak. Být tebou tak se na další kontrole poptám ![]()