Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj ostatní maminky. Zajímalo by mě, jak je to s výpočtem termínu porodu..Zda se řídit podle PM nebo podle UZ. Já měla podle PM rodit už 21.1., ale podle UZ až 27.1.Takže oba termíny jsem už stejně promeškala a miminku se nechce stále na svět:-( Tak už jsem z toho trochu nervní ![]()
Ahoj lékaři se řídí oběma termíny, ale prý je pro ně rozhodný termín UZ z 12tt. ![]()
LadyRebeka píše:
Ahoj lékaři se řídí oběma termíny, ale prý je pro ně rozhodný termín UZ z 12tt.
přesně tak jak píše lady
Tak tak, nejpřesnější je termín dle UZ z 12. týdne, většinou to bývá ten vzdálenější termín (ale není pravidlem).. Takže přenášíš dva dny a ne týden ![]()
Držím pěsti, ať si to prcek rozmyslí ![]()
Je to tak, řídí se podle ultrazvuku z 12. týdne. Kdyby se u mě řídili MS tak jsme přenášela víc jak měsíc
Posunuli m termín porodu o tř týdny a já ještě přes tenhle termín víc jak týden přenášela. Zkuste sex, vínko, poběhej po schodech a třeba se to hne. Mě to teda nepomohlo
To jsme ti poradila co
![]()
Já ani termín podle MS nemám, mám jen jeden podle UTZ. Mám totiž dlouhý cyklus a tím je ten termín k ničemu.
Já budu mít úplně stejné dilema v únoru,pokud tedy neporodím dřív.Termín podle PM 27.2 a podle UTZ 21.2.Doktor se tedy stále řídí podle PM,ale já myslím,že je tedy přesnější ten podle UTZ.
Tak ať už máš brzy miminko v náručí a hlavně hodně zdraví vám oběma ![]()
mě radili na gyndě teplou sprchu na bříšku co nejteplejší vydržíš, udělala sem to tak asi 2× a když sem vylezla z vany rupla mi voda a porod se rozjel
malej se narodil přesně týden po termínu ![]()
AstraG píše:
mě radili na gyndě teplou sprchu na bříšku co nejteplejší vydržíš, udělala sem to tak asi 2× a když sem vylezla z vany rupla mi voda a porod se rozjelmalej se narodil přesně týden po termínu
Mě na tohle říkali v porodnici na předporodním kurzu,že by sprcha neměla být rozhodně teplejší než 38°C (takže spíš vlažná),že by se mohla začít odlučovat předčasně placenta ![]()
Taky jsem od gyndaře měla jen ten podle MS, v porodnici dohledali ten podle utz (oba vyšly 30.9.) a Emička se narodila 19.9.
![]()
Ono se to totiž neřeší dokud to není víc jak 12 dní nebo tak nějak mi to říkala gyndr. Mě to posunula a červenou fixou zapsala do průkazky protože jsme měla ten rozdíl v termínech víc jak 14 dní. Jenže já to věděla hned od začátku a taky jsme na to hned upozornovala doktorku. Měla jsme potvrzenou ovulaci později.
IvčaL píše:AstraG píše:Mě na tohle říkali v porodnici na předporodním kurzu,že by sprcha neměla být rozhodně teplejší než 38°C (takže spíš vlažná),že by se mohla začít odlučovat předčasně placenta
mě radili na gyndě teplou sprchu na bříšku co nejteplejší vydržíš, udělala sem to tak asi 2× a když sem vylezla z vany rupla mi voda a porod se rozjelmalej se narodil přesně týden po termínu
nevim no, mě to ale bylo poraděno, abych začala rodit a pomohlo to. kolik měla voda stupňů netušim, prostě teploučká a sprchou masírovat pupek ![]()
připadám si krapet divně, když v průkazce mám jen termín podle UTZ, jsme totiž skoro o 3 týdny mladší než podle MS, ale byla jsem na 3 utz s odstupem 3 týdnů a to odpovídá vývoji mladšího těhu a i hcg sedělo s utz. tak prostě mám jen jedno datum
už vidím, jak mě v porodnici budou kérovat ![]()
PjckjsANEBjája píše:
připadám si krapet divně, když v průkazce mám jen termín podle UTZ, jsme totiž skoro o 3 týdny mladší než podle MS, ale byla jsem na 3 utz s odstupem 3 týdnů a to odpovídá vývoji mladšího těhu a i hcg sedělo s utz. tak prostě mám jen jedno datumuž vidím, jak mě v porodnici budou kérovat
To je právě dobře, taky jsem to tak měla, dokonce čevrenou fixou napsaný ![]()
PETRUCHA píše:PjckjsANEBjája píše:To je právě dobře, taky jsem to tak měla, dokonce čevrenou fixou napsaný
připadám si krapet divně, když v průkazce mám jen termín podle UTZ, jsme totiž skoro o 3 týdny mladší než podle MS, ale byla jsem na 3 utz s odstupem 3 týdnů a to odpovídá vývoji mladšího těhu a i hcg sedělo s utz. tak prostě mám jen jedno datumuž vidím, jak mě v porodnici budou kérovat
já teda chci rodit v porodce, kde jako porodník je i moje dr. a že je to malá porodnice, takže snad jsou na „svoje“ systémy zvyklí
jakože i jiní dr., ale když jich tam není tolik, tak se snad znají a to i svoje zvyky