Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já bych počkala do vypadání stehů. Ani jednou jsme šestinedělí nedodrželi, ale ty stehy, obzvlášť kdyby byly už napůl uvolněné a nějak se za ně zatáhlo, brr. Do vypadání bych volila nějaké nekoitální praktiky.
My jsme teda taky sestinedeli nedodrzeli, ale aspon tech 5 tydnu jsme pockali.
Zaprve hrozi infekce, poskozeni stehu a podle mne te to bude silene bolet a neuzijes si to. ![]()
Já bych to taky vydržela. Stejně si myslím, že to nebude zas až tak dle vašich představ. Přece jen je porod zásah do organismu. A šestinedělí kvůli nečemu je
. Vydržet se to určitě dá ![]()
Nás v porodniceineustále upozorňovali na to, že očistky jsou silně infekční a máme používat na spodek spec. ručník a tak … měla bych strach, že si něco roznesu … a já teda tak 4 týdny špinila a dost mě to bolelo, tak si to moc představit nedokážu … ale pokud je vše OK … zkuste to.
my šestinedělí taky nedodrželi, ale 11 dní mi přijde moc brzo a ikdyž tě to nebolí takto, myslím že to bude bolet až tam budeš „něco“ mít ![]()
ještě bych počkala.
Jojo s tou bolestí souhlasím. Myslím, že není potřeba riskovat infekci či poničení šití.
Vaginální styk je po tak krátké době dost nebezpečný. Nechala bych si ještě čas na zhojení. Však je takových jiných praktik ![]()
No, já bych každopádně počkala. Můžeš se cítit dobře, ale v šestinedělí je zvýšené riziko infekce. A to bych neriskovala, určitě ne po 11 dnech.
Já valím oči a závidím. Já byla teda týden po porodu na kyretáži a znovusešití
, ale mohla jsem až za 10 týdnů po porodu..manžel byl trpělivý. Ale i když je chuť, také bych raději ještě počkala, ať z toho není pak nějaká nepříjemnost. ![]()
Určitě bych počkala.Nemusíte na to přeci přímo vlítnout dá se to udělat i jinak a příjemně pro oba ![]()
My jsme vydrželi aspoň 5 týdnů, když si počká tak to bude lepší než druhé šití ne?
No, myslim, ze jen tak pro srandu to neni… ![]()
Je to poraneni, je to sesite!
Kdyby jsi mela sesitou nohu a nebolela te, taky by jsi se stehy asi nesla behat… ![]()
My jsme tedy pockali az na schvaleni doktorkou, v tomto se dost hlidam a i kdyz te nemusi nic bolet, nekde neco muze byt… ![]()
Ahoj holky
chci se zeptat. Jsem 11dní po porodu a s přítelem to už nějak nemůžeme vydržet. Byli jsme zvyklí na častý sex jak před tak i v mém těhotenství.
Dnes jsem 11dní po porodu, šitá jsem zjevně moc nebyla šití mě bolelo asi 4dny, spodek mě už vůbec nebolí jen klasická bolest jako po naražení jak se stahuje pánev zpět a při tlačení.
Samozřejmě vím že šestinedělí je nejlepší pro otěhotnění proto máme v plánu sexovat s ochranou. Jen by mě zajímalo co vy na to? Stehy asi ještě pořád mám nevypadali ani se nevstřebaly (nevím co mají udělat)
nemůžu doufám šití nějak poškodit nebo něco? Infekce která mi může hrozit se nebojím.
Díky za odpovědi.