Protilátky po porodu

452
29.1.12 13:34

protilátky po porodu

Ráda bych se zeptala zde přítomných maminek s Rh- jak u nich probíhalo podání protilátek po porodu?Mám totiž podezření že jsem je nedostala a dělám si tak trochu starosti co bude dál…?
Děkuji za všechny příspěvky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kofola3
29.1.12 13:42

Po porodu ještě ten den jsem dostala injekci.

• Citovat
  • Upravit
10713
29.1.12 13:43

Já jsem je zřejmě dostala, ale je fakt, že mi to splývá, dostala jsem těch píchanců hodně…
Ale jestli má tvoje dítě rh faktor taky negativní, tak protilátky nejsou potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
29.1.12 13:44

no pokud si dobře pamatuju z papírů,tak je právě pozitivní a já si teda nepamatuju na žádnou injekci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
29.1.12 14:27

Injekci jsem dostala hned při příchodu na pokoj z porod. sálu. Myslím, že je na to určitá doba - hodiny, kdy musí injekce být.
K tomu mě dali papír, že byla aplikována na ní datum kdy byla dána s kterým jsem šla za půl roku ke svá gyn. a brali mě krev.
Tak by ti nějaký papírek dát měli, ale jestli je to tak všude to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
29.1.12 14:31

no tak to jsem teda nedostala určitě!On se tam vlastně ani nikdo nezabýval mou těhotenskou cukrovkou.Tak koukám že jsem teda pěkně v loji… :zed:
Teď už s tim asi nic nenadělám,co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
29.1.12 14:56

no právě že už 7 měsíců…a protože i gynekoložka mi v těhotenství přestala vyhovovat,tak jsem ji změnila a až teď jsem zjistila že asi nebylo vše tak jak mělo..
ještě jsem si vyžádala od bývalé lékařky zprávu,abych měla jistotu jak to teda vlastně všechno bylo,ale zatim nic nedorazilo.Tak jsem tu chtěla aspoň zjistit jestli je na tom někdo podobně a co se s tim případně dá dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21626
29.1.12 15:16

já jsem Rh- a obě děti Rh+. po obou porodech jsem do 24 hodin (ale myslím, že limit je 48) dostala injekci a při odchodu potvrzení, že byla aplikovaná. hlavně i kvůli tomu, kdyby mi během půl roku od porodu dělali rozbory krve, abych na to upozornila, protože tam mohly vycházet nějaké hodnoty zvýšené. Bojím se, že teď už s tím nic neuděláš. maximálně se s gynekologem poraď o dalším těhotenství. Budou tě pak určitě častěji hlídat a dělat rozbory krve na protilátky. ale laicky bych řekla, že to druhé těhu bude hodně rizikové :-(

jo, a těhu cukrovku mi v porodnici u druhého porodu taky neřešili - teda snažili se mi dávat dietní stravu, ale já jim to na pokoji bojkotovala čokoládama 8) ale kontrolní vyšetření po půl roce bylo OK. to jsi byla na kontrolních zátěžových testech? pokud ne, tak by tě měl poslat praktický lékař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
29.1.12 15:20
nozu píše:
já jsem Rh- a obě děti Rh+. po obou porodech jsem do 24 hodin (ale myslím, že limit je 48) dostala injekci a při odchodu potvrzení, že byla aplikovaná. hlavně i kvůli tomu, kdyby mi během půl roku od porodu dělali rozbory krve, abych na to upozornila, protože tam mohly vycházet nějaké hodnoty zvýšené. Bojím se, že teď už s tím nic neuděláš. maximálně se s gynekologem poraď o dalším těhotenství. Budou tě pak určitě častěji hlídat a dělat rozbory krve na protilátky. ale laicky bych řekla, že to druhé těhu bude hodně rizikové :-(jo, a těhu cukrovku mi v porodnici u druhého porodu taky neřešili - teda snažili se mi dávat dietní stravu, ale já jim to na pokoji bojkotovala čokoládama 8) ale kontrolní vyšetření po půl roce bylo OK. to jsi byla na kontrolních zátěžových testech? pokud ne, tak by tě měl poslat praktický lékař.

jj,tak na těch jsem byla,to jsem si pohlídala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
29.1.12 15:23
nozu píše:
já jsem Rh- a obě děti Rh+. po obou porodech jsem do 24 hodin (ale myslím, že limit je 48) dostala injekci a při odchodu potvrzení, že byla aplikovaná. hlavně i kvůli tomu, kdyby mi během půl roku od porodu dělali rozbory krve, abych na to upozornila, protože tam mohly vycházet nějaké hodnoty zvýšené. Bojím se, že teď už s tím nic neuděláš. maximálně se s gynekologem poraď o dalším těhotenství. Budou tě pak určitě častěji hlídat a dělat rozbory krve na protilátky. ale laicky bych řekla, že to druhé těhu bude hodně rizikové :-(jo, a těhu cukrovku mi v porodnici u druhého porodu taky neřešili - teda snažili se mi dávat dietní stravu, ale já jim to na pokoji bojkotovala čokoládama 8) ale kontrolní vyšetření po půl roce bylo OK. to jsi byla na kontrolních zátěžových testech? pokud ne, tak by tě měl poslat praktický lékař.

Nebude.
Dostane injekci proti protilátkám v těhotenství.
Nemuzsí to nutně znamenat problém. Kolem mám dost holek, co injekci nedostaly a druhé těhotenství bylo v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
5277
29.1.12 15:31

Natálka měla Rh+ a já Rh-. Dostala jsem po porodu hned píchanec a jinak nic. Nikdo to pak už neřešil :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
29.1.12 16:04

Limit aplikace je 72 hodin. Jakmile přijde výsledek z labiny, lékař naordinuje a gamaglobulin se aplikuje. Žena by měla dostat průkazku s informacemi a poučení, že za 6 měsíců si má nechat u svého gynekologa zkontrolovat protilátky.
Informaci o aplikaci by měl mít tvůj gynekolog v propouštěcí zprávě a měl by tam být i KS+Rh faktor dítěte. A pokud to tam nebude, není problém přes tvého gynekologa, si to nechat vyhledat v archívu.
Ale je pravda, že mamči po porodu si skoro nic nepamatují :lol: . Nevěs hlavu, vše se dá vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
29.1.12 16:18
Cassi píše:
Limit aplikace je 72 hodin. Jakmile přijde výsledek z labiny, lékař naordinuje a gamaglobulin se aplikuje. Žena by měla dostat průkazku s informacemi a poučení, že za 6 měsíců si má nechat u svého gynekologa zkontrolovat protilátky.
Informaci o aplikaci by měl mít tvůj gynekolog v propouštěcí zprávě a měl by tam být i KS+Rh faktor dítěte. A pokud to tam nebude, není problém přes tvého gynekologa, si to nechat vyhledat v archívu.
Ale je pravda, že mamči po porodu si skoro nic nepamatují :lol: . Nevěs hlavu, vše se dá vyřešit.

no to budu doufat!Určitě chci totiž další mimi a byla bych ráda kdyby to šlo i bez zbytečnejch potíží :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
29.1.12 16:50

Dostala jsem injekci, tuším den po porodu. Když nevíš, jestli ti ji dali, zavolala bych na porodnici, určitě ti to rádi vyhledají v papírech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
29.1.12 17:56

No, úplně jednoduše se to nedá. Po telefonu se žádné informace nesmí podávat. Řešila bych to přes gynekologa a teprve pak, bych se osobně obrátila na porodnici. Konkrétně na staniční sestru a ta tě nasměruje na lékaře. Najde se to uložené v počítači.
A Pikolino, žádné potíže nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky