Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Také o Joolz day premyslim, jen me malinko odrazuje to, ze se sportak neda polohovat az do lehu. Korbicku, jak jsem se docetla, je bezne pouzivat do 6 - 9 mesicu veku miminka a pak uz tam nechce byt. Bojim se, ze v polosede ten spanek ditete nebude uplne pohodlny a pokud ho budu chtit ulozit na zahrade v kocarku, nebude pro to vubec idealni. Poto zvazuju zda nekoupit gessline F6 Air, kdy se sportak da uplne polozit. Co si o tom myslite? Holcicka se nam narodi v zari. Takze bch prave od jara, kdy uz ta korbicka bude mozna mala, nebo v ni nebude mala chtit byt, uvitala neco, kde bych ji mohla na zahrade nechat spinkat…
Ja fakt nevim… ![]()
Moc dekuju za vase nazory predem. ![]()
@Korelka Ono pokud jezdíte víc autem, dítě bude zvyklé na autosedačku a ta houpačka ve sporťáku je sezením dost podobná a nejspíš s ní nebude žádný probém ani při spaní na zahradě. Ale obecně určitě pohodlnější, když má dítě krapet víc možností, jak se při spaní složit.
@kotyk A do čeho byste šla vy? Joolz už mám predjednany, je z druhé ruky po jednom ditku. Trojkombinace s MaxiCosi vajíčkem za 18500. Byla jsem pro něj rozhodnuta, ale zvyklala mě švagrová, právě kvůli tomu sklopení a spaní sporťáku… Tak přemýšlím a budu ráda za Vaši zkušenost.
@Korelka Ono děsně záleží, jaký styl života máte, kde bydlíte. Osobně mě Joozl nenadchl právě kvůli houpačce, bouda putuje se sedačkou a v lehu je tím pádem fakticky už jen na ozdobu a starší typy měly prtikošík. A pokud nejste vysloveně pěší typy, tak bych nekupovala autosedačku z druhé ruky.
Kdybych měla první dítko, koupila bych si nějaký hezký kýčovitý obří houpák na zimu, a na léto, kdy už bude akčnější, Thule Glide s ruční brzdou
Ale čistě přízemně, pokud je někde kolem ke koupi Gesslein F6 ve slušném stavu, dala bych mu před Joozlem přednost.
@kotyk Děkuju moc za příspěvek.
Takže houpak na zimu? Je to dobré do terénu? Bydlím na vsi a mám v plánu jezdit po polnich cestách a v lese. ![]()
Předpokládám, že autosedačku na podvozek houpaku lze nasadit? A potom, po zimě, tedy pořídit sporťák zvlášť… Možná je to taky rozumná varianta.
@Korelka Mají čtyři pevná kola, většinou 12", retro verze i větší, takže to projede skoro všude. U bazarových je dobré se o možnosti nasazení autosedačky ujistit, ale taková ta klasika, co se většinou kupuje, to mívá šmahem. Na druhou stranu jestli budete jezdit hodně a cíleně někam do nákupních center, tak máš nejpohodlnější koupit nějaký malý podvozek/golfky na autosedačku a nechat ho v kufru.
Holky nasla som Britax GO Next, nejake skusenosti s touto znackou? Nie je az taky drahy ako joolz, bugaboo a stokke, pride mi, ze to moze byt nejaka stredna cesta…diky ![]()
@simusiacik Je to skvělý kočárek založený na původním Brio Go. Když narazíš na nějakou akci, tak je i cenově fajn, ale počítej, že ta skvělá cena kolem 15 je většinou jenom za sporťák.
@kotyk nasla som za 27 trojkombinaci. Mam strop 30…prave tie drahsie kocarky vychadzaju 30 ltt- bez fusaku a podobne, niekde len dvojkombinacia…ako postielka a prebalovak bude najlacnejsia, ale do kociarika chcem investovat… tie drahe vyjdu vseho- vsudy aj 35 tisic… privreli by sme vsetky oci, ale ci su aj take kvalitne a dobre…na ten britax go next som citala samu chvalu a na britax obecne, tak zvazujem…
@simusiacik Pokud neva loňská kolekce, tak jukni na krtečka. Mají je za 22, takže i se serepetičkama kolem byste těch 30 pak už neměli přešplhat.