Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lupilka zrovna jsem byla u kamarádky, má podobně starou dceru a mají tuhle kuchařku. https://www.knizniklub.cz/…tecniky.html Jsou tam obrázkové návody.
Jinak v tomhle věku už čte a píše, může si zavést vlastní kuchařku s oblíbenými jednoduchými jídly, které doma vaříte a máte osvědčený recept a jednoduchý postup ![]()
https://www.databazeknih.cz/…nalda-109774
Ta byla moje prvni a milovala jsem ji ![]()
Mně se líbí Vaříme s dětmi pro děti od P. Novotné. Ale jinak za mě je lepší pod dohledem učit oblíbený rodinný recepty. Já jsem jinak vždycky narazila na to, že jídlo nechutnalo podle představ a pak to ty děti prudí.
@lupilka píše:
Poradíte mi, jakou dětskou kuchařku koupit pro dceru s jednoduchýma receptama, podle kterých by byla schopna si pod dozorem něco uvařit?
Ahoj.
V osmi letech bych ji učila spíš studené kuchyni - například udělat hezkou obloženou mísu.
Při tom ji naučit pracovat s kráječem na vajíčkem, struhadlem, decentně i nožem, např. nakrojit kolečko salámu/sýru a udělat hezký kornoutek.
Rovnoměrné naplnění závitku je také umění a to nemluvím o dokonalém a hlavně chutném chlebíčku.
Pan Brambora a jeho kamarádi - Na cestě do Evropy a do vašich bříšek
Dcerku mam este malou, ale bedlive sleduji tipy, at mohu koupit manzelovi, at konecne zacne ![]()
Já jsem si recepty psala do vlastní kuchařky, takže co koupit nějaký krásný, prázdný blok? Do teď do nich ráda nahlídnu. Ze začátku tam byly jednoduchoucke recepty a postupem času jsem si začala vytvářet i své vlastní.
@Fíková píše:
Dobrodružství v kuchyni - děti vaří samy.
ano, doporučuji, skvělé autorky:-)
@levandule23 píše:
Já jsem si recepty psala do vlastní kuchařky, takže co koupit nějaký krásný, prázdný blok? Do teď do nich ráda nahlídnu. Ze začátku tam byly jednoduchoucke recepty a postupem času jsem si začala vytvářet i své vlastní.
tak to by u nás neprošlo, sýry, uzeniny dcera vůbec nejí, smrdí ji to:-) U ní spíš uvařit puding, těsto na palačinky, sušenky, pomazánka atp.